Végrehajtási lap, az első fokú ítéletet meghozó bíróság. Illetékköteles.
tartozás behajtás
Köszike!
Mennyi az illeték mértéke?
1% minimum 5 ezer, bélyegben.
üdvözlet!
könyvtári tartozás behajtásának lehetőségével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni
mindenekelőtt én vagyok a hibás, hülye voltam nem vittem vissza a könyveket, külföldön voltam, el is felejtettem, nem volt gondom rá, nem úgy alakult, stb...
A helyzet
- a kölcsönzés jóval 5 évvel ezelőtt történt
- azóta semmi tértivevényes, ajánlott, akármilyen felszólítás nem jött (évekkel ezelőtt asszem telefonon kerestek)
- most levél jött X kft től-fizetési felszólítás: 215.000 ft. - könyvtár megbízta őket a behajtással
- a levél nem ajánlott, nem tértis csak be volt dobva
- a könyvek megvannak
Esélyeim, lehetőségeim?
köszönettel
T.
„Esélyeim, lehetőségeim?”
jók az esélyeid, lehetőséged végtelen.(ha úgy van ahogy írtad)
Vidd vissza a könyveket, és fizesd meg a pótdíjat. Ha ennél többet követelnek, akkor mondd meg, hogy az elévülés miatt már a könyvek visszaadására sem tudtak volna köteleztetni.
Kedves Sándor
köszönet a válaszért
és még egy kérdés: a behajtó cégnek mondjak vmit, vagy "nem kaptam meg" a levelüket?
"az elévülés miatt már a könyvek visszaadására sem tudtak volna köteleztetni...."
Dologi igény, dikmá!:) de mondani, azír', mondhassa
Jó napot!
Kaptam egy úgynevezett behajtótól egy csekket gépjármű adók nem fizetés után.
Egy Rózsaszín csekk rajta ki küldte ,de honnan tudom hogy hivatalos személy e? mert kézzel írott semmi hivatalos dokumentáció
hogy tudok utánna járni nem e valami átverés van a dologban?
Bocsánat. Természetesen lewhonak van igaza. A könyvek visszaszolgáltatására irányuló igény dologi, így nem évül el. Akkor viszont az érvényesítéséhez kapcsolódó költségek megtérítésére is alappal tart igényt a könyvtár.
köszi, de akkor mi a konklúzió?
válaszoljak a behajónak vagy ne?
visszavigyem a könyveket vagy ne?
alkudozzak a könyvtárral vagy ne?
mit tegyek és mit ne?
köszi
T
alcatras01
„ Jó napot!
Kaptam egy úgynevezett behajtótól egy csekket gépjármű adók nem fizetés után.
Egy Rózsaszín csekk rajta ki küldte ,de honnan tudom hogy hivatalos személy e? mert kézzel írott semmi hivatalos dokumentáció
hogy tudok utánna járni nem e valami átverés van a dologban?”
Gépjárműadót behajtó cég nem kapja meg.Azt adók módjára kell behajtani, ehhez pedig hatósági jogkör kell.
Valami átverés lehet...
Tisztelt Jogászok,akik ezt az oldalt látogatják!
Nekem konkrét esetben lenne szükségem tanácsra,vagy inkább jogi információra:
Egyik ismerősömnek van egy háza egy kisvárosban,amire 4 éve kölcsönt vett fel,hogy az új lakóhelyén lévő házára be tudják fizetni az előleget.
Az "új otthon" az élettársé,papíron ismerősömnek semmi köze hozzá.
Közben múltak az évek és nőtt az OTP-nek az étvágya,amit rá lehetett fogni a "válságra".
Így az új lakás törlesztése duplájára ugrott,ami azt jelentette,hogy az élettárs az OTP-nek keresett...
Válságig sem a törlesztő részletekkel,sem a megélhetéssel nem volt gond.
Így még egy új autót is mert venni ismerősöm (természetesen részletre).
A "válság" kirobbanása után egyre sz...abb lett a helyzetük.
Másodállások 0-ra futottak és kénytelenek voltak személyi kölcsönhöz,áruvásárlási kártyához is nyúlni...
Az élettárs lakáskölcsönét és az ismerősöm autótörlesztését még tudják fizetni,de a többivel leálltak,mert közben még baba is született.
Kérdésem a következő lenne:
Gondolom,ismerősöm fizetésének 50%-a letiltás áldozata lesz. Ez eddig O.K.
