Levél írás más nevében

Grád András # 2010.10.10. 09:13

Kedves parizscsaba!

A jogi lépések (ha egyáltalán) azon múlnak, hogy mi volt a levél tartalma, de pont ez nem derül csak ki a leveléből. Ha leírom más nevében, hogy szép az idő, vagy Jancsi szerelmes Juliskába, az semmilyen bűncselekményt nem valósít meg. Ha viszont elismert a nevében mondjuk egy kölcsöntartozást, az már magánokirat-hamisítás (Btk. 276.§). Valószínűleg nem történt bűncselekmény, felejtse el! Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

parizscsaba@gmail.com # 2010.10.10. 08:15

2009-ben egy hölgy levelet írt az én nevemben.A levél tartalmát is ő fogalmazta meg és a nevem is úgy szerepel hogy én írtam. Ezt a hölgyet nem ismertem a levél megírása előtt sem és most sem ismerem.A levélen rajta van az ő neve és a személyigazolvány száma. Azt hogy a levelet ki íratta meg vele azt tudom.A kérdésem az hogy milyen jogi lépéseket tehetek ez ügyben. A levél egyesszám első személyben van megfogalmazva! Nem voltam ott a levélírásnál.Én engedélyt nem adtam a nevemben történő levélírásra. Kérem segítsenek ez ügyben.
Tisztelettel:Párizs Csaba.