Tisztelt mindenki,
Remelem nem zavar senkit, hogy ebbe a kategoriaba irok, de nem talaltam temamhoz kozelebb allot.
Abban szeretnek tanacsot kerni, hogy hol keressek (ha ven egyaltalan) jogi meglodas olyan szomszedokkal szemben, akikkel a szepszo nem vezet eredmenyhez.
Problemaim a kovetkezok:
- Hetedik emeleti lakasomban rendszeresen elaztat a felso szomszed. Voltam naluk az uggyel kapcsolatban - mondtak is, hogy mar vartak, hogy szolok, de majd megjavitjak a csapokat (a konyhai mosogato kagylo alatti biztonsagi csapok folytak) a jovo honapban. Nos ez volt Julius kozepe tajan. Immar Szeptembert irunk es meg mindg nem tortent semmi, bar meg erdeklodtem a dolgok allasa felol. A tulajdonos(no) megnyugtatott, hogy van biztositasa es majd allja a festesi koltsegeket. Nekem viszont nincs szuksegem arra a penzre, inkabb a felfordulast sporolnam meg (csak kerulhetne mar sor ra).
- Ket macskat (himek) tartanak a lakasban. Ok azt allitjak, hogy a WCn vegzik a dolgukat. Szerintem viszont abba a helyisegbe engedik be oket, amelyen keresztul a vezetekek (vizcsovek, szennyvizcsatorna) haladnak at. A (hormonnal teli) vizeletuk pedig ugyanugy atut a mennyezeten - persze lathato nyomot nem hagy, mert latni sem lehet odabenn - vagy legalabbis a szaga: elviselhetetlen a buz. Most nyaron, leven minden ablak nyitva, meg becsapja magat az ember. De mi lesz telen?
- Az emlitett macskakat ejszakara kulonzarjak, nehogy osszeverekedjenek. Ennek eredmenye, hogy amint virradni kezd, nyavogni kezd mindketto. Eleinte azt hittem, hogy gyereksiras es emiatt nagyon sajnaltam a szuloket. Most, hogy megtudtam, hogy a macskak azok (valaki nevetett rajtam, mondvan, hogy egy gyerek Oáááá-val sir, amit meg en hallok az Mmmm), nagyon zavar a dolog. Normalisna 7-kor szoktam kelni igy az 5:23-as keles (ma) nem tetszik.
- Azon felul, hogy koran reggel koltenek a macskak, a tulajok segitenek elaludni este: tizenegy utan kezdodik az elet. Az egyik lany tanckorre jar es 23:00 korul esik be a lakasba, rendkivul energikus jarassal, termeszetesen magassarku cipoben, amit szerintem csak akkor vet le, amikor agyba bujik (vagy akkor sem). Miutan vegigfutkossa az egesz lakast, nekifog gyakorolni a tanclepeseit. Voltam fenn naluk egyszer az ugyben es agy telitalpu, kb 8 cm magas sarku cipoben aerobikozott. Kerte ugyan a bocsanatot, de szokasan nem valtoztatott. Egyebkent egesz nap nincs zaj - normalis idopontban nem is zavana. Letezik hivatalos csendora?
Remelem nem untattam senkit a magnproblemaimmal (remelem sikerult megmosolyogtatnom egyeseket, neha en is nevetek a helyzeten, de gyakrabban nem). Ha barki is tud tanacsot adni, kerem tegye meg (akar e-mailben is: bigstefi@yahoo.com). Nem szeretnek offenzivnek lenni, amikor vegleg elfogy a turelmem es kemenyebben veszem elo szomszedomat. Remelem, ha jogi hatterre hivatkozok, nagyobb hatassal leszek ra. Ha nem, akkor legalabb tudom majd milyen lepeseket kell tennem.
A segitsegeket/tanacsokat elore is koszonom.
Tisztelettel,
Istvan