tartozás behajtás

kipkop # 2010.04.28. 15:51

Kedves Mindenki!
Lehet volt már hasonló kérdés, és nem is itt kellene feltennem a kérdést - nézzétek el nekem, nagyon mérges vagyok!
Az internet-kábeltévé szolgáltatónk (F..ernet) egy ideje a számlára ráírta, hogy 2009. 02 havi kábeltévé számlánk nincs befizetve - ez miatt az ügyfélszolgálatnak nevezett helyi irodába ment a férjem és vitte a befizetési csekkeket! Ott azt mondták a szolgáltatás váltás miatt, nem jó csekket küldtek ki akkor, és azóta most jöttek rá, így akkor kevesebbet fizettünk be - szerintem ez nem így van!
Csekket nem tudtak adni és befizetni sem lehetett!
Azóta semmilyen felszólítás nem jött - igaz a mostani májusi számlán is szerepel egy hátralékos sorban!
A mai nap bedobtak a postaládába egy cetlit, hogy lekapcsoltak a kábeltévé szolgáltatásról!!!! A még bosszantóbb, hogy az internet modemünket is lekapcsolták, de erről még cetlit sem kaptunk, a telefonos ügyszolg. elmondása szerint azért tették, mert a kábeltévénk tartozást mutat!!!!
Sajna hosszú lett, de a kérdésem:
1.megtehetik e a net korlátozását, ha valós a tv tartozásunk!
2. kérhetik e tőlem a 2009.02 havi tv számlát ? És ha be is mutatom, amin az általuk küldött összeg szerepel - , hogyan igazolom, hogy nem lehet hátralékunk, mivel a régi díjunk összegből levonva a valós befizetést, sem a követelésük jön ki - ráadásul a csomagváltás 2008 decemberében volt!
Előre is köszönöm, a hozzászólásokat!
Üdv:Iza

prucsok # 2010.04.28. 19:48

Szeretném tudni, segítsetek: havi 42 eft. özvegyi nyugdíjból vonhatnak le magántartozást?
A szülők meghalnak a gyermekeik mennyiben felelnek a fennálló tartozásokért, úgy tudom csak akkor felelősek, ha örökölnek, ha nem akkor nincs kötelezettségük. Van erre jogszabály?! A tartozás felvételekor a gerekek kiskorúak voltak! Segítsetek!!!
Hazugságvizsgálatot hol lehet végezni ügyvédek és bíróság nélkül (magánúton) van ilyen! Köszönöm: Prucsok

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.29. 07:41

Az örökös az örökhagyó tartozásaiért csak az örökség tárgyaival illetve az örökség erejéig felel.

margaréta*** # 2010.05.03. 09:11

Kedves Mindenki!

Két kérdésem lenne.
Tartozom volt férjemnek. Felvetettem neki, hogy négy hónapig lemondok a gyerektartásról, ezt papírozzuk és rendben vagyunk. Mivel ő beadta bíróságra, így végrehajtóhoz került, aki ezt a változatot el is fogadná. Exem is elfogadná, de azt mondja, hogy ezt jogilag nem lehet. Szerintem lehet. Hogy is van ez?

Másik kérdés:
ha valakinek a fizetéséből vonnának 33%-ot, akkor az az egész nettó fizetésre vonatkozik, vagy ha van már pl. fizetés-előleg törlesztés, akkor a megmaradtra,

Köszönöm a válaszokat!

margaréta*** # 2010.05.03. 10:55

nagyon megköszönném, ha valaki tudna érdemben segíteni, holnapig el kell rendezzem, különben a végrehajtó a fizetésemből tiltatja le.
Köszönöm.

nandy # 2010.05.03. 11:52

A tartásdíjról nem lehet lemondani, beszámítani stb.
Az ugyanis nem téged illet, hanem a gyermeket.

A teljes nettó összegre vonatkozik a 33%, ha emellett van fizetési előleg is, akkor az még külön levonandó. Így előfordulhat, hogy a kifizetett bér kevesebb lesz, mint a nettó 50%-a.

margaréta*** # 2010.05.03. 12:03

Köszönöm a választ. Azért én egy próbát teszek, mivel ex is korábban már felvetette ezt a lehetőséget. Mivel a végrehajtó elfogadja, ezért ha úgy írjuk le, hogy a tartozásom X hónap alatt törlesztésre kerül, bele sem kell írni, hogy a tartásdíjról van szó. Azt külön, szintén hivatalosan, de mégis magunk között ügyvéddel együtt írnánk le, hogy X hónapig nem fizeti a gyerektartást.

