Én olyan bankot még nem láttam, amelyik nem készfizető kezest kér - ha már kezest kér.
tartozás behajtás
VÜdvözlöm!
Nekem nagyon összetett kérdésem lenne! (szerintem legalábbis)
2005-ben segítettem lakáshoz jutni Bp-en a lányom barátját, mint adóstárs. A lakás a fiatalember nevén van. A lányommal régen nincsenek együtt. Ő azonban ott lakik azóta is, egy fillért nem fizet 2005 óta! Tavaly óta az én nyugdíjam 50 %-át vonják, és megterhelték a házam már több, mint 40millió ft-tal. Akkor, 2005-ben ez az összeg összesen 19 -20 millió között volt.
Kérdésem az lenne, hogy az én házamra 2008-ban fel lett véve 6,5 millió jelzáloghitel és ezt tavaly óta nem tudok fizetni, mert elvették a nyugdíjam. Fel is mondták a hitelem, miért nem az én hitelezőm az első, hogy vonassa a nyugdíjamból a tartozást? Miért a más lakását fizetem, ő meg évekig ott lakhat, hogy semmit nem fizetett még?
Nem tudom, mikor tesznek az utcára bennünket, betegen és a 11 éves unokánkkal?)
Hová fordulhatok?
Egy szomorú nyugdíjas.
nagyon várom segítő válaszát.
köszönöm
Kedves skandi, láttuk a kérdést a másik rovatban is. Csak senki nem akar a rossz hír közlője lenni.
Üdv.
Köszönöm,de ne kíméljenek!
Ezek szerint mindenünk veszve!
Sziasztok!
Volt már valakinek olyan problémája hogy egy internetes árveréses honlapon vásárolt valamit, melynek el is utalta az árát, de az eladó sem a terméket, sem pedig a már korábban átutalt vételárat nem juttatta vissza, és azóta eltűnt. Nem tudom elérni, nem reagál az üzenetekre és az emailekre sem. Ennek már több hónapja. És számomra elég jelentős, 25.000 forintról van szó. Mit tehetek ilyenkor? Hogy szerezzem vissza a pénzem? Segítsetek, ha tudtok! Köszi
Nagyon szépen kérem, válaszoljanak nekem!
Nem érdekel már, mi lesz velünk, Börtönbe kell menni, azért nem írnak?
köszönöm segítségüket.
Nem, börtönbe nem kell menni.
Zsofka: fizetési meghagyással követelheted vissza az árat, vagy perrel követelheted a megvásárolt dolgot. Mindkettőhöz tudnod kell az eladó nevét és lakóhelyét.
Kovács_Béla_Sándor, mit tanácsolsz, hogyan lehet ezteket elkerülni? Én is szoktam a neten vásárolni, mindig a hideg ráz az előre utalástól, de sokan másképpen nem adják el az árut (ez némiképp érthető).
Postai utánvétel. Az se biztos, de még mindig jobb. Egyébként pedig tessék figyelni az eladó minősítéseit, a visszajelzéseket.
Kedves xdri és K.B.S!
Köszi a hozzászólást!
Igazából pontosítanom kell, mert nem kezes vagyok, hanem "garantőr". Nem tudom mi a különbség a kettő között.
Az adós egy KFT volt, de már felszámolták, nem maradt semmije, fizetésképtelen.
Hallottatok már olyat, hogy a garantőrtől nem kérik a teljes összeget, csak 1/5-ét, és azt sem azonnal, időt adnak és részletfizetési kedvezményeket is említettek. Mennyire számít kivételesnek ez a sok kedvezmény egy garantőr esetében? Én csak gondolom és sejtem, hogy ha minden tiszta lenne és semmi bibi a szerződés körül, akkor azonnal és keményen és a teljes összeget kérnék számon rajtam. Jól gondolom, vagy nem biztos?
Ebben ti vagytok jártasak. Mi a véleményetek?
Előre is köszi a segítséget!
László.
A helyes válaszhoz ismerni kellene a garancia szerződést/amely alapján garantőr lettél/. Érzésem az, hogy a tőled való behajtás csak próbálkozás!
Köszi a választ xdri!
Olyan esetről hallottál (hallottatok) már, amikor egy adósnak olyan nagy engedményeket kínáltak fel, mint most nekem, de az adós nem fizetett (gondolván úgysem tudják behajtani)és perre ment, ám a pert végül is mégis elvesztette. - Hallottatok ilyen esetről?
Tudom, hogy a biztos válaszhoz a konkrét szerződést kellene ismerni, de ezt személyesen lehet csak.
Tudnál (tudnátok) ebben segíteni?
Köszi a választ!
László.
Tisztelt Fórum!
Segítségét kérem: a biztosító megítélte az engem ért kár összegét, azonban a kártokozó önrészére azt írta, hogy kérjem közvetlenül tőle.300.000.-Ft önrészről van szó.
