Kérdésem a következő:
Párommal lakást szeretnénk venni. Hamarosan megtartjuk az esküvőt, és a gyerek(ek) is be vannak tervezve, így minden adott a szocpolhoz. Párom nevén van egy lakás, amit természetesen eladnánk, és az ára bekerülne az új lakás vásárlásába.(így elvileg ezzel sincs gond) Viszont párom nemrég örökölt, így ha lezárul a hagyatéki tárgyalás, és az azt követő procedúra, akkor párom nevére kerül több ingatlan is. Azt szeretném tudni, hogy kaphatunk-e szocpolt úgy, hogy más ingatlan is van a tulajdonunkban, vagy ez valamilyen módon befolyásolja a támogatás igénybevételét?
Köszönöm.
Szoc.pol támogatás
Attila, nekünk a bankban adtak egy tájékoztatót, amin minden lakáscélú támogatás rajta volt. KÉrj te is, biztos adni fognak.
Üdv.
A félszocpollal kapcsolatosan lenne kérdésem.
Egyedül nevelem 3 gyerekem,vennék egy felújítandó 1 szobás házrészt/ aminek tetőtere beépíthető-a késöbbiek folyamán tervezem/akciós áron 5 500 000.-ft-ért.Vajon megadják az 1 900 000.-ft-ot erre a kis lakásra, hitelt nem vennék fel ,a többi pénzzel rendelkezem.
Nagyon várom a választ,köszönettel !
Egyedül álló, gyerkőc még nincs. Ha nem is a szoc pol-ra de bármiféle más támogatásra jogosult vagyok e, fiatalként első lakás vásárlása esetén?
Köszönöm előre is a segítséget!
Attila
Családi állapot, gyerekek?
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem, 24 éves vagyok és lakást szeretnék venni, lehetöleg uj építésüt hitelre. A nevemen nincsen ingatlan, házasságot még nem tervezünk a közeljövőben. Érdeklődnék hogy jogosult vagyok e a szoc.polra?
Válaszukat elöre is köszönöm!
A kérdező kérdésére mindeközben akár meg is válaszolhattál volna...
A szop.pol. állami pénzt a bank/takarékpénztár közvetiti ki, ha neked a zöldséges stb. is ad pénz...
HOgyne. Banki, "takarékpénztári" ügyintéző mindent tud a szocpol feltételeiről.
Még azt mondd meg, kit kérdezzen, ha esetleg nem kíván kölcsönt igénybevenni kölcsönt a vásárláshoz? Posta? Patyolat?
Kedves Nagyika és missztika!
Javaslom mindkettőjük a kérdésükkel forduljon bankhoz/takarékpénztárhoz, a konkrét választ/tákéjoztatás úgyis ott kapják meg.
Monalisa
laikus hozzászóló
Tisztelt fórumozók !
Az alábbi kérdésre szeretnék választ kapni:
Lányom, aki egyedül nevel két kiskorú gyermeket a fiammal együtt szeretne lakást vásárolni. A fiam külföldön él.
Azt szeretném kérdezni, hogy a lányom jogosult -e új lakás vásárlása esetén a szoc. polra - és mennyire - ebben aza esetben, vagyis ha a testvérével közösen vásárolják a lakást?
A válaszokat előre is köszönöm.
Tisztelt Cím!
Szoc.Pol igényléssel kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. Jelenleg folyamatban van egy építkezésem, amihez szeretném kérni a szoc.polt, mivel közben állapotos lettem. Egyedülállóként szeretném igényelni, a használatbavételi kb. júliusban lesz megkérve, viszonta baba októberben fog előreláthatólag megszületni. Igényelhetek így is szoc.polt? Vagy várjak a használatbavételi engedéllyel? Nem ismerem a szabályt, csak annyit tudok, hogy valahály %-ot kell 75 v. 80 %-ot kell számlán bemutatnom. Az biztos meg lesz, de ha már építkezek, és a baba is jön szeretném kihasználni az állami támogatást mivel első lakásról lenne szó. Megkaphatom-e, és mikor kinél kell igényelnem ezt. Bank hitelt vettem fel, tehát annak folyósítása folyamatban van.
Segítségüket előre is köszönöm!
Elnézést már megvan!
Boccs hogy itt szerencsétlenkedtem.
Sziasztok!
A szocpolos 12/2001 Korm. rendelet. 18. § (2) a, pontja miszerint büntetőjogi felelősség tudatában kell kijelenteni, hogy egy háztartásban élnek az élettársak melyik Btk. szakaszra vonatkozik? Milyen bűncselekményt követ el az aki hamisan nyilatkozik?
