kutya adás vételi szerződés

KRISZTAA # 2023.08.25. 19:50

drbjozsef

Tényleg balek vagyok, de úgy tudom törvényi van rá 2021 óta , hogy csak szerződéssel, felír számmal lehet bármilyen kutyát eladni. Itt szerintem ő hibázott.
Nem gondoltam volna , hogy egy ilyen kutyás körben elismert tenyésztő szava ennyit ér. Egyébként a hölgy arra hivatkozott , hogy annyi dolga volt ,majd holnap megírja és postára adja .Az előleg utalva lett a többi helyben fizetve.

drbjozsef # 2023.08.25. 19:32

KRISZTAA,

Az ellen nem sok van, ha balek vagy.
Veszel valamit, megírjátok az adásvételi szerződést, mindketten aláírjátok a két példányt, egyet-egyet elraktok, és ezután gazdát cserél a dolog és a pénz.
Mi okból nem így történt? Miért fizettél a szerződés nélkül?

Egyébként talán nem lesz meglepő : akármit (szerződés megküldését, pénz visszatérítését, toronyórát lánccal) szeretnél, amire az eladód nem hajlandó, pert kell indítanod ellene. A polgári viták rendezésére találták ki a bíróságot.

KRISZTAA # 2023.08.25. 17:24

Egy éve vettem egy kutyát, kiállítási ,tenyésztési célra egy neves tenyésztőtől 800 euroért. Mindenre hivatkozva azt mondta majd postázza az adás vételit amit azóta sem kaptam meg. Csak egy tulajdon átruházási papírt kaptam a törzskönyv mellé. A tenyész szemléhez kellett csináltatni diszplázia szűrést a genetikai betegségek kiszűrése miatt , ami nagyon rossz eredményt hozott. Hívtam a tenyésztőt hogy küldje el a szerződést de ígérget már jó ideje.
Kérdésem az lenne mit tehetek hogy a vételárból valamennyit vissza térítsen mivel a kutya arra a célra nem alkalmas amire vettem illetve a későbbi kezeléseknek nem kevés költsége lesz.
Az adás vételi szerződést nem köteles oda adni?