Magánszemélyként fizetési meghagyást szeretnék kiadatni a károkozó magánszemély ellen.
Nem tudom a személyi adatait, ami kell a fizetési meghagyás kiadásához. Mit tegyek? Honnan tudom beszerezni a hiányzó személyi adatokat, ( anyja neve, szül.év, hely).
Köszönöm válaszát.
ez nem kóser, általában a kárösszegből szokták levonni, vagyis neked ennyivel kevesebbet utálnak.
Tiszteletek.két ügyben is szeretnék tanácsot kérni.
1.A helyi önkormányzat levonatta a nyugdíjamból a 2012 első félévi adó tartozásomat. A nyugdíjfolyósító intézet az értesíts a végrehajtásról 20120522.-én állította kis és postázta részemre.
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem,mivel az első félév még nem telt el,miért kellett levonni és hátralékos kamattal is megterhelni az adót.Kérdésemre elmondták,hogy március 15-ig köteles vagyok az első félévi adót hátralékmentesen kifizetni.
Nekem nem az adóval,vagy annak összegével van a problémám,hanem azzal,hogy miért kell nekem előre kifizetnem 6a havi adót,ráadásul még késedelmi kamatot is levonnak.Jogos e ,hogy előre a fentiek alapján késedelmi kamat felszámolásával levonatták a nyugdíjamból.Ha nekem igazolás kellene a nyugdíjról azon rajt van,hogy végrehajtás miatt levonással van terhelve.
2. kérdésem az lenne,hogy az Államkincstár folyósítja minden hónapban a villanyár támogatást.Ami 2500ft/hó. Ezt az értesítésük szerint minden hó 3.-ig kell kifizetni.Ez sem működik itt,mert azt mondja az előadó az önkormányzatnál,hogy ez nem így van,mert 4.-én kell kifizetni.Kérdezném,ebben jogos e megváltoztatni a kifizetés határidejét a helyi önkormányzatnak?
Köszönöm a figyelmet és várom a választ. Tisztelettel.
Kedves kfgabri!
Igazad van, a teljes kárösszeg 2.000.000.-Ft volt, amiből a biztosító fizet 1.700.000.-Ft-t, és a hiányzó 300.000.-Ft önrészt kell kérnem a károkozótól.
Felszólítottam, hogy a biztosítói határozatban foglaltaknak megfelelően fizesse ki a hiányzó önrészt.
levélben közölte, hogy nem ért egyet a határozattal és panasszal fog élni. Ezért szeretnék fizetési meghagyást kiadni, de nem tudom az adatait.
Kérdésem, van mód arra, hogy megtudjam a személyes adatait?
OFF
Khmmm. Válthatnál nicket. Legalább ezen a fórumon.
ON
Egyébként a fizetési meghagyáshoz elég a név és a lakóhely.
Tisztelt Fórum!
Volt férjem 3 éve meghalt, két kiskorú gyermekem az örököse. Az egyik hagyatéki teher egy folyószámlahitel tartozás, amire a bank hitelezői igényt nyújtott be. Ezzel kapcsolatban személyesen és levélben is többször felvettem a kapcsolatot a bankkal, de kérelmemre és leveleimre válasz soha nem érkezett. A tartozást soha nem vitattam, csak a mai napig nem került rendezésre.
A napokban érkezett egy tértivevényes levél az elhunyt nevére, amit a fiam átvett. Egy behajtó cég szólítja fel az elhunytat a tartozása rendezésére valamint mellékeltek egy olyan levelet, is, amelyben a bank a behajtó cégre engedményezte a tartozást. Telefonon felhívtam a céget és egy személyes találkozón szerettem volna helyre tenni a dolgokat, de nem túl finoman elutasítottak és kértek, hogy elektronikusan vegyem fel velük a kapcsolatot. A halál tényéről egyáltalán nem volt tudomásuk. A halotti anyakönyvi kivonatot elküldtem e-mailben, mire azt a választ kaptam, hogy a hagyatékátadó végzést és az azt kiállító közjegyző nevét is közöljem. Ha a banknak tudomása van az adós haláláról, a hagyatékátadó végzésben szerepelnek, mint hitelező, akkor hogy lehet, hogy a behajtó cégnek ezen információk nélkül adják el a tartozást. Miért nem levelezett senki az örökösökkel? Jogosan kérhetem én a behajtótól, hogy az örökössel levelezzenek, neki tegyenek ajánlatot a tartozás rendezésével kapcsolatban, valamint, hogy a banktól szerezzék be a hagyatékátadó végzést és a közjegyző nevét?
