Ingyenes ügyvéd


Diótörő # 2021.05.01. 18:58

drbjozsef

Szeretnèk kèrdezni egy tőlem teljesen független dolgot !!
Csak egy pèlda : ha kèt ember azt àllítja hogy èn elloptam a szekrènyèt akkor a kèt ember àllitásàt hogyan fogjàk elfogadni ha ezt ők csak àlítjàk de a szavukon kívűl semmilyen terhelő bizonyitèk nincs
Hogyan bizonyítjàk azt hogy tènyleg èn loptam el a szekrènyüket ??

Előre is köszönöm :)

drbjozsef # 2021.05.01. 20:36

Sehogy.

Diótörő # 2021.05.02. 06:55

Kedves drbjózsef.

Van mèg egy szàmomra nem èrthető kèrdès a szekrèny pèldàjàra de ennek sincs köze hozzàm !! Az èn esetem màr megbeszèltük !!
Tehàt a szekrèny pèldàja :
Ha kèt ember azt àllítja hogy nekem adtak "X" ezer forintot ,hogy vegyek nekik autót de ebből nem lett semmi ......de ezt is csak a szavak tàmasztjàk alà ès semmi több .......
Akkor hogy az ördögbe bizonyítjàk ,hogy ök ezt valóban tènylegesen oda adtàk nekem ???

Kovács_Béla_Sándor # 2021.05.02. 07:02

Egy átutalási bizonylat általában elég jó bizonyíték.

Amúgy kicsit el vagy tévedve: nem itt kell védekezned, vitatkoznod. Nem minket kell meggyőznöd, de még ha sikerülne, azzal sem mennél semmite.

Diótörő # 2021.05.02. 07:08

drbjozsef

Nem akarom hinni hogy a magyar jog úgy működik hogy èn meg a baràtom azt alítjuk hogy a szomszèdnak pènzt adtunk hogy vegyen nekünk kocsit külföldön ....de se kocsi sem pènz .......akkor ez megàlja a helyèt !!
Nekünk ezt tudnunk kell bizonyitani hiszen mi ezt csak àllítjuk de nincs bizonyitèkunk !!

Hogyan tudjuk bizonyitani az igazunkat ha csak szóbeli a megàllapodàs !!

Diótörő # 2021.05.02. 07:14

Kedves Kovàcs_Bèla_Sàndor

Èn messze nem vitàzom .....egyszerűen csak beszèlgetek eszmecserèlek !!senkit sem szeretnèk meggyőzni semmiről sőtt ........egyèbkènt több oldalon olvastam hogy az utalàsnàl jobb ha oda van irva hogy ezt mièrt utaljuk mert megjegyzès nèlkül vitatható !! Ezt szó szerint igy olvastam egy büntető jogàsz oldalàn :)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.05.02. 07:21

Csakhogy ha én kölcsönadok neked egy összeget, akkor nem kell bizonyítanom, hogy mire adtam. Sőt, még azt sem, hogy kölcsön volt - vélelem áll mellette.
Mindössze azt kell bizonyítanom, hogy odaadtam azt a pénzt.

Vitathatónak minden vitatható. Az is, hogy a Föld gömbölyű.

Diótörő # 2021.05.02. 10:37

Kedves Kovàcs_Bèla_Sàndor ...

Èn azt hiszem hogy pici segítsèget kèrtem ,hogy egy ember mit tehet az èn esetemben hiszen leírtam őszintèn ........azt is irhattam volna hogy szàndèkosan becsaptam valakit ès ennek milyen jogi következmènye lehet .....de nem ez tőrtènt !!
Leirtam őszintèn hogy valaki befizetett a felesègem szàmlàjàra teljesen jogcím nèlkül mèg 2015 novemberèben 400ezer forintot a pàrom szàmlàjàra .......ennek egy rèsze bankon keresztül visszafizetèsre kerűlt illetve sajnos egy màsik rèsze baràti talàlkozàskor került àtadàsra egy kàvè mellett !! Mire minden vissza lett fizetve nyögve nagy nehezen .......ekkor 2020decemberèben azt hittem hogy baràti talàlkozàsra hív az èrintett majd eehhez kèpest közölte velem hogy amennyiben nem fizetek neki mèg plusz annyi kamatot amire ő màr előre èpített akkor megüthetem a bokàm !! Erre azt mondtam hogy az alap befektetès meg lett tèrítve ès nem vagyok hajlandó többet adni .......mire ő 2021ben àprilisàban feljelentett minta egyetlen vasat sem adtam volna neki .....azon a címen hogy èn őt megkàrosítottam ......!! Ezèrt kèrtem pici segítsèget ........nem azt kèrdeztem hogy neki hogyan adhatnèk mèg pènzt hanem azt hogy èn hogyan jöhetek jól ki ebből az igazsàgtalansàgból !!

Nem kötekedtem ...egyszerűen segítsèget kèrtem .....sőtt a dàtumok alapjàn simàn elèvülhetett ha nagyon a kocka verziót vesszük !! A bajom az hogy gàtlàstalanul megzsarolt hogy kamatot fizessek !!

Ezek utàn ön engem hozott ki hibàsnak :)

Szomorú örökös # 2021.05.02. 12:04

Diótörő

Èn azt hiszem hogy pici segítsèget kèrtem

És minden alkalommal kaptál is segítő választ, csak te rendre újrakérdeztél más formában. Kezd ez már kicsit unalmas lenni, nem gondolod? Fordulj személyesen ügyvédhez és az majd elmondja az esélyeidet. Ja, persze ő pénzért fogja ezt megtenni, de nélküle veszteni fogsz nagy valószínűséggel.

drbjozsef # 2021.05.02. 16:50

Diótörő,

Ha nem közeli rokonok utalnak egymásnak pénzt, akkor a törvényi vélelem áll amellett, hogy az kölcsön, és vissza kell fizetni. A jogcíme nem számít.

Hülye volt, aki csak így utalt neked, mert azért érdemes a közleményben megjelölni, hogy mi a célja az utalásnak. De nem kötelező.

Ennél már csak te voltál hülyébb, ha apránként visszafizetted a kezébe úgy, hogy ezekről nem kértél semmilyen elismervényt.

Nem hibás vagy. Balek. Feltehetőleg most meg fogod fizetni az árát. A kölcsönt ugyanis meg kell fizetni - esetedben a kölcsön lényegében igazolva van, a visszafizetés pedig nem.

Azt írtad : „Az üzlet sajnos nem sikerült

Tehát mégiscsak volt célja a befizetésnek, nem meglepetésként ért, csak nem úgy jött össze. Persze, ha külön nem állapodtatok meg, kamatot nem kell fizetned (vagy legfeljebb a banki alapkamatot, ami elhanyagolható összeg lényegében).

Bárkinek joga van feljelenteni bárkit.

Ha nincs jogerős ítéleted (nem megszüntetett pered), akkor azért lényegesen rosszabbul állsz.

negativ06 # 2021.05.15. 10:27

Üdvözlök Mindenkit !
Egy eléggé kényes ügyben szeretném a tanácsukat, véleményüket kérni. Röviden vázolnám a témát: Volt egy polgári peres ügyem rokonokkal szemben, amit másodfokon, jogerősen is elbuktam. A bíróság meghagyta, hogy fizessek meg a két alperes ügyvédjének 1 millió forintot 15 napon belül.

Azt hozzá tenném, hogy ez az összeg azért rúgott ekkorára, mert az akkori ügyvédem kicsit furán adta meg a per tárgyát képező ingatlanok és ingóságok értékét, mint utólag kiderült, olyan tételeket is belevont a perbe, amiket nem is kellett volna, így a pertárgyának értéke meghaladta a 40 millió forintot, viszont ebből a vitatott, rám eső rész csupán a töredéke lett volna.

Szóval a 15 napos fizetési határidő már letelt, de a helyzetemből adódóan sajnos továbbra sem áll módomban az 1 millió forintos összeget megfizetni, mivel leszázalékolt rokkantnyugdíjas vagyok nagyon alacsony jövedelemmel és ennek az összegnek a megfizetése teljesen ellehetetlenítené az életemet mivel tartós krónikus betegségeim vannak.

Azonban a tartózás sajnos behajtható rajtam, mivel van egy fele tulajdonban lévő ingatlan a nevemen, amit már évek óta próbálok eladni sikertelenül, most azonban szinte biztos, hogy az ügyvéd végrehajtást fog kérni és le fogja zároltatni a tartozás fejében, ami szintén a további megélhetésemet veszélyezteti, mivel a jövedelmem annyira alacsony, hogy a minimum 28 ezret sem éri el.