Mouton # 2010.07.26. 08:58

Tisztelt Szakértők!
Egy dologban kérdezném meg véleményüket. A barátomat nemrég megkérdezték, hogy nincs-e kedve 1 hónapra kimenni Romániába egy építéskezésre dolgozni feketén. Ő igent mondott és 3 ismerősével kimentek. Napi 8 ezer forintot ígértek nekik, az első fizetést pedig az két héten belül. Mikor esedékessé vált az első fizetés, kérdezték is, hogy mikor kapják meg, de a vállalkozó azt mondta, hogy erre még nem tud válaszolni. Ők persze mondták, hogy nem ebben egyeztek meg és hogy így nem dolgoznak tovább. Nem mentek dolgozni 2 napot, de semmi. Ekkor írtak kézzel egy papírt, amiben leírták h XY mennyi pénzzel tartozik nekik. A vállalkozó aláírta bélyegző pecsét rajta. Ha nem fizetné ki őket, így mehetnek valahová ezzel a papírral, hogy meglapják a pénzüket?
Válaszukat előre köszönöm: Gergő

monalisa1 # 2010.07.26. 09:34

Itthon egy tartozáselismerő nyilatkozattal közjegyzőnél fizetési meghagyást lehet kezdeményezni. Azt nektek kell megtudni hogy ugyanez Romániában hogyan is van. (Keress fel egy magyar nyelvű erdélyi honlapot, biztosan kapsz a kérdésre választ, információt.)

"Mona"
laikus hozzászóló

Mouton # 2010.07.26. 09:42

Tisztelt Mona!
Köszönöm a gyors válaszát. A vállalkozó magyar,a cége magyar úgyhogy gondolom nem kell Romániáig menni ezzel a dologgal, legalábbis remélem.

nandy # 2010.07.26. 12:00

Valóban nem kell Romániába menni...

De mivel munkabér-tartozásról van szó, ezért munkaügyi pernek van helye (nem hiszem, hogy a munkáltató hajlandó lenne közjegyzőhöz menni, és még a kj. díját is fizetni...)

vio83 # 2010.11.29. 10:47

Az alábbiban kérném a segítségeteket:

Hiteleimet eladta az OTP bank a Faktoringnak, fizetem amiben megállapodtunk. Több hitel esetén a maximum összeg amit fizetnem kell az a fizetésem 50%-a? Amennyiben ennyit fizetek nekik havonta akkor nem indíthatnak pert a többlet letiltásra? A bíróság is csak 50%-ot engedélyezne nem?
Ha magánszemély indít ellenem pert akkor abban az esetben ha 50%-át a fizetésemnek hitelek törlesztésére fordítom akkor nem tilthatnak le többet csak ha kifutott az egyik hitelem? Ingatlan nincs a nevemen, az autóm is hitelre van. Csak a havi fizetésem az amit megterhelhetnek az ingatlan hiányában?
Várom a válaszotokat! Előre is köszönöm!

monalisa1 # 2010.11.29. 17:20

Csodálom hogy a havi törlesztenivalót nem letiltani rendelték el, de ez legyen a Faktoring gondja, esetleges baja.

A magánhitelező beállhat hátulra a sorba., a követelés erejéig a jelzálogot ő is rátetetheti az ingatlanra(részedre). Vagy "viteti" a végrehatóval az autódat...

solozzo # 2010.11.30. 13:43

MÁV-Start Zrt-től kaptam leveleket, hogy jegy nélküli utazások miatt kamatokkal együtt fizetnem kell. A levelekben említett utazások több, mint egy éve történtek. Első kérdésem az lenne, hogy személyszállítással kapcsolatosan mennyi a büntetések elévülési ideje? Nem egy év?
Hogy lehet az, hogy egy év alatt egyszer sem kaptam semmilyen felszólítást?
A dolog másik érdekessége, hogy a jegyzőkönyvek alapján az adatok egy már az utazás megkezdése előtt jóval( fél év) lejárt személyi igazolvány alapján történt.
A lejárt okmány tudtommal érvénytelen, tehát az azzal szerezett adatok semmisnek minősülnek. Nem?
A MÁV behajthatja a tartozást, úgy, hogy az adatokat egy lejárt okmány alapján szerezte? És eltelt több, mint egy év?

gbarbi # 2010.11.30. 14:20

A gyermekem apja 2006 óta nem fizet gyermektartásdíjat összegyült neki 2010.01.04.-ig 615.000.-Ft hátralék.Kértem végregajtást a végrehajtó elküldte egy munkahelyre ahol elvileg dolgozottt egy munkaerőkölcsönző cím van, de pénzt azóta sem kaptam, egy közösségi oldalon láttam, hogy kint van külföldön Amerikában, Mit lehet ilyenkor tenni? Vagy az állam megellőlegzi, már egyszer megellőlegezte 2002-2005-ig?

