Szoc.pol támogatás

rocco22 # 2008.09.23. 08:36

Kérdésem a következő:
Párommal lakást szeretnénk venni. Hamarosan megtartjuk az esküvőt, és a gyerek(ek) is be vannak tervezve, így minden adott a szocpolhoz. Párom nevén van egy lakás, amit természetesen eladnánk, és az ára bekerülne az új lakás vásárlásába.(így elvileg ezzel sincs gond) Viszont párom nemrég örökölt, így ha lezárul a hagyatéki tárgyalás, és az azt követő procedúra, akkor párom nevére kerül több ingatlan is. Azt szeretném tudni, hogy kaphatunk-e szocpolt úgy, hogy más ingatlan is van a tulajdonunkban, vagy ez valamilyen módon befolyásolja a támogatás igénybevételét?
Köszönöm.

husgab # 2008.09.09. 19:28

Attila, nekünk a bankban adtak egy tájékoztatót, amin minden lakáscélú támogatás rajta volt. KÉrj te is, biztos adni fognak.
Üdv.

csucsu3 # 2008.09.09. 19:10

A félszocpollal kapcsolatosan lenne kérdésem.
Egyedül nevelem 3 gyerekem,vennék egy felújítandó 1 szobás házrészt/ aminek tetőtere beépíthető-a késöbbiek folyamán tervezem/akciós áron 5 500 000.-ft-ért.Vajon megadják az 1 900 000.-ft-ot erre a kis lakásra, hitelt nem vennék fel ,a többi pénzzel rendelkezem.
Nagyon várom a választ,köszönettel !

Expresss # 2008.09.09. 12:04

Egyedül álló, gyerkőc még nincs. Ha nem is a szoc pol-ra de bármiféle más támogatásra jogosult vagyok e, fiatalként első lakás vásárlása esetén?

Köszönöm előre is a segítséget!

Attila

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.08. 06:50

Családi állapot, gyerekek?

Expresss # 2008.09.08. 00:47

Üdv!

Egy kis segítségre lenne szükségem, 24 éves vagyok és lakást szeretnék venni, lehetöleg uj építésüt hitelre. A nevemen nincsen ingatlan, házasságot még nem tervezünk a közeljövőben. Érdeklődnék hogy jogosult vagyok e a szoc.polra?

Válaszukat elöre is köszönöm!

monalisa1 # 2008.08.31. 19:24

A kérdező kérdésére mindeközben akár meg is válaszolhattál volna...

monalisa1 # 2008.08.31. 19:22

A szop.pol. állami pénzt a bank/takarékpénztár közvetiti ki, ha neked a zöldséges stb. is ad pénz...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.31. 17:38

HOgyne. Banki, "takarékpénztári" ügyintéző mindent tud a szocpol feltételeiről.
Még azt mondd meg, kit kérdezzen, ha esetleg nem kíván kölcsönt igénybevenni kölcsönt a vásárláshoz? Posta? Patyolat?

monalisa1 # 2008.08.31. 17:35

Kedves Nagyika és missztika!

Javaslom mindkettőjük a kérdésükkel forduljon bankhoz/takarékpénztárhoz, a konkrét választ/tákéjoztatás úgyis ott kapják meg.

Monalisa
laikus hozzászóló

Nagyika # 2008.08.31. 14:59

Tisztelt fórumozók !

Az alábbi kérdésre szeretnék választ kapni:

Lányom, aki egyedül nevel két kiskorú gyermeket a fiammal együtt szeretne lakást vásárolni. A fiam külföldön él.
Azt szeretném kérdezni, hogy a lányom jogosult -e új lakás vásárlása esetén a szoc. polra - és mennyire - ebben aza esetben, vagyis ha a testvérével közösen vásárolják a lakást?

A válaszokat előre is köszönöm.

missztika # 2008.05.04. 13:19

Tisztelt Cím!

Szoc.Pol igényléssel kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. Jelenleg folyamatban van egy építkezésem, amihez szeretném kérni a szoc.polt, mivel közben állapotos lettem. Egyedülállóként szeretném igényelni, a használatbavételi kb. júliusban lesz megkérve, viszonta baba októberben fog előreláthatólag megszületni. Igényelhetek így is szoc.polt? Vagy várjak a használatbavételi engedéllyel? Nem ismerem a szabályt, csak annyit tudok, hogy valahály %-ot kell 75 v. 80 %-ot kell számlán bemutatnom. Az biztos meg lesz, de ha már építkezek, és a baba is jön szeretném kihasználni az állami támogatást mivel első lakásról lenne szó. Megkaphatom-e, és mikor kinél kell igényelnem ezt. Bank hitelt vettem fel, tehát annak folyósítása folyamatban van.
Segítségüket előre is köszönöm!

atter1 # 2008.04.04. 10:30

Elnézést már megvan!
Boccs hogy itt szerencsétlenkedtem.

atter1 # 2008.04.04. 10:07

Sziasztok!
A szocpolos 12/2001 Korm. rendelet. 18. § (2) a, pontja miszerint büntetőjogi felelősség tudatában kell kijelenteni, hogy egy háztartásban élnek az élettársak melyik Btk. szakaszra vonatkozik? Milyen bűncselekményt követ el az aki hamisan nyilatkozik?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.02. 07:28