A kérdésem az lenne Önökhöz, hogy hová tudnék még ez ügyben fordulni, illetve lehetne-e még kérni az összeg mérséklését vagy halasztását, mivel egészségi és szociális helyzetemre nézve ezzel teljesen tönkre tennének. Az ítélet sajnos már jogerős, a Kúriához nem fordultunk, mert az ügyvédem nem látta értelmét, illetve a másodfokú fellebbezés benyújtásakor sem lett kérve az összeg mérséklése a bíróságtól, de mint utólag megtudtam erre lett volna lehetőség.

Perköltséget az állam felé nem kell fizetnem, mert arra teljes költségmentességet állapított meg a bíróság. Az 1 millió forintot az alperesek ügyvédjének kellene kifizetnem.

Válaszukat előre is köszönöm !

nyuszika9092 # 2021.07.01. 12:24

Üdvözlöm! A párom 80 nap elzárást kapott garázdaság miatt,amit el is kezdett letölteni 15 napja. Át lehet ezt váltani valahogy közérdekű munkára ?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.01. 14:25

Nem.

nyuszika9092 # 2021.07.23. 14:48

Tisztelt ügyvéd úr! Igaz a hír, hogy a pápa magyarországra való látogatása miatt az elzárást jelenleg töltők hamarabb szabadulnak ? Ami nem szeptemberben lép életbe hanem az ideérkezése előtt 1 hónappal ?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.23. 17:38

Tessék figyelni a Közlönyt.
(Nagy reményeket nem fűznék hozzá.)

Botanicus # 2021.07.23. 18:11

negativ06

Nem tudod megúszni csak ha a jogosult elengedi ebben kéne ügyesnek lenned.
kezd el fizetni 2500 forintrossával annyit biztosan kibírsz, ha már fizeted nem indulhat végrehajtás, néha hagyjál ki egy két hónapot aztán csak 1500 párszor 1750 forintot küldj el de mindenről maradjon bizonyítékod már a kezdetektől egy későbbi elszámolási vitánál még jól jöhet. Miután időt nyertél ameddig fizeted a tartozásod addig írasd le a nevedről az összes végrehajtható vagyon elemet, a közös háztartásban élővel írjatok egy két tanús papírt, hogy minden az ővé az ápolásodért a javára minden ingóságról lemondasz lehetőleg pontosan írjatok egy listát az értékesebb dolgokról amin cikk szám van azt is vegyétek bele, hogy beazonosítható legyen esetleges foglaláskor..

Ha megtagadod a fizetést azonnal végrehajtanak!

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.23. 18:29

Ez meg egy kéthónapos kérdés. Szerinted még olvassa?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.23. 18:31

(És ez is hülyeség, persze. Hogyne indulhatna végrehajtás?!)

Pici78 # 2021.07.28. 23:40

Szükségem lenne egy ügyvédre Budapesten vagy Székesfehérváron. Nem kell, hogy ingyenes legyen, csak ehhez a témához sikerült hozzászólást irni. Kérlek, segítsetek, kit ajánlotok?

Grave7 # 2021.07.29. 07:23

@Pici78:
dr. Kovács Béla Sándor ügyvéd, Székesfehérvár
http://www.kbs-ugyved.hu/

(ezért is kár, hogy az új fórum nem mutatja már az aláírást)

wers # 2021.07.29. 07:43

Grave7, én tegnap vettem észre.... ez sem tetszik.

Még mindig keresem, de nem találom, mi lett jobb a változtatással. (még az órát sem sikerül beállítani)

juliangkovacs@gmail.com # 2021.07.29. 23:33

Ki tudna abban segiteni, hogy megtudjam hogy el e meg a volt felesegem. En az Allamokban lakom.

matthiasi # 2021.07.30. 02:05

@Pici78:
dr. Kovács Béla Sándor ügyvéd, Székesfehérvár
http://www.kbs-ugyved.hu/

(ezért is kár, hogy az új fórum nem mutatja már az aláírást)

írta GRAVE... Grave 7 vagy 20 órája.
Nekem is feltűnt. na de ez nem egy ingyenes hirdetés ?? !!

Kovács_Béla_Sándor # 2021.07.30. 05:36

Nem. Az aláírásom része. Volt.

wers # 2021.07.30. 09:29

Jól látom, hogy az e-mail küldés lehetősége is megszűnt?

(De jelenteni lehet. Bár azt sem mindig)