nita666 # 2010.11.30. 18:20

Kedves Mindenki,

Szeretném kérdezni, hogy külföldi hitelkártya tartozás (HSBC, Egyesült Királyság) mennyi idő alatt éri utól az embert, és hogyan lehet rendezni? Illetve milyen következményekkel számoljak? A bank küldött levelet az email címemre hogy hívjam fel őket, az ügyintéző kérte a számom, amin visszahív, elkezdtem mondani, a 0036nál közölte, hogy ez nem az ő hatásköre tartsam.. 25 perc zenés est (jelzem angliát hívtam) után feladtam, több a telefonszámla mint a tartozás, és csak azt tudom nekik mondani, h most nincs, itthon is munkakereső vagyok, állásom nincs, saját tulajdonom nincs még csak a magyar bejelentett címemen sem lakom. Ha akarok se tudok most egy forintot se fizetni. Ilyenkor mi a teendő, várjam ki? Utánnam jönnek egyáltalán? BAR listás leszek?
Semmit nem tudok ez ügyben! Köszönettel

szabomama566 # 2010.12.02. 13:17

SEGICSÉG KÉRÉSMOST KAPTAM LEVELET BEHAJÁS ŐGYBŐL HOGY MINDENEMET ELVESZNEK. IGOSÁGOMAT IS.. SAJNOS MOZGÁSÉRŐLT VAGYOK GYERMEK BÉNULÁSOM VAN NEM BIRTAM FIZETNI A TARTOZÁST MERT NAGYON KEVÉS VOLT A ROKAT JÁRADÉKOM.. ÉS NEM MENT A BEFIZETÉS IGY MINDENT A VÉGRE HAJTONAK ATÁKÁT.. ÉS MOST MINDENEMET ELVISZNEK ÉS KITESZNEK AZ UTCÁRA KÉREM SEGICSENEK.. NAGY BAJBAN VAGYOK NINCS KIUTAM. BÁRMIT TUDNAK SEGITENI KÉREM SEGICSENEK.... 54ÉVS.. KÉTBOTTAL JÁROK MEG TOLOKOCSIBAN.. NAGYON NEHÉZ MOST AZ ÉLETEM NINCS KISEGICSEN RAJTAM. BANK SZÁMLA SZÁMOM... 11773085-10133462... TEL..0670-267-59-70. SZABO JULIKA . TARNAZSADÁNYBOL. KÉREM SEGICSENEK MERT ALBÉRRETRE NEM JUT MERT NAGYON KICSI A ROKAT JÁRADÉKOM.. 3370FORT, VAN EBŐLKEL GAZDÁLKOD NOM.. SOS... NAGYON KÉREM SEGICSENEK RAJTAM.. EGYEDÚ ÁLO VAGYOK.. NAGYON KÉREM SEGICSENEK BÁRMIBEN NAGYON FONTOS MERT MÁR NEM SOKÁRA VÉGRE HAJTSA AZ VÉGREHAJZO..TALÁN KÉTHETEM HA VAN...SOS..

deep04 # 2010.12.03. 17:46

Én azt szeretném kérdezni,ha valakik készpénzkölcsönadási szerződést kötnek és nem teljesül határidőig a visszafizetés,mi a teendő.Mit tud csinálni a bíróság,ha az illető nevén semmi nincsen?

végrehajtó1 # 2010.12.03. 19:36

deep04
A bíróság akkor sem tud semmit sem csinálni ha van vagyona.Ellenben a végrehajtó talán:)

Egyébbként kérjed a fizetésimeghagyás kibocsátását.

deep04 # 2010.12.03. 20:16

De a végrehajtó mit tudna behajtani,ha nincsen semmije?
A későbbiekben,ha hozzájut valamihez,akkor gondolom azt.De annak van elévülési ideje talán?
A bírósággal akkor ezek szerint semmire nem megy a kölcsönadó?

monalisa1 # 2010.12.04. 14:57

Ha rendben végzi a dolgát a végrehajtó akkor egy követelés soha nem évül el: félévente küld az adósnak egy fizetésre felszólító levelet ezzel a végrehajtási idő rendre megszakad ill. az 5 év elévülés ujra kezdődik.

Persze a végrehajtó nem puszira dolgozik, minden ténykedése pénzbe kerül, a tartozás behajthatásáig esetenként a vh kérő fizet...

Remélve az adósnak előbb-utóbb csak lesz legális jövedelme, netán majdan nyugdíja, és akkor azokból letiltás eszközölhető egálig.

Azt hogy xy adós alkalmasint hol lakik, hol dolgozik stb., felkutatni nem a végrehajtó tiszte.

GZolee79 # 2010.12.08. 09:11

Sziasztok!

Egy kis infot szeretnék kérni végrehajtási árverezéssel kapcsolatban. (Remélem jó helyen írok ).
Szóval a helyzet az, hogy szüleimnek van rengeteg tartozása. személyi hitel, jelzálog hitel, közüzemi tartozás (csak a közüzemi vagy 600.000 Ft.)
Ugye ilyenkor a szolgáltatók és a bank elárverezheti az ingóságokat.

Két kérdésem lenne:

1. Jelzáloghitelnél ha elárverezik a lakást, de az így befolyt összeg nem fedezi teljes mértékben a felvett hitelt akkor a bank egyéb ingóságokat is árverezhet?(Pl számítógép, tv)
  2. Ha az ingóságok is árverezésre kerülnek (mondjuk a közüzemi tartozások miatt) akkor miket vihetnek el?

A lényeg az, hogy ugyan szüleimmel lakom. Van pár saját tulajdonban lévő ingóságom. Pl. Számítógép, notebook, saját néven lévő autó.
Az autót tudom igazolni, papírral, de a többit nem. Ilyenkor ezeket is elvihetik? Mi alapján dől el a tulajdonjog?
Nem szeretném ha ez miatt az én tulajdonomban lévő dolgokat is elvinnék. Hiszen az adóság nem az enyém.

A választ előre is köszöm!

Üdv:

Zoli

kaméleon # 2010.12.08. 09:29

Még mielőtt az árverezésen gondolkodsz, próbálják meg a szüleid a helyi családsegítő szolgálat beavatkozását kérni a tartozásaik rendezéséhez. Ha a feltételeknek megfelelnek, akkor az adósságkezelési szolgáltatás keretében jelentős segítséget kaphatnak.

Strobel # 2010.12.08. 10:06

Tisztelt ügyvéd úr!
Szeretnék segítséget,tanácsot kérni öntől a következő probléma miatt:A volt élettársam nem fizeti a gyermektartás­díjat,több mint fél millió forint tartozást halmozott fel.Van a tulajdonában egy ingatlan.Sikerült odáig juttatnom az ügyet hogy árverésre kerülhessen sor,de sajnos ez még a mai napig nem történt meg,és ennek az okára lennék kíváncsi.Kaptam a végrehajtótól több levelet is.Megkaptam az ingatlan becsértékére vonatkozó adatokat,és kérdezte a végrehajtó hogy lakottan vagy beköltözhetően kérem-e az árverést,valamint kérdezett olyan lehetőséget is hogy ezt a nagy összegű nem fizetett tartásdíjat kérem-e részletbe.Megírtam erre a megfelelő választ,szintén itt a jogi fórumban kérve segítséget,a részlet fizetést NEM kértem,tudván hogy nem fogja fizetni,ha fizet is legfeljebb egy rövid ideig,mint ahogy ez már évek óta így van,ezenkívül már a bíróság és a rendőrég is intézkedett ez ügyben,de a tartozás csak halmozódott,addig az időpontig,míg jelenleg az állam előlegezi meg nekem.DE,miután megírtam a végrehajtónak a választ hogy folytassa az intézkedést az árverés ügyében,mégis kaptam pénzt,igen elhanyagolható összegeket,ezalatt az eltelt 3 hónap alatt,míg a választ vártam,ezek után tegnap kaptam a földhivataltól egy tulajdon lapot,melyen rajta áll,hogy ezt a több mint fél milliós tartozást ráterhelték az adós ingatlanára.
Remélem le tudtam írni minden lényeges dolgot…
Tehát a kérdésem abból állna,hogy én most mit kezdjek ezzel a tulajdoni lappal,hogyan lesz nekem ebből meg a pénzem amivel tartozik,és miért kapok mégis részletet,amikor ezt nem kértem,és miért nem folytassa az árverést,hiszen ez is kérdés volt,hogy szeretném-e.Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

badogos # 2010.12.11. 18:14

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Kedves fórumtársak!
Egy különös esetben fordulnék Önhöz/hozzátok. A történet a következő: az édesapám( aki elvált és külön élt) egy roma fickó albérletében lakott( aki ráadásul biztonsági őr). Egy ideig nem volt munkája de nem tudott hova menni ezért a fickó nem küldte el,és így felhalmozott egy kisebb tartozást(260eFt), legalábbis ezt állítja. Az apám utánna elköltözött a testvéréhez de egy hónapja elhunyt és a temetés után másnap a fickó megjelent a munkahelyen és követeli a pénzt tőlem. Meg is fenyegetett hogy ha nem fizetek akkor elintézi máshogy, de a lényeg hogy papírja nincsen az egészről semmi. Az apám testvére próbál segíteni mert ő ismeri ezt a fickót és a főnökét is és tud mindenről. Próbálta lebeszélni hogy hagyjon engem békén, de eddig sikertelenül. Mit gondoltok a rendőrségen tudnának segíteni? Nem szeretném ha erőszakossá fajulna a dolog, de persze fizetni nem akarok mert szerintem nem jogos, még bútorokat és egyéb műszaki dolgokat is elvett apámtól.
Tanácsokat kérnék az ügyben, mit tennének?
Üdv
N.T.