Én utánaolvastam ennek a szocpoltémának sé a jogszabályban van egy olyan rész hogy idős magatehetetlen közeli hozzátartozó után is igényelhető állítólag.Ezen én is meglepődtem.Mit lehet erről tudni bővebben?
itt a link amúgy
Én utánaolvastam ennek a szocpoltémának sé a jogszabályban van egy olyan rész hogy idős magatehetetlen közeli hozzátartozó után is igényelhető állítólag.Ezen én is meglepődtem.Mit lehet erről tudni bővebben?
itt a link amúgy
Monalisa!
Köszönöm szépen.
Logi
Sziasztok!
Tavaly májusban vettünk a párommal egy kertes házat Pest megyében. Lakhatatlan. 2008. agusztusban fog megszületni első gyermekünk és szeretnénk igénybe venni a szoc.polt. A kérdésem a következő lenne:
igénybe vehetjük -e a szoc.polt, annak ellenére, hogy fele -fele tulajdonjogunk van, de haszonélvezetünk az nincsen a házon? (Apósom a haszonélvező)
Mire vehetjük fel a szoc.polt egyáltalán ( bővítésre, átalakításra..?)?
Várnunk kell-e addig az igényléssel, ameddig megszületik a baba?
Ja és nincs jelzáloghitel a házon.
Köszönettel: Melinda
Sziasztok!
Tavaly májusban vettünk a párommal egy kertes házat Pest megyében. Lakhatatlan. 2008. agusztusban fog megszületni első gyermekünk és szeretnénk igénybe venni a szoc.polt. A kérdésem a következő lenne:
igénybe vehetjük -e a szoc.polt, annak ellenére, hogy fele -fele tulajdonjogunk van, de haszonélvezetünk az nincsen a házon? (Apósom a haszonélvező)
Mire vehetjük fel a szoc.polt egyáltalán ( bővítésre, átalakításra..?)?
Várnunk kell-e addig az igényléssel, ameddig megszületik a baba?
Ja és nincs jelzáloghitel a házon.
Köszönettel: Melinda
Javaslom érdeklődjetek banknál, takarékpénztárnál, mert a leírtak alapján van itt kérdés elég... (Én laikusként: egy már megvásárolt és tehermentes ingatlanra vélem állami pénz utólag nem jár.)
A lakhatóvá tevéshez több-kevesebb bankhitel bizonyára felvehető lesz majd.
Sziasztok!
Most jövök a bankból és azt mondják, hogy mivel nincs még gyerek és építési hitelt akarok felvenni ezért előre 1 db gyerekre nem lehet szocpolt kérni csak kettőre.
igaz ez?
Azt mondták, hogy ha megvan a használatbavételi akkor utólagosan kérhetem ha már megvan az az egy gyerek, de előre csak nem.
Szerintetek?
Nem tudom, lehet hogy igazuk van. Azért menj be egy másik pénzintézetbe is, mert a a szocpolt akár egy takarékpénztár is megadhatja.
sziasztok
egy kérdésem lenne.
a szocpolt csak saját tulajdonu lakásra igényelhető?
az nem számít bele,hogy X% részesedésem van a lakásból?
válaszokat köszönöm.
Szép napot mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem. Nyáron államvizsgázok és párommal jövőre tervezzük az esküvőt. Néztünk házakat, és szeretnénk igénybe venni a szocpolt. Sajnos nem értek annyira a törvényekhez, a feltételekhez, és ezért szeretném kérdezni, hogy ha nem új házat (10 éves) házat szeretnénk venni, akkor hogyan jár a támogatás? Mindkettőnk nevén van házrész (a szülők házánál), ez miben befolyásolja a támogatást? Én 23 éves vagyok, párom 30, és 2 év múlva tervezzük az első babát, és kettőt szeretnénk.
Ha valaki tud valamiben segíteni, azt előre is köszönöm!
Ilus
Mivel még nincs gyereketek így használt lakás vásárlására nem kaptok pénzt.
Vállalt gyermek esetén csak építésre és újonnan felépített lakás vagy ház megvásárlására kaptok támogatást
Kedves fórumozók, keresem a következő két kérdésre a választ:
A.) ha egy 12mFt-nál olcsóbb BPi lakás 50% tulajdonrészével rendelkezik valaki, és a másik - családon belüli - tulajdonos 50%-ának megszerzésére (hogy 100% tulajdonrésze legyen) igénybe lehet-e venni a szocpol-os lakáshitelt (feltéve, hogy a többi kritérium teljesül) ?
