Önálló bírósági végrehajtó elleni panasz!!!


zöldségleves # 2014.04.12. 15:42

A kézzel fogható eredmény azt volt, hogy az illető tartozását letiltották a nyugdíjából.
Viszont a mostani ügyünkben nem dolgoznak, és nincs jövedelem, - nyugdíj - amiből lelehetne vonni a tartozásokat.. 5 éve nem fizetnek közös költséget, de még a saját víz fogyasztásukat sem, azt is a közösből kell a háznak állnia.
Köszönöm a tanácsot, így fogunk eljárni.

Fehér Margó (törölt felhasználó) # 2014.07.16. 19:08

Panaszt szeretnék tenni végrhajtó ellen, illetve a pénzintézet ellen is. A pénzintézet ellen az MNB-nél kell, de a végrehajtó ellen sajnos nem tudom, hogy hol tehetem meg a panaszomat.
A történet:
volt egy személyi hitelünk, amelyet az adós nem tudott fizetni munkanélküliség miatt, így végerhajtásra került. A kezes munkahelyére beküldték a letiltást, de a pénzintézettel megállapodás született, így a pénzintézet követelése ez alapján lett kiegyenlítve. A hitelszámlát 2008. december 30-án lezárták, azaz a tartozás ki lett egyenlítve. Sajnos a lezárásról nem kaptunk papírt.
2014. március 10-én a kezes kapott egy Bírósági levelet, amelyben tájékoztatták, hogy jogutódlás történt. Felhívtuk a pénzintézetet többször, ahol megerősítették, hogy a hitelszerződés megszűntetésre került, mert ki lett fizetve, és azt mondták, hogy ezzel az értesítővel nem kell foglalkozni, nincs ok az izgalomra, majd csak akkor ha összeg is lesz az ilyen levélbe. A végrehajtót is felhívtuk, aki azt mondta szintén, hogy nincs ok az aggodalomra, így nem is éltünk a fellebbezési jogunkkal. 2014. júniusban a kezes kapott egy levelet, amelyben arról tájékoztatta a bankja, hogy inkasszót raktak a számlájára.
Ismét felhívtuk a pénzintézetet és most már kikényszerítettük a papírt, amely a tartozás kiegyenlítéséről szól, majd felkerestük a végrehajtót, ahol igen érdekes események zajlottak.

  • a kezes kisérőjét nem engedték be (gondoljuk azért, hogy ne legyen tanú)
  • a végrehajtó azzal gyanúsította a kezest, hogy az okiratot hamisította, amely a tartozás kiegyenlítéséről szól.
  • nem adott részletfizetési lehetőséget arra hivatkozva, hogy a kezes csaló, hazudik, megbízhatatlan, stb. hiszen felvett egy hitelt, amire senki nem kötelezte és nem fizette vissza, amiből ugye nem igaz az, hogy nem lett visszafizetve.
  • ezután természetesen nem volt hajlandó a jegyzőkönyvebe beleírni, amiket mondott.
  • az állítása szerint őt a pénzintézet arról tájékoztatta 2013-ban, hogy a tartozás megtérült, így szerinte eddig kell számolni a tartozást, kamatokat, stb. ami ebben a formában 1.490.000, ami valójában 500 ezer alatt volt, illetve ezután az összeg után kell a végrehajtói díjat is megfizetni, amit inkasszó formájában már be is nyújtott a kezes számlja ellen. 149 ezer Ft összegben, ami jogtalan, hiszen a tartozás a harmada annak, amit ők állítanak.
  • a szerintük fennálló tartozásról nem értesítették a kezest sem, és azt állítják, hogy ők küldtek értesítést, de a kezes nem vette át a postástól, ami nem igaz, mert ha küldtek volna levelet, akkor azt is átvette volna, ahogy a többit is tvette, amelyet a Bíróság küldött.
  • a tartozás 2008- végére ki lett egyenlítve, így a most benyújtott követelés már elévült, hiszen azóta 5,5 év el telt! Erre is vonatkozik az elévülési törvény.