Viszont amelyik bank már nem tud munkáltatón keresztül letiltani,az a maradékot inkasszózhatja a folyószámlájáról?
Ha igen,akkor milyen jogon?
Azt senki nem nézi,hogy pl: az élettárs havi bevételének (GYED) a 150%-át emeli le az OTP a folyószámláról a megemelt törlesztőrészlet miatt?
Abban is tisztában vannak,hogy a kisvárosi ház is megy a lecsóba...
Ezt nem is bánják,mert úgyis el akarják adni.
Viszont:
Amikor felvették rá az 5 millió Ft hitelt, 9,3 millióra értékelték ( a szomszéd elhanyagolt területe miatt ). Ezt tudom,mert pénzügyi partnere vagyok annak a banknak is és a kapcsolattartóm (nem hivatalosan) megmutatta az akkori értékbecslési bejegyzést. Ha most árverésre kerülne a sor,megértem hogy új értékbecslés kell, de miért az ügyféllel fizettetik meg ezt is,mikor nem ő akarja odaajándékozni az ingatlant,hanem (normál esetben) az ő feje felül akarják elvinni a tetőt?
Ami pláne,az az,hogy ilyenkor még a szokásosnál is jobban alul értékelik az ingatlant,hogy a bank többet nyerészkedhessen!
Kérdem én:
Ha az akkori fényképekkel összehasonlítják az újakat és nincs romlás az ingatlan állagán,miért nem kötelező az akkori HB értéket megállapítani?
Miért mindig csak a kisembereknek van kockázatuk,ráadásul ebben az esetben saját hibájukon kívül?...
Most jól összekevertem a szálakat...
Szóval a kérdéseim:
- Mire számíthat ismerősöm?
- Családi házát elviszik akár csak féláron is?
- Az autóját,amin jelenleg több a hitel,mint az autó piaci értéke és rendesen fizetve van,elviszik?
- Ha fizetéséből már nem tudnak eleget,akkor folyószámlájáról tiltják a többit?
- Mit csinálnak a bankok,ha közbejön még mondjuk egy "gyerektartás letiltás"?
- Mi van,ha nyitnak egy új folyószámlát mondjuk a nagyobbik gyerek nevére és oda kéri a fizetését?
- Mit tudnak csinálni a "személyi kölcsönt adó" bankok,ha ismerősöm hátat fordít mindennek és mondjuk fogja magát végső elkeseredésében ki megy külföldre dolgozni?...
Amit még elfelejtettem:
Hogyan számolják a 33%-ot?
Csak azért kérdezem,mert épp ma kapott egy levelet a munkáltatótól,mely szerint 33%-os letiltása keletkezett a BB kérésére (Ezt a kölcsönt csak január óta nem fizette!),ami 44.051 Ft/hó.
Itt csak az a probléma,hogy épp múltkor kértünk munkáltatói igazolást neki és ott 124.000 Ft-ot igazoltak le...
Másik kérdés:
Ha másodállásban vállalkozó,az ott keletkező (nem fix) jutalékát is leemelhetik a vállalkozói számlájáról hónapról hónapra?
„Viszont amelyik bank már nem tud munkáltatón keresztül letiltani,az a maradékot inkasszózhatja a folyószámlájáról?
Ha igen,akkor milyen jogon?”
Vht.
„Azt senki nem nézi,hogy pl: az élettárs havi bevételének (GYED) a 150%-át emeli le az OTP a folyószámláról a megemelt törlesztőrészlet miatt?”
senki sem nézi:(
„Ha most árverésre kerülne a sor,megértem hogy új értékbecslés kell, de miért az ügyféllel fizettetik meg ezt is,mikor nem ő akarja odaajándékozni az ingatlant,hanem (normál esetben) az ő feje felül akarják elvinni a tetőt?”
mert a vht így rendelkezik
„Családi házát elviszik akár csak féláron is?”
inkább a becsérték 70%-án
„Az autóját,amin jelenleg több a hitel,mint az autó piaci értéke és rendesen fizetve van,elviszik”?
sok értelme nincs de lehetséges
„Ha fizetéséből már nem tudnak eleget,akkor folyószámlájáról tiltják a többit”?
igen
„
Mit csinálnak a bankok,ha közbejön még mondjuk egy „gyerektartás letiltás“?”
sorba állítják a letíltásokat
„Mi van,ha nyitnak egy új folyószámlát mondjuk a nagyobbik gyerek nevére és oda kéri a fizetését?”
semmi nincs.nem tudják leemelni a pénzt
„Mit tudnak csinálni a „személyi kölcsönt adó“ bankok,ha ismerősöm hátat fordít mindennek és mondjuk fogja magát végső elkeseredésében ki megy külföldre dolgozni?…”
utólérik:)
Sziasztok!