A. Nem.
B. Ha van pénzed, akár a szocpol igénybevételének délutánján megveheted a budai várat is. (No, persze csak akkor, ha eladják.)
Kedves fórumozók, keresem a következő két kérdésre a választ:
A.) ha egy 12mFt-nál olcsóbb BPi lakás 50% tulajdonrészével rendelkezik valaki, és a másik - családon belüli - tulajdonos 50%-ának megszerzésére (hogy 100% tulajdonrésze legyen) igénybe lehet-e venni a szocpol-os lakáshitelt (feltéve, hogy a többi kritérium teljesül) ?
B.) ha szolcpol-os lakáshiteled fut, és törlesztést (jóval) megelőzően szükség adódik nagyobb lakásra, akkor tovább lehet-e lépni? másképp fogalmazva, szocpolos lakáshitel esetén, mennyi idő mulva lehet másik lakás vásárlásába belefogni (mondjuk örökség révén újabb források bukkanannak elő fél évvel a szocpol hitel felvétele után)?
Mivel még nincs gyereketek így használt lakás vásárlására nem kaptok pénzt.
Vállalt gyermek esetén csak építésre és újonnan felépített lakás vagy ház megvásárlására kaptok támogatást
Szép napot mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem. Nyáron államvizsgázok és párommal jövőre tervezzük az esküvőt. Néztünk házakat, és szeretnénk igénybe venni a szocpolt. Sajnos nem értek annyira a törvényekhez, a feltételekhez, és ezért szeretném kérdezni, hogy ha nem új házat (10 éves) házat szeretnénk venni, akkor hogyan jár a támogatás? Mindkettőnk nevén van házrész (a szülők házánál), ez miben befolyásolja a támogatást? Én 23 éves vagyok, párom 30, és 2 év múlva tervezzük az első babát, és kettőt szeretnénk.
Ha valaki tud valamiben segíteni, azt előre is köszönöm!
Ilus
sziasztok
egy kérdésem lenne.
a szocpolt csak saját tulajdonu lakásra igényelhető?
az nem számít bele,hogy X% részesedésem van a lakásból?
válaszokat köszönöm.
Nem tudom, lehet hogy igazuk van. Azért menj be egy másik pénzintézetbe is, mert a a szocpolt akár egy takarékpénztár is megadhatja.
Sziasztok!
Most jövök a bankból és azt mondják, hogy mivel nincs még gyerek és építési hitelt akarok felvenni ezért előre 1 db gyerekre nem lehet szocpolt kérni csak kettőre.
igaz ez?
Azt mondták, hogy ha megvan a használatbavételi akkor utólagosan kérhetem ha már megvan az az egy gyerek, de előre csak nem.
Szerintetek?
Javaslom érdeklődjetek banknál, takarékpénztárnál, mert a leírtak alapján van itt kérdés elég... (Én laikusként: egy már megvásárolt és tehermentes ingatlanra vélem állami pénz utólag nem jár.)
A lakhatóvá tevéshez több-kevesebb bankhitel bizonyára felvehető lesz majd.
Sziasztok!
Tavaly májusban vettünk a párommal egy kertes házat Pest megyében. Lakhatatlan. 2008. agusztusban fog megszületni első gyermekünk és szeretnénk igénybe venni a szoc.polt. A kérdésem a következő lenne:
igénybe vehetjük -e a szoc.polt, annak ellenére, hogy fele -fele tulajdonjogunk van, de haszonélvezetünk az nincsen a házon? (Apósom a haszonélvező)
Mire vehetjük fel a szoc.polt egyáltalán ( bővítésre, átalakításra..?)?
Várnunk kell-e addig az igényléssel, ameddig megszületik a baba?
Ja és nincs jelzáloghitel a házon.
Köszönettel: Melinda
Sziasztok!
Tavaly májusban vettünk a párommal egy kertes házat Pest megyében. Lakhatatlan. 2008. agusztusban fog megszületni első gyermekünk és szeretnénk igénybe venni a szoc.polt. A kérdésem a következő lenne:
igénybe vehetjük -e a szoc.polt, annak ellenére, hogy fele -fele tulajdonjogunk van, de haszonélvezetünk az nincsen a házon? (Apósom a haszonélvező)
Mire vehetjük fel a szoc.polt egyáltalán ( bővítésre, átalakításra..?)?
Várnunk kell-e addig az igényléssel, ameddig megszületik a baba?
Ja és nincs jelzáloghitel a házon.
Köszönettel: Melinda
Monalisa!
Köszönöm szépen.
Logi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02