Kérem írják meg, hogy mit tehetünk, kihez fordulhatunk panaszunkkal, illetve azt is, hogy az elévülési idő ebben az esetben is létezik e.
Ha gondolják, akkor pontos végrehajtási számot, adatokat is közlök.
Azt hiszem a pénzintézetet is be kell panaszolnom, hiszen ez azért történhetett meg, mert ők nem értesítették a végrehajtót a tartozáfizetéséről.
és kérem azt is írják meg, hogy létezik e plyen jogszabály, amely alapján egy bírósági végrehajtó megtilthatja, hogy az ügyfél kisérővel érkezzen.
Válaszukat előre is köszönöm!

gerbera317 # 2014.07.17. 06:56

A kérdésedre:
Végrehajtási kifogást kell benyújtani a végrehajtónál, de a helyi bíróságnak címezve. 15 ezer Ft illetékbélyeg legyen rá felragasztva. Addig is gondold át a történetedet újra, mert ez, amit (és ahogy) itt most összehordtál, kifogásként tökéletesen értékelhetetlen.

Érdemben pedig:
A banktól kapott iratot, amelyik kimondja, hogy az 500 ezer Ft megfizetésével a tartozás meg van fizetve, be kell mutatni a végrehajtónak, és kérni tőle a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatását. Ha ugyanis a végrehajtónak csak annyit jelentett be a bank, hogy "a tartozás meg van fizetve", akkor azt a végrehajtó úgy köteles értelmezni, hogy a végrehajtható okirat szerinti 1,5 millió lett megfizetve, és természetesen ezután kerül felszámításra a végrehajtási költség is.
Jegyzőkönyvet azért nem készített, mert érdemben nem jelentettél be semmit. Ugyanis azt, hogy a tartozásodat megfizetted, eddig is tudta. Azt pedig, hogy csak 500 ezret kellet megfizetni, okirattal kell valószínűsíteni, vagy ha az megtörtént, akkor a Vht. 41-et kell kérni, nem pedig hőzöngeni. A puszta hőzöngést pedig nem szokás jegyzőkönyvezni, mert akkor a végrehajtási akták többsége kb. fél méter vastag lenne.
Részletfizetési lehetőséget azért nem adott, mert nincs mire. Ha csak a végrehajtási költséget kell megfizetni, akkor azt külön engedély nélkül, belátható időn belül meg kell fizetni, és kész.
Az elévülés valószínűleg felejtős.
A kísérő jelenléte megengedhető. Az a kis málőr, hogy nem engedték be, érdemben nem támadható.
A pénzintézetet hiába panaszolod be az MNB-nél. Ha károd származott az esetből, legfeljebb a Vht. 40. § (2) szerint fordulhatsz ellene, de csak akkor érdemes, ha a károkozást bizonyítani tudod.

Fehér Margó (törölt felhasználó) # 2014.07.17. 19:18

Gerbera317!
Köszi a válaszodat!
Végrehajtói díjat lehet inkasszálni?
Nem volt hőzöngés, de ő igen csak nagy paraszt volt.
Készített jegyzőkönyvet, de nem volt hajlandó beleírni, hogy azért nem ad részletfizetési lehetőséget, mert hazugnak tartja a kezest. Miért ne lenne mire részletfizetési lehetőséget adni? 150 ezret nem igen tud kirántani az ember a zsebéből, van akinek ez 2 havi fizetést jelent. A kezesnek 1 havi, de ha kifizeti, akkor miből él? Miből fizeti a rezsit? Miből tartja el a gyerekét?
Miért felejtős az elévülés? Szerintem erre is vonatkozik. A fővárosi bíróságon fogom ezt megkérdezni szerdán. Te is végrehajtó vagy úgy véded őket, mint aki közéjük tartozik. Grulálok nektek.

Fehér Margó (törölt felhasználó) # 2014.07.20. 07:07

Tudna valaki segíteni, hogy hol tudom megnézni az általam írt hozzászólásokat?

Fehér Margó (törölt felhasználó) # 2014.07.26. 11:10

Meg voltam győződve arról, hogy a jogi fórumon a kérdéseinkre hozzáértő, segítőkész "jogászok" válaszolnak, hiszen az ilyen fórumok célja az lenne, hogy így történjen.
de rájöttem, hogy itt is csak kóklerek vannak, ahogy az internetes világban.

Csak tudnám, hogy miért vállalnak emberek be valamit, ha azt nem képesek elvégezni. Remélem, hogy az itt "válaszoló" "jogásznak" becézett emberkék az élettől pont azt kapják, amit megérdemelnek.