A következő állítással keresett meg egy magyarországi behajtó:
még évekkel ezelőtt (4 éve) az interneten keresztül nyitottam számlát állításuk szerint a worldspreads tőzsdei kereskedési rendszerébe (www.worldspreads.com), személyes ügyfélazonosításra nem került sor, faxon küldtem el személyi igazolvány, lakcímkártya, szlakivonat fénymásolatát és EUR-t utaltam magyarországi bankszámla számra.
Azt állítják, tartozásom van és egy angliai cégtől vették át a megbízást, amely angliai cég a worldspreadstől kapta a megbízást.
A kérdésem az, hogy ennek a magyar behajtó cégnek van bármilyen jogalapja a tartozás behajtásának? Érvényes azonosítás az emailben küldött fénymásolat? Ha kimennek a vidéki címemre, ahol sosem vagyok és ami nem is az én nevemen van, mit tudnak tenni? Mikor törlik a megbízást? Köszi,
alkalom007@freemail.hu
Üdvözlöm!
Egy ismerősöm tarozik nekem, amiről papírt is írtunk, ügyvéd ellenjegyezte. Kifizetésnek a határideje jöhőhéten lejár. Nagy valószínüséggel nem fog fizetni. Mit tudok tenni? Ha közjegyzőhöz megyünk, és akkor sem fizet időben, valóban végrehajtást csinálnak nála?
90 000 Ft-ról van szó.
Hogy tudom visszaszerezni? Kérem segítsenek!
Üdv, József
Gondolod, annyi esze van, hogy nem fizet, de elmegy veled a közjegyzőhöz aláírni, hogy megkíméljen téged a pereskedéstől?
Azért gondolom, mert az ügyvédhez is eljött aláírni, gondolom azért mert ő is tudja, hogy sok mindent nem tudok vele kezdeni... ezért gondoltam a közjegyzőre.
Nem kell, hogy kíméljen engem pereskedésben, a papírban is benne van, hogy őt terheli az anyagi vonzat.
„a papírban is benne van, hogy őt terheli az anyagi vonzat.”
Ez így mind szép , de neked kell megelőlegezni a költségeket
Most komolyan így van, hogy minden esetben szerencsétlen kölcsönadó nem tud semmit tenni, hogy visszakapja a pénzét és a csaló akinél meg a pénze van él tovább boldogan... ez vicc. Hihetetlen!
Köszönöm a válaszokat.
Lenne egy olyan problémám, hogy kiadtam albérletbe a lakásomat és az albérlőmnek már össze gyűlt 170 000 Ft-os tartozás! És ő kijelentette, hogy elköltözik de még nem tud fizetni csak ekkor meg ekkor de én erre nem tudok adni mivel szegények és végül is ezért fizettem helyettük a rezsit de most már én sem tudom vagy is nem tarthatom el őket ezért ki raktam őket a lakásomat is teljesen le lakták.. Sürgős segítségre lenne szükségem! Köszönöm a választ.
A tartozás miatt fizetési meghagyást kell indítani ellene, az ehhez szükséges ürlap letölthető: http://www.birosag.hu honlap bal oldalán a Nyomtatványoknál.
Első kören az illeték 3%, ha ellentmond további 3% és akkor per lesz a dologból.
És akkor a perbeli követelésedet kiterjesztheted a lelakás miatt okozott kár megtérítésére.
Kell tudnod hogy jelenleg hol lakik...
"Lisa"
laikus hozzászóló
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem és sürgő segítséget szeretnék kérni. A mai nap kaptam levelet a Creditexpresstől hogy tartozásom 69.430 és bírósági eljárást kezdeményeznek. Mit tehetek most ha nem tudom egyben kifizetni, gyeden lévő kismama vagyok.
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET.
"Most komolyan így van, hogy minden esetben szerencsétlen kölcsönadó nem tud semmit tenni"
Sőt, ha visszakéred telefonon, vagy személyesen, akkor akár fel is jelenthet téged súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás vádjával, és te az ég világon semmit nem fogsz tudni tenni. Tanulság, soha nem szabad kölcsönadni!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02