A. Nem.
B. Ha van pénzed, akár a szocpol igénybevételének délutánján megveheted a budai várat is. (No, persze csak akkor, ha eladják.)

vrgtms # 2008.04.02. 07:21

Kedves fórumozók, keresem a következő két kérdésre a választ:

A.) ha egy 12mFt-nál olcsóbb BPi lakás 50% tulajdonrészével rendelkezik valaki, és a másik - családon belüli - tulajdonos 50%-ának megszerzésére (hogy 100% tulajdonrésze legyen) igénybe lehet-e venni a szocpol-os lakáshitelt (feltéve, hogy a többi kritérium teljesül) ?

B.) ha szolcpol-os lakáshiteled fut, és törlesztést (jóval) megelőzően szükség adódik nagyobb lakásra, akkor tovább lehet-e lépni? másképp fogalmazva, szocpolos lakáshitel esetén, mennyi idő mulva lehet másik lakás vásárlásába belefogni (mondjuk örökség révén újabb források bukkanannak elő fél évvel a szocpol hitel felvétele után)?

atter1 # 2008.02.19. 10:17

Mivel még nincs gyereketek így használt lakás vásárlására nem kaptok pénzt.
Vállalt gyermek esetén csak építésre és újonnan felépített lakás vagy ház megvásárlására kaptok támogatást

Ilusgirl # 2008.02.19. 09:54

Szép napot mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem. Nyáron államvizsgázok és párommal jövőre tervezzük az esküvőt. Néztünk házakat, és szeretnénk igénybe venni a szocpolt. Sajnos nem értek annyira a törvényekhez, a feltételekhez, és ezért szeretném kérdezni, hogy ha nem új házat (10 éves) házat szeretnénk venni, akkor hogyan jár a támogatás? Mindkettőnk nevén van házrész (a szülők házánál), ez miben befolyásolja a támogatást? Én 23 éves vagyok, párom 30, és 2 év múlva tervezzük az első babát, és kettőt szeretnénk.
Ha valaki tud valamiben segíteni, azt előre is köszönöm!

Ilus

trigi # 2008.01.23. 07:38

sziasztok
egy kérdésem lenne.
a szocpolt csak saját tulajdonu lakásra igényelhető?
az nem számít bele,hogy X% részesedésem van a lakásból?
válaszokat köszönöm.

monalisa1 # 2008.01.22. 14:21

Nem tudom, lehet hogy igazuk van. Azért menj be egy másik pénzintézetbe is, mert a a szocpolt akár egy takarékpénztár is megadhatja.

bigdady # 2008.01.22. 13:48

Sziasztok!

Most jövök a bankból és azt mondják, hogy mivel nincs még gyerek és építési hitelt akarok felvenni ezért előre 1 db gyerekre nem lehet szocpolt kérni csak kettőre.
igaz ez?

Azt mondták, hogy ha megvan a használatbavételi akkor utólagosan kérhetem ha már megvan az az egy gyerek, de előre csak nem.

Szerintetek?

monalisa1 # 2008.01.16. 18:04

Javaslom érdeklődjetek banknál, takarékpénztárnál, mert a leírtak alapján van itt kérdés elég... (Én laikusként: egy már megvásárolt és tehermentes ingatlanra vélem állami pénz utólag nem jár.)

A lakhatóvá tevéshez több-kevesebb bankhitel bizonyára felvehető lesz majd.

Melinda83 # 2008.01.16. 11:50

Sziasztok!
Tavaly májusban vettünk a párommal egy kertes házat Pest megyében. Lakhatatlan. 2008. agusztusban fog megszületni első gyermekünk és szeretnénk igénybe venni a szoc.polt. A kérdésem a következő lenne:
igénybe vehetjük -e a szoc.polt, annak ellenére, hogy fele -fele tulajdonjogunk van, de haszonélvezetünk az nincsen a házon? (Apósom a haszonélvező)
Mire vehetjük fel a szoc.polt egyáltalán ( bővítésre, átalakításra..?)?
Várnunk kell-e addig az igényléssel, ameddig megszületik a baba?
Ja és nincs jelzáloghitel a házon.
Köszönettel: Melinda

Melinda83 # 2008.01.16. 11:50

Sziasztok!
Tavaly májusban vettünk a párommal egy kertes házat Pest megyében. Lakhatatlan. 2008. agusztusban fog megszületni első gyermekünk és szeretnénk igénybe venni a szoc.polt. A kérdésem a következő lenne:
igénybe vehetjük -e a szoc.polt, annak ellenére, hogy fele -fele tulajdonjogunk van, de haszonélvezetünk az nincsen a házon? (Apósom a haszonélvező)
Mire vehetjük fel a szoc.polt egyáltalán ( bővítésre, átalakításra..?)?
Várnunk kell-e addig az igényléssel, ameddig megszületik a baba?
Ja és nincs jelzáloghitel a házon.
Köszönettel: Melinda

Logi # 2008.01.16. 11:15

Monalisa!

Köszönöm szépen.

Logi