tartozás behajtás

zsuzsika13 # 2012.06.28. 11:11

Köszönöm!

Anima1 # 2012.06.30. 17:14

Egy szakértő segítségét kérném a következő kérdéshez. Ha több banknál is van nem ingatlanfedezetű személyi kölcsönöm, és ezek bedőlnek, akkor úgy tudom, a fizetésem 50 %-a mértékéig levonást tehetnek a munkabéremre.
Ingó és ingatlan vagyonom nincs, egy rokon lakásán lakom.

A kérdésem, hogy a több bank által kivetett levonás párhuzamosan, a követelések mértékével arányban történik az 50 %-ból, vagy pedig a követelések "sorban állnak" a levonás időrendje szerint?

Tehát ha az OTP követel 800 ezret, a CIB 200 ezret, akkor a fizetésemből kap az OTP havonta 40 %-ot a CIB pedig 10 %-ot?

Köszönöm válaszukat.

soma66 # 2012.07.03. 08:28

Üdv!
Segítene valaki?
Egyszemélyes, önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. tartozását nem hajlandó megfizetni. Az ügyvezető azt mondja, nincs pénzük, tevékenységet nem folytatnak, nincs bevételük, menjek a polgármesterhez. Az meg visszaküld az ügyvezetőhöz, hogy ők tartoznak, vele rendezzem.
Megmondaná valaki, hogyan jutok leggyorsabban (és legöltséghatékonyabban) a pénzemhez? Mi ilyenkor az eljárás?

pazs # 2012.07.03. 08:51

soma66: ugyanaz az eljárás, mint bármilyen cég esetében: fizetési felszólítás, fizetési meghagyás, per, végrehajtás, ebben a sorrendben, amíg meg nem térítik a tartozást.

kfgabri # 2012.07.03. 11:09

Milyen fedezete van a tartozásnak?

wers # 2012.07.03. 11:40

kfgabri, gyanúm szerint egy meleg baráti kézfogás, és bizalomgerjesztő mosoly, persze az ügylet elején, soma66 teljesített, most, hogy fizetni kellene, már nem olyan meleg a fogadtatás.
A kőrbetartozások legnagyobb okozói az önkormányzatok, állami finanszírozású intézmények.

xdri # 2012.07.04. 07:38

Kedves Anima!
A végrehajtás sorrendje dönt ebben a kérdésben Elméletileg kis fizu esetén,az első vh kérő vonathat 33%-ot a második 17%-ot a harmadik, negyedik meg semmit.

www.drhalasz.eoldal.hu

Csolnok # 2012.07.08. 08:25

A következőt szeretném kérdezni. A polgármesteri hivatal többszöri büntetés kirovását kezdeményezte a a szomszédom ellen galambtartás miatt, / mivel a belvárosban csak 10 db-t tarthatna de van vagy 50-60, galamb is maradt, és a pénzt se fizeti be/ úgy tudom rokkant nyugdíjas . Kérdésem a rokkant nyugdíjból levonható a kiszabott mintegy összesen 60 E ft.nyi büntetés?

Köszönöm válaszukat

ZÖLDJANIKA # 2012.07.10. 14:24

T. Fórum!
Gyerektartás elmaradás 1 év(2 gyerek)
a ház rezsi fele elmaradás 1 év
a közösen felvett kölcsön utáni törlesztés fele elmaradás 1év
Kérdésem, hova lehet fordulni, mi az első lépés?
mennyibe kerül kb?

kfgabri # 2012.07.10. 14:39

Janika, te ki vagy, aki tartozik, vagy kinek tartoznak?
nem mindegy ám apa...

kfgabri # 2012.07.10. 14:44

Csolnok, ha nem te tartozol, akkor téged miért érdekel, hogy mi lesz?
Kettő: az adott önkormányzat úri kedve gyakorlatilag (és nem elméletileg), mennyire veszi komolyan a bevételei behajtását.

Csolnok # 2012.07.11. 06:03

kfgabri!

Mert én szeretném ha megszüntetnék a galamb tartást immár lassan 10 hónapja, ehelyett csak bírságolnak de az alak nem fizeti azt se meg a galambok is maradnak az ablakomtól 5-6 m-re, állandóan az ereszcsatornámon a tetőn stb. A jegyző szerint nem tudnak mit tenni de én azt hiszem inkább nem vállalják fel a saját rendeletük betartásának az érvényesítését! Ez Szolnok a galambszaros "élhető" város

Alapból nem a pénz a lényeg nekem, hanem a galambok eltüntetése. Ám mint tanácsolták perelhetek polg. úton.
Ami ugyebár röhej.

becsapva67 # 2012.07.18. 12:59

Sziasztok!Márciusban kölcsön adtam ügyvéd ismerősömnek egy nagyobb összeget két hétre de a mai napig nem kaptam meg!Szerintetek hogy tudom behajtani rajta!A telefonját se hajlandó fel venni!Kérném a segítségeteket!Köszönettel!

Sziasztok!Kérném szépen a véleményeteket!Márciusban kölcsön adtam egy ügyvéd ismer?snek egy nagyobb összeget!A mai napig nem kaptam vissza két hét

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.18. 19:51

Ahogy bárki mástól: felszólító levél, fizetési meghagyás, per, végrehajtás.

gerbera317 # 2012.07.18. 21:48

Csak azért, mert ügyvéd, nem kell tőle megijedni. De ha előre megfontoltan vert át, akkor lehet, hogy nem mész vele semmire. Milyen bizonyítékod van?

becsapva67 # 2012.07.19. 17:03

Köszi a véleményeket!Sajnos semmi papír nincs a kezemben
az összeg átadásáról!Jó híszemű voltam hozzá!Sajnos most már kezdek rá jönni hogy nem szabad senkiben sem megbízni!

Sziasztok!Kérném szépen a véleményeteket!Márciusban kölcsön adtam egy ügyvéd ismer?snek egy nagyobb összeget!A mai napig nem kaptam vissza két hét

Anima1 # 2012.07.19. 22:31

xdri: Köszönöm szépen a választ!

Anima1 # 2012.07.19. 23:06

Két kérdésem is van.

1: Ha és tegyük fel adósságaim elől külföldre (EU) lépek le hosszú távra (~10 év), a bírósági végzéssel rendelkező végrehajtó mit tehet, mihez van joga? Pl. utánanézhet, hogy én Angliában vagy Németországban be vagyok jelentve dolgozni, és kikérheti a lakcímemet, és ott ő vagy a megbízottja nekiállhat foglalni, vagy ezen jogai csak Magyarországon érvényesek?
Esetleg eladhatja a tartozásomat egy helyi behajtónak, aki bevasalja rajtam?
Ugyanez egy nem EU országban (pl. Svájc, Szerbia, USA) másképp néz ki?

2: Ha jól tudom, a fedezetlen kölcsönöket kb. 10-20 %-os áron adják el a bankok külső cégeknek, ha már nem látnak esélyt a beszedésükre.
Nincs rá valamilyen trükkös lehetőség, hogy az adós közvetetten (egy cégen keresztül) és suttyomban maga vegye meg az adósságát? Esetleg egy szolid sikerdíjért?

Ha válaszol valaki, annak köszönöm!

tklari # 2012.07.20. 07:08

Sziasztok!
Ismerősnek adtam kölcsön pénzt. Írtunk róla papírt. Mit tudok tenni, ha nem adja vissza a pénzemet?
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!

Sherlock # 2012.07.20. 07:29

Felszólítod a fizetésre -> elcsattogsz egy közjegyzőhöz fizetési meghagyást kibocsátani -> ha ellentmond akkor pereskedsz -> ha nem mond ellent vagy megnyered a pert akkor az illetékes végrehajtó megpróbálja behajtani a tartozást -> ha nemnagyon sikerül, akkor várod hogy meghaljon és maradjon utána valami amit örökölnek.