Üdv:
Csillag Olga
Volt egy Erste bankos személyi kölcsönöm ami nem fizetés miatt behajtóhoz került.Ezzel a behajtóval megegyeztem hogy egyszeri 120000 Ft( a tartozás összege akkor kamatokkal együtt 600000Ft volt) befizetése után havi 20000 Ft-tal törlesztek.Ez ment is addig amíg a feleségem egy agyvérzés miatt keresőképtelen lett és egy fizetésből kellett megélnünk.Ez a behajtó átadta a követelést a Dunacorp Zrt-nek.Nekik tavaly augusztus óta havi rendszerességgel fizetem a 20000 Ft-ot.Most előálltak azzal hogy fizessek be 100000 Ft-ot egy összegben.Ezt én máshogyan nem tudtam volna megoldani csak bérelőleg felvételével de az újabb 20000 Ft-al terhelte volna meg a kiadásaimat de azt már nem tudtuk volna elviselni.Így is egyik napról a másikra élünk.Az lenne a kérdésem hogy annak ellenére hogy közel 10 hónapja rendszeresen fizetünk egyszer csak elrendelhetik végrehajtást?Én eddig mindent elkövettem hogy fizetve legyen de ennél többet már nem bírunk kinyögni.A másik aggályom hogy a végrehajtónak nem kellene a befizetésekről adni valami papírt mert én így honnan tudjam hogy hogyan állok a törlesztéssel.Így annyit mond be amennyit akar én pedig ki tudja mennyit fizetek.Még egy kérdés a végrehajtandó összeg is kamatozik?Én úgy tudtam(egy behajtó cég képviselője mondta)hogy az már fix összeg.
Tisztelettel
Mihalusz Gyula
Az lenne a kerdesem, 2007-ben az akkori elettarsammal bereltunk egy lakast papir nelkul,mert haver volt az illeto( es rendor is). Nagyon lenyeges viszont hogy a tulajjal a fizetest mindig a volt elettars rendezte. Egyszer felhivott a tulaj (2007.maj.) hogy a volt baratom tartozik neki 1 honappal, en erre rakerdeztem a baratomnal es azt valaszolta majd ok lerendezik egymassal. Utana tobbszor egyutt elmentek kocsmazni. Majd a 2.honap tartozas utan a volt elettars szo szerint lelepett. En meg egy honapot voltam a lakasban, akkor a tulaj tolem csak az egy szoba arat kerte es mondta is hogy majd megkeresi a.volt elettarsamat a penz miatt. Hogy ezt megtette vagy nem, nem tudom, de 2007.jun. a tulaj az o elettarsaval feljott es megfenyegetett ha nem irom le egy papirra nevvel,szem.ig.szammal hogy x osszeggel tartozom neki akkor kitesz a lakasbol. En ezt leirtam mrt megijedtem. Most 5 ev utan kaptam egy papirt a Magyar Orszagos Kozjegyzoi Kamaratol hogy az illeto kolcson adott penz jogcimen koveteli a tartozast kamatokkal egyutt. Mivel az illeto soha nem adott kolcson penzt, es miert 5 ev utan jutott eszebe. Joga van a koveteleshez? Fogadjak ugyvedet?
Sziasztok!
Ha még emlékeztek, én vagyok az, akinek a 10M-os tartozását egy engedményes cég hajlandó 2M Ft, havi 30000 Ft részletekben történő megfizetésének fejében elengedni. Én már hajlok arra, hogy elfogadjam az ajánlatukat, mivel az igazamat nem biztos, hogy tudnám bizonyítani.
Abban kérném a segítségeteket, hogy amennyiben megállapodok velük a részletfizetésről, mire kell a szerződéskötéskor figyelnem? Ugyanis egyik ismerősöm figyelmeztetett, hogy ezek a cégek (ha nem is mind) hamisan kártyáznak és módot találnak arra, hogy a rendszeres törlesztésem ellenére is - valami fondorlatos módon - a teljes tartozásom összegéig (ami nem a 2M, hanem a 10M) követeljenek, sőt be is hajtsanak tőlem. Azt maga az engedményes is említette, hogy amennyiben nem tudom pontosan fizetni a részleteket, akkor elveszítem a kedvezményeket és mindjárt 10M lesz a követelés alapja.
Kérdés, hogy vajon csak ez az egyetlen rizikófaktor a dologban, avagy lehet-e olyan, amit nem sejtek, és aminek az a célja, hogy a 2M helyett a 10M-ot gombolják le rólam?
Mire kell figyelnem a részletfizetési megállapodásnál?
Lehet olyan profi szerződést írni, ami mellett kizárt bármiféle trükközés az engedményes részéről?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni. Ha férjhez mennék, akkor a férjemtől tilthatják-e a tartozásaimat, ha nekem nincs jövedelmem?
Előre is köszönöm!
Tulajdonképpen igen. De azért nem ennyire egyszerű a dolog, a legtöbb bank nem is megy el odáig.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02