Sok sikert a semmihez és remélem, ha a "választ" adóknak problémás ügyeik lesznek, akkor abból vesztesként szállnak ki, mert ezt érdemlik. Jót nem. Egy választ képtelenek adni, így kapják ők is ugyan ezt. Persze, ha lenne tudásuk, akkor valószínűleg sikeres munkájuk lenne és nem kellene a sok szerencsétlennek itt válaszolniuk. Az élet bebizonyította, hogy sem a normális munkára, sem erre nem valók.

Sherlock # 2014.07.26. 11:57

Rossz lehet, mikor mindenki más tehet az ember gondjairól - ő pedig nem.

gerbera317 # 2014.07.26. 12:00

LOL

Margó!
A kérdéseidre tételes válaszlistát kaptál. Ha nem tudsz mit kezdeni vele, az legyen a te gondod.
A jókiívánságokat köszönjük.
Egyébként pedig szívesen.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.07.26. 12:37

Fehér Margó: Némileg frusztráltnak tűnsz. Lehet nem is jogászra van szükséged ;)

Fehér Margó (törölt felhasználó) # 2014.07.26. 14:40

Nektek meg agyra lenne szükségetek, hogy egy egyszerű "szakmábavágó" kérdést megválaszoljatok:D

Akkor ide is írom: Isten óvja meg azokat, akik veletek kerülnek kapcsolatba. Csak a pénzük kell nektek, de azért tenni nem akartok és nem is tudtok, mert nem sikerült semmit megtanulnotok az egyetemen. Kár volt ott töltenetek az időt, csak bízom benne, hogy nem az állami pénzt pazaroltuk rátok.

Tényleg egyszerűbb laikusként végig böngészni a törvényeket és nem nektek fizetni feleslegesen. Az arcotok nagy, de értelem a fejetekeben 0....

Fehér Margó (törölt felhasználó) # 2014.07.26. 14:41

Kelvin! Most a mamádra gondolok sokat, akinek szintén orvosra lett volna szüksége.... tudod mikor, ugye?

gerbera317 # 2014.07.26. 18:25

A fa@szér' írogat az ilyen b@rom nyilvános és ingyenes fórumokra??? Megkapta a szakszerű választ minden kérdésére, azóta egyfolytában csak mocskolódik, mintha nekünk köszönhetné a kibaxott tartozását. Meg fogja érdemelni a sorsát, ha élesben nem képes egy Vht. 41-et kipréselni az ellene eljáró végrehajtóból, mert ott is csak hőzöngeni képes, normálisan felszólalni nem.

OFF
Legalább a helyesírása jó, de mire megy vele, ha normális mondanivalója nincs...
ON

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.26. 18:44

Nyugi. Van ilyen.

Zsolti72 # 2014.09.24. 14:19

Üdv.azt szeretném kérdezni,hogy költség mentességet lehet kérni ha panaszt szeretnék tenni bírósági végrehajtó ellen?
a válaszokat előre is köszönöm

Zsolti72 # 2014.09.24. 14:20

Üdv.azt szeretném kérdezni,hogy költség mentességet lehet kérni ha panaszt szeretnék tenni bírósági végrehajtó ellen?
a válaszokat előre is köszönöm

palasthy.m@gmail.com # 2019.02.14. 07:58

Üdvözlöm. A végrehajtó,65ezer ftért, 2 autónkat foglalta le, 800ezrft értékben. Megkérdeztük, ha befizetem a tartozást, ami azonnal jelentkezik a számlájukon,hány nap műlva veszik le a foglalást. Nem tudta megmondani.
Honnan tudom meg?

Tisztelettel: Palásthy Mária

gerbera317 # 2019.02.14. 08:06

Mi az, hogy "nem tudta megmondani"? Ilyen nincs. De akkor tudd te: Ha az adós maradéktalanul megfizette a tartozását, akkor a végrehajtó hivatalból (tehát nem kérelemre!) megtesz minden olyan intézkedést, amit ilyenkor kell: megállapítja, hogy a végrehajtás befejeződött, intézkedik a lefoglalt vagyontárgyak foglalás hatálya alóli feloldása iránt, kifzitei a végrehajtást kérőt, az aktát pedig irattárba helyezi. Nem is értem, hogyan merülhet fel bárkiben is ennek az ellenkezője.

