Rágalmazás, rossz hír keltés

xyznincs # 2010.11.17. 11:01

Segítséget szeretnék kérni. Nem tudom melyik fórumba kellett volna írnom, azért írom ide. Röviden a történet. Egy autószerelő műhelyben szereltettem az autóm, jelen voltam a szerelés közben, így mindig érdeklődtem mit miért tesznek. És elektronikai szerelés közben többször rákérdeztem le fogják-e szigetelni a megsértett vezetéket, illetve egy helyen átalakítás miatt fémunkára volt szükség és kértem azt is fessék le, mert rosszak a tapasztalataim. A szerelés közben mindent megtettek amit kértem. a szerelés jól és úgy végezték el ahogy én kértem. Másnap egy internetes fórumon közzétettem tapasztalataim. Erre a cég megkeresett, hogy rágalmazásért, hitelrontásért és szándékos károkozásért feljelent. Én a békés ügymenet érdekében elmentem a céghez és mindent megtettem az ügy békés rendezéséért. Ott írásban elnézést kértem illetve a fórumon is elnézést kértem, oly módon ahogy az ügyvezető igazgatóval megbeszéltük. De a fórumról nem lehet törölni a hozzászólást és most az esetleges pénzügyi kieséseket fogja rajtam követelni. Hozzáteszem valótlant nem állítottam a fórumon, de kikérte magának, hogy csak azért történt megfelelően a szerelés, mert én kértem. Idézet a fórumról:"kérésemnek eleget téve leszigetelték a megsértett kábelek" mondván "kérésem nélkül is megtették volna de én kimondottan rosszindulattal álltam a dolgokhoz, és visszautasítanak minden gyanúsítgatást."

Ebben szeretnék segítséget kérni. Mi ilyenkor a teendő. Mivel ez egy egész cégcsoport külföldi érdekeltségekkel, illetve beszállító egyéb magasabb körökbe. Amelyet kb. 2 órán át hallgattam.
Mit tegyek és mit ne?