Ingyenes ügyvéd


gerbera317 # 2019.07.14. 09:49

25 napig nem fog sövényt nyírni? Hát ez hallatlan...

hegyigyorgy2 # 2019.07.14. 09:18

Tisztelt ügyvéd Úr.Az lenne a kérdésem amiben segítséget várok,vett a párom egy házat amiben a lakó megállapodás szerint 30 napot marad,el is fog költözni,ezzel nincs is baj,viszont kijelentette hogy a fennmaradó 25 napban ő már nem hajlandó füvet nyírni,sövényt vágni,szokásos udvari teendőket elvégezni,tehát elhanyagolja az udvar fenntartási munkákat.van e rá módom,lehetőségem hogy ezt megakadályozzam,illetve finoman fogalmazva rákényszeríthetem e hogy ezeket a munkákat amíg bent lakik a házban elvégezze.Erre szeretnék választ kapni,előre is köszönöm válaszát,Tisztelettel:Hegyi György.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.11. 15:04

Az se biztos, hogy cég. Lehet, hogy egyéni vállalkozó.

gerbera317 # 2019.07.11. 14:26

hova forduljak
Kérsz egy cégmásolatot, megnézed, mit takar az, hogy "becsődölt", és ennek megfelelően bejelented a hitelezői igényedet a felszámolóbiztosnak / csődbiztosnak / Jóistennek. Ha nem is "csődölt be", akkor pedig fizetési meghagyás a cég ellen, majd pedig végrehajtás. Ha valahol elakadsz, akkor pedig ügyvédhez fordulsz, hogy segítsen már.

kalinka # 2019.07.11. 13:16

Szép napot kivánok.
2018.augusztusában foglaltam 2 fó részére üdülést akciós áron a hajduszoboszlói Panoráma Wellness Apartman hotelben Sport utca 16/d.
Nem először voltam már itt nagyon kellemes hely volt.
57.4oo ft ot átutaltam egy összegben 2018. szeptember hónapbana novemberi üüdlésre.Üdülés előtt pár nappal kaptam az értesitést hogy nem tudom igénybe venni az üdülést a szálloda becsődölt.
Lovász Lajos a szálloda vezetője azóta több e mail ben igérte meg hogí kártalanit minket.Legutóbbi levelében az vállalta hogy 2019 03.31 ig kifizeti az 57.400 Ft.-otAzóta se kép se hang,telefonos elérhetőség nincs,a cimére irtam levelet amit Ő át is vett,de nem jelentkezik.Mit tehetek,hova forduljak hogy a pénzemet visszakapjam???

gerbera317 # 2019.06.22. 11:59

A bérbeadó nem tudja sem kikapcsolni, sem korlátozni a fogyasztást, csakis a szolgáltató.
Azt, hogy a bérleti díjon felül hogyan kell rendeznetek a rezsit, a bérleti szerződés rögzíti. A fizetésnek több módja is létezik, példák: 1) a bérlő csak ott lakik, fogyaszt, a bérbeadó pedig a bérleti díjon felül beszedi tőle a rezsiköltséget is, és a számlákat maga rendezi. 2) A bérbeadó továbbítja a számlákat a bérlőnek, aki saját maga rendezi azokat, a bérbeadó csak ellenőrzi, hogy ez megtörtént-e. 3) A bérlő saját nevére írtja a közüzemi szolgáltatásokat, és saját magának rendezi azokat.

Netty06 # 2019.06.21. 11:28

Tisztelettel Üdvözlöm!

Albérlet tél kapcsolatosan lenne kérdésem. Mit tudok tenni
a tulajdonos fenyeget azzal, hogy ide jön és kikapcsolás a
gázt a villanyt a vízet.
Előzetesen minket nem szólított fel.
Soha közüzemi számlát nem kaptunk tőle. Van egy élő határozott szerződés. Ami 1 évre szól. Két kiskorú van a családban ide beis vagyunk jelentve. Az albérleti díjat 60.000 Ft a hónapban átutaljuk igaz el voltunk maradva de 120.000 Ft ot utaltunk. Közűzemi számlát még ide nem hozott. Most felhívott és ordíbált, hogy megvannak és nem vagyunk hajlandók rá, hogy fizessünk. Pedig arról esett szó, hogy jelzi ha még van, hogy az mennyi. Igaz én beteg vagyok járásképtelen a férjem nem tud dolgozni az állapotom miatt de ennek ellenére ami volt pénzünk a hónap elején utaltunk mint írtam 120.000 Ft ot. Ki akar tenni. Azt mondta kikapcsolás mindent. Mit tehetek ilyenkor? Ha ide jön hívjatok e rendőrt? Tanácstalan vagyok.
Köszönöm a válasszuk.
Tisztelettel
Szabó Anett

noxjk # 2019.06.04. 19:16

Kedves Fórumozók!

Tudna valaki tanácsot adni mit tegyünk!

Egy barátom vásárolt egy autót itthon! Kiderült róla hogy külföldön körözik a forgalmiját, mert az ottani tulajdonos igéretet tett a vevőnek, aki itthon eladta, hogy kijelenti, de nem tette meg csak szerintünk azt, hogy bejelentette az elvesztését az okmánynak. Így körözte a külföldi hatóság, és mivel itthon kiderült ezért elvette a rendőrség. Mit tegyünk ilyen esetben? A rendőrség semmit nem jelzett felénk. Mennyi idő áll rendelkezésükre az intézkedésben? Mi történik ilyenkor mikor elveszik? Visszaküldik a kiállítás helyére? És mikor lehet itteni új forgalmit igényelni hogy lehessen használni a járművet! Segítsetek kérlek, fontos lenne sürgősen! Milyen törvények után nézhet az ember?

Köszönettel!

anonima # 2019.05.25. 13:11

Szomoru örökös
ezt nekem szántad?

anonima # 2019.05.25. 13:11

Ezt nekem szántad?

Szomorú örökös # 2