Grave7 # 2019.02.14. 09:25

Valószínűleg a szokásos félig továbbított kérdés esete forog fenn, tehát a kérdező az alábbi kérdezhette:
[...]hány nap műlva veszik le a foglalást az okmányirodában?
Erre pedig helyes és valós válasz az a végrehajtótól, hogy:
Nem tudom megmondani, hiszen az okmányirodában nem mi dolgozunk; mi megküldjük nekik, ők átveszik a levelet, de az okmányiroda ügyintézési idejét nem tudjuk.

gerbera317 # 2019.02.14. 10:48

+ 1

wers # 2019.02.14. 11:00

palasthy.m@gmail.com, az okmányoridában az általános ügyintézési határidő kézhezvételtől 21 nap.

De ha személyesen intézed sokat gyorsíthatsz. Az gerberáék tudják, hogy csak az okmányirodának küldi-e meg a végrehajt, vagy neked is, de ha bemész hozzájuk adnak neked, azzal felkeresed személyesen az okmányirodát, ha szépen nézel rájuk azonnal de max. 2 napon belül feloldják a terhelést.

mokussuni # 2019.03.21. 15:41

Üdvözlet! Érdeklődni szeretnék, ki tudja hogyan lehet és hol a végrehajtó ellen feljelentést tenni.Olyan összeget tiltatott le nyugdíjból ami ki volt fizetve. A feloldást 2 hónap könyörgésre kiadta de január óta nem fizeti vissza a duplán kifizetett összeget. Most ügyvédet kérdeztem és az mondta hogy kirúgták a végrehajtót (dr.Fodor Tamás Cegléd és környéke) ,mert sok feljelentés ment ellene és szerinte nem tudom a pénzem vissza szerezni. Tud valaki valaki címet, stb..hová lehet fordulni köszönöm.

gerbera317 # 2019.03.21. 17:30

Feljelenteni a rendőrségen lehet. De egyáltalán nem biztos, hogy neked erre van szükséged.

kistom2000 # 2019.04.01. 16:03

Üdv minden fórumozónak
Szinten segitseget kérnek egy ceglédi végrehajtó inkasszó alá helyezte a számlámat 66.000.- rol szólt egy levél, de semmi konkrétum , hogy miért tilt kinek a megbízásából egyatalan azt sem tudom miről van szó a levélben csak a tiltás ténye... most 87.000.- ot tiltott már a 66.000.- helyett és nem lehet elérni hívtam, írtam stb... semmi válasz a végrehajtó Dr. Fodor Tamás és már mínuszba is tette a szamlamat... rendőrség? vagy mit lehet tenni???? Nem a tartozás tényét firtató mert lehet hogy valós lehet hogy nem.... de hogy ez az ember nem létezik az biztos!!!!!!!!!!!

gerbera317 # 2019.04.01. 16:58

Neki ez a dolga.

drbjozsef # 2019.04.12. 13:50

Zoltán,

Az árverés műfaja nem bankhitelből fizetőknek való.

Vht. 149. § (1) Az árverési vevő köteles a teljes vételárat az árverési jegyzőkönyv aláírásának napjától - ha pedig az árverést jogorvoslattal támadták meg, a jogorvoslatot elbíráló határozat rendelkezése szerint annak jogerőre emelkedésétől - számított 15 napon belül befizetni vagy átutalni a végrehajtói letéti számlára; ha ezt elmulasztja, előlegét elveszti.
(2) A végrehajtó a vételár megfizetésére legfeljebb 2 hónapig terjedő halasztást adhat, ha ezt a vételár nagyobb összege vagy más fontos körülmény indokolttá teszi.

A bankhitel nem fontos körülmény, az a saját nyűgöd.

Fontos körülmény, hogy a végrehajtó ADHAT halasztást, de nem kötelező neki. Ha nem adott neked, akkor így jártál. Van olyan végrehajtó, aki soha nem ad, semmire.

Végrehajtási kifogással a végrehajtó mulasztását vagy törvénysértését lehet (érdemes) megtámadni. Ez nem az az eset, a végrehajtó nem mulasztott, nem sértette a törvényt.

Ez a hajó egyszerűen elment. Igen, el fogod bukni a vételárelőlegedet.