Tényleg nem rólunk szól:) Te irtad: "nem feltételezk rosszat". Ezek után még azt is:
"Egyik ismerősöm laborvizsgálatra ment, s megdöbbentem, hogy nem húszéves létére tőlem hallja először, oda "illik" gyomortartalom nélkül menni, befolyásolhatja az eredményeket, csak ezt még soha nem mondták neki, mikor kezébe kapott egy labor beutalót. Pici dolog, ám még ennek is lehet következménye. "
Te kapásból eldöntöd magadban, hogy kinek lehet igaza, kinek nem, kiről feltételezel rosszat, és kiről nem. Anélkül, hogy a másik oldalt ismernéd, elhitted az ismerősödnek, hogy neki aztán senki nem mondta mit kell tennie. Fel sem merült benned, hogy mégis mondták, nem is egyszer. Csak az ismerősöd nem figyelt, és utólag egyszerübb volt azt mondania, hogy nem mondták. Te viszont azonnal elhitted, hogy ő tuti igazat mond, az orvos meg tuti felelőtlen volt.
"Nem támadok alapállásból senkit," mégis alapálláspól támadtad az orvost azzal, hogy az ismerősödnek adtál igazat.
Ha nekem valakivel bajom van, azzal próbálom tisztázni, akivel bajom van. Te nem. Elküldted a betegjogi képviselőhöz, ahelyett, hogy az orvoshoz küldted volna, hogy előbb ott tisztázza a dolgot. Nem fer eljárás valakit másnál mószerolni, ahelyett, hogy vele próbálnám tisztázni a gondjaimat.
Azt gondolom, hogy az, hogy a fórumon tanácsot adunk felelősséggel is jár. Ezek az emberek - néha jó, néha rosszindulatuak - a tanácsaink alapján fognak döntéseket hozni, és esetleg másokat bajbasodorni.
Most sajnos sokat járok orvoshoz, igy pontosan látom. Elmondták nekem is mit tehetek, mit nem. Ezek után ülök a folyosón, és két beteg egymást hergeli azzal, hogy szerintük nekik mit nem mondtak el az orvosok. Nem értik, miért kell még mindig várniuk, amikor azt mondták, nem kell megvárni a leletet. (Valójában azt mondták az orvosok, nem kell megvárni a vérvételi leletet, mert közvetlenül hozzájuk küldi a labor, viszont amig ők nem kapják meg, nem kezdhetik el a kezelést, tehát várni kell.) Pedig elmondták. Miért tennének különbséget köztem, és köztük. Nekem miért mondták el? - nyilván, mert automatikusan mindenkinek elmondják. Nekik miért nem mondták volna? Csak ők idősek voltak, nem figyeltek, nem tartották fontosnak, nem jegyezték meg. Ennyi.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu