drbjozsef, igen, volt kulcsom, mert ott voltak elhelyezve a saját holmijaink is, tehát a céges és magán egy helyiségben volt
Leltár hiány fizetése
- 1
- 2
Nikolka,
Tehát akkor az szerepelt a szerződésben, hogy a Kft. csak egy közös műhely egy részét béreli, és a bérlőnek tudomása volt arról, hogy te oda jogszerűen is bemehetsz?
Ez nem leltárhiány.
drbjozsef
"Bérbeadó a tulajdonában álló - …… ingatlanján található az 1. sz. mellékletben felsorolt hasznosítású és nagyságú helyiséget adja bérbe.
Bérlő a jelen pontban körülírt helyiséget az általa megtekintett, és rendeltetésszerű használatra alkalmas, berendezett állapotban veszi bérbe.
Bérbeadó a bérlemény tekintetében feltétel nélkül szavatol azért, hogy a bérlet tárgya a bérleti szerződés időtartama alatt alkalmas a szerződésszerű használatra, úgyszintén ezért is, hogy a bérlet tárgyán harmadik személynek olyan joga vagy kötelme nem áll fenn, mely a Bérlőt az általa folytatni kívánt tevékenységében korlátozná vagy akadályozná. "
Az 1. számú melléklet csak annyit tartalmaz, hogy műhely, raktár, x nm.
XY. tudta, hogy nem csak a céges dolgok lesznek ott elhelyezve, hanem a saját eszközeink is. Azt is tudta, hogy oda bármikor bemehetek, illetve, hogy az nem különálló helyiség.
Nikolka,
De akkor miért nem az van a szerződésben?
drbjozsef, nem tudom, miért nem az szerepel a szerződésben... de átutalom a számlán szereplő összeget, és bízom benne, itt vége. A következő évi eltérést nem szeretném én fizetni
Nikolka,
Ha úgy gondolod, hogy ez a legegyszerűbb neked, és inkább fizetsz, mint vitatkozol, akkor tedd azt.
De én nem ezt mondtam, és ha félreérthető volt, nem is azért kérdezgettelek, hogy a vétkességedre, vagy legalábbis a felelősségedre célozzak.
Ha nem én vittem el azt a hegesztőt, én valszeg nem fizetnék.
Ez, ahogy KBS mondta, nem leltárhiány, neked nincs leltár felelősséged az ő holmijaira. Mint bérbeadónak, közöd se nagyon van ahhoz, hogy mit tart ott, sőt, ha ő ad kulcsot valakinek, akkor ahhoz se, ki megy oda be.
Neki kell bizonyítania, hogy volt ott egyáltalán ilyen eszköz, és ha volt, de most nincs ott, azt te vitted el. Biztos fog pereskedni egy hegesztőgépért?
Én elhajtanám a vérbe.
drbjozsef
Az igazat megvallva, ha annak, hogy békén hagyjanak, annyi az ára, hogy ezt még kifizessem, akkor inkább belemegyek abba. Csak legyen vége a színjátéknak, az alakoskodásnak. A vérbe azért elhajtom őket...
A segítségért végtelenül hálás vagyok, nagyon szépen köszönöm.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02