Kennedy # 2012.07.23. 16:55

Kaptunk egy levelet a banktol, melyben arrol tajekoztatnak, hogy eladtak a kovetelesuket (tartozasunkat) egy Intrum Justitia Koveteleskezelo cegnek. ISMERI VALAKI?
A level utolso mondata igy szol: "Felhivjuk szives figyelmet arra, hogy a Bank a tovabbiakban a koveteles ervenyesiteseert, annak MODSZEREIERT semmifele felelosseget nem vallal." Ez engem megijeszt. Miert milyen modszereket alkalmazhatnak es milyen dijjal dolgoznak ezek a cegek? (Kennedy)

kfgabri # 2012.07.23. 17:22

A bank ezzel csak azt akarta jelezni, hogy ne rinyálj, ha napi 2x felhívnak.
Egy dolog a bunkóság és egy dolog a jogszerűség.
Eddig a történet jogszerű, mert értesítettek az engedményezés tényéről.
Innentől nálad a labda, önfosatás helyett keresd fel az Intrumot.

Corn # 2012.07.26. 17:54

Tisztelt Illetékes!

Egy hulladékszállító cég kiküldött egy levelet, hogy tartozom pár 10 e. ft-al (A tartozást nem vitatom)
Csekket nem kaptunk most pedig ez a levél érkezett és teljesen "simán" (nem ajánlott/ nem tértivevényes formában) feladva a landolt a nem zárható postaládánkban. Teljesen egyszerű levél semmi aláírás, melyben az áll, hogy mivel tartozom és ha 8 munkanapon belül nem egyenlítem ki átadják a megbízott behajtójuknak az ügyet.

Nos, mivel leveleket nem kaptunk korábban (semmilyen típusút)jogosan jár e el a cég azzal, hogy behajtókon keresztül szeretné a pénzt megkapni, úgy hogy még csak bizonyítani sem tudná, hogy a leveleket, értesítőket kiküldte a tartozásunkkal kapcsolatosan.
A sorrend nem az lenne, hogy bíróság ill. ügyvéd indíthatja meg a pár 10 ezer ft tartozás miatt a végrehajtást, majd ha nem sikerül akkor behajtást?

Kérdésem az lenne, hogy jogosan jár-e el a cég? Ha nem, tekinthetem semmisnek a "fenyegetőzésüket" mert lényegében úgy sem fog semmi történni ilyen eljárási keretek között?

kfgabri # 2012.07.28. 05:16

Mit vársz?
Azzal kezdted, hogy nem vitatod a tartozást.
Nehogy már a csekk hiányába kapaszkodj bele!
Magyar gumicsont, hogy megyek azótépébe befizetni a csekket, anélkül megáll a világ...
Gondolom, tudod hol van a szolgáltató székhelye, tessék bemenni és befizetni, nem pedig szőrszálhasogatni.
Másik megoldás, hogy bevárod a tértis levelet, a fizetési meghagyást (ennek kifogásolod a papírminőségét), majd a jogerősítést, végül a végrehajtást (itt az lesz a gebasz, hogy nem szóltak, hogy inkasszó lesz a számládon).

kfgabri # 2012.07.28. 05:20

Ez a formalevelek fokozatos kényszerre épülnek, gépi aláírással mennek ki.
A legbékésebb levél is a háborúra készül: többször leírja ugyanazt.
Ráadásul lehet, hogy a szolgáltatási szerződésed ÁSZF-részében szerepel, hogy a szolgáltató nem köteles neked tértiben rimánkodni.
Plusz nem tudjuk, hogy a 10rongy 1 havi késedelem, vagy több havi, innentől erősen nevetséges azon agyalni, vajon tudhattál-e több havi késedelemről sima levél alapján, vajon-vajon-vajon.
Tényleg ne csinálj magadnak pluszköltséget.