B.) ha szolcpol-os lakáshiteled fut, és törlesztést (jóval) megelőzően szükség adódik nagyobb lakásra, akkor tovább lehet-e lépni? másképp fogalmazva, szocpolos lakáshitel esetén, mennyi idő mulva lehet másik lakás vásárlásába belefogni (mondjuk örökség révén újabb források bukkanannak elő fél évvel a szocpol hitel felvétele után)?
A. Nem.
B. Ha van pénzed, akár a szocpol igénybevételének délutánján megveheted a budai várat is. (No, persze csak akkor, ha eladják.)
Sziasztok!
A szocpolos 12/2001 Korm. rendelet. 18. § (2) a, pontja miszerint büntetőjogi felelősség tudatában kell kijelenteni, hogy egy háztartásban élnek az élettársak melyik Btk. szakaszra vonatkozik? Milyen bűncselekményt követ el az aki hamisan nyilatkozik?
Elnézést már megvan!
Boccs hogy itt szerencsétlenkedtem.
Tisztelt Cím!
Szoc.Pol igényléssel kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. Jelenleg folyamatban van egy építkezésem, amihez szeretném kérni a szoc.polt, mivel közben állapotos lettem. Egyedülállóként szeretném igényelni, a használatbavételi kb. júliusban lesz megkérve, viszonta baba októberben fog előreláthatólag megszületni. Igényelhetek így is szoc.polt? Vagy várjak a használatbavételi engedéllyel? Nem ismerem a szabályt, csak annyit tudok, hogy valahály %-ot kell 75 v. 80 %-ot kell számlán bemutatnom. Az biztos meg lesz, de ha már építkezek, és a baba is jön szeretném kihasználni az állami támogatást mivel első lakásról lenne szó. Megkaphatom-e, és mikor kinél kell igényelnem ezt. Bank hitelt vettem fel, tehát annak folyósítása folyamatban van.
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelt fórumozók !
Az alábbi kérdésre szeretnék választ kapni:
Lányom, aki egyedül nevel két kiskorú gyermeket a fiammal együtt szeretne lakást vásárolni. A fiam külföldön él.
Azt szeretném kérdezni, hogy a lányom jogosult -e új lakás vásárlása esetén a szoc. polra - és mennyire - ebben aza esetben, vagyis ha a testvérével közösen vásárolják a lakást?
A válaszokat előre is köszönöm.
Kedves Nagyika és missztika!
Javaslom mindkettőjük a kérdésükkel forduljon bankhoz/takarékpénztárhoz, a konkrét választ/tákéjoztatás úgyis ott kapják meg.
Monalisa
laikus hozzászóló
HOgyne. Banki, "takarékpénztári" ügyintéző mindent tud a szocpol feltételeiről.
Még azt mondd meg, kit kérdezzen, ha esetleg nem kíván kölcsönt igénybevenni kölcsönt a vásárláshoz? Posta? Patyolat?
A szop.pol. állami pénzt a bank/takarékpénztár közvetiti ki, ha neked a zöldséges stb. is ad pénz...
A kérdező kérdésére mindeközben akár meg is válaszolhattál volna...
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem, 24 éves vagyok és lakást szeretnék venni, lehetöleg uj építésüt hitelre. A nevemen nincsen ingatlan, házasságot még nem tervezünk a közeljövőben. Érdeklődnék hogy jogosult vagyok e a szoc.polra?
Válaszukat elöre is köszönöm!
Családi állapot, gyerekek?
Egyedül álló, gyerkőc még nincs. Ha nem is a szoc pol-ra de bármiféle más támogatásra jogosult vagyok e, fiatalként első lakás vásárlása esetén?
Köszönöm előre is a segítséget!
Attila
A félszocpollal kapcsolatosan lenne kérdésem.
Egyedül nevelem 3 gyerekem,vennék egy felújítandó 1 szobás házrészt/ aminek tetőtere beépíthető-a késöbbiek folyamán tervezem/akciós áron 5 500 000.-ft-ért.Vajon megadják az 1 900 000.-ft-ot erre a kis lakásra, hitelt nem vennék fel ,a többi pénzzel rendelkezem.
Nagyon várom a választ,köszönettel !
Attila, nekünk a bankban adtak egy tájékoztatót, amin minden lakáscélú támogatás rajta volt. KÉrj te is, biztos adni fognak.
Üdv.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |