Szamóca,
egy ismerősöm elektromos ágymelegítővel járt így, ment az ígérgetés ezerrel, meg minden. 1 hónap után rendelt mégegyet más nevére, címére persze, ahol megjelent máris az ügynök és ott elkapva 3 fő személyzettel családiasan kísérve vissza adták az árát :D Segíts magadon akkor Isten is megsegít :) Ezek egy szélhámos banda kik az idősebbek hiszékenységét kihasználva csalnak és verik át az embereket bóvli veszélyes termékekkel.
14 napos visszaküldési jog
drbjozsef
Kérdés, hogy mit jelent nála az a bizonyos „június elején”? Most éppen 17-e van.
És én kérek elnézést, eddig valóban csak az internetes vásárlásokra tudtam, hogy van ilyen elállási jog.
szamoca,
„45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
...
4. § E rendelet alkalmazásában:
14. üzlethelyiségen kívül kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés,
- amelyet a szerződő felek egyidejű fizikai jelenléte mellett a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen kötöttek meg;
...
20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg.”
Ha a többi rendelkezésnek megfelelően jelezted az elállási szándékodat (vagy, ha arról igazolhatóan nem tájékoztattak, akkor a "sima" email is jó), akkor visszajár a pénzed.
Ha a vállalkozás neve-címe megvan, akkor én a helyedben írnék egy tértivevényes levelet, amelyben xy bankszámlára visszautalni kéred a vételárat 8 munkanapon belül, egyben jelöljék meg hogy hova juttassad vissza a terméket (ez a te kötelességed). Ha nem történik ez meg, akkor fizetési meghagyást fogsz a cég ellen kibocsáttatni közjegyzővel.
szamoca
„ha jól tudom, jogom van 14 napon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól”
Én meg úgy tudom, hogy nincs, mivel nem internetes vásárlásról van szó.
Te írtad: „A bolt nem az én városomban található, házaltak a termékkel.”
Jó estét kívánok!
Vásároltam június elején egy masszírozógépet, amit nem szeretnék megtartani, nem is bontottam ki a dobozából, és a számla is megvan.
A bolt nem az én városomban található, házaltak a termékkel.
Megnéztem a weboldalt; az üzletbe csak előzetes bejelentkezés után lehet elmenni, és a megadott mobiltelefon is csak üzenetet fogad.
Eddig 3 emailt írtam részükre, melyekben jeleztem az áru visszaküldésével kapcsolatos szándékomat, és üzeneteket is hagytam a telefon rögzítőjén. Vissza is hívtak, és ígéretet tettek.
Első alkalommal azt mondta az illető, hogy néhány nappal később ismét jön a városunkba, akkor megejtjük a visszacserét. Még csak fel sem hívtak, nem jött létre a csere.
Második alkalommal szintén csak ígéret volt, de nem váltották be.
Harmadik alkalommal megígérte az illető, hogy rózsaszín csekken utalja az áru értékét, és ha erre járnak, visszaveszik a terméket. Sajnos ez sem történt meg.
Nem szeretném hagyni a pénzemet; ha jól tudom, jogom van 14 napon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól, és számomra nem kis összegről van szó.
Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetek még, mihez van jogom, esélyem?
Előre is köszönöm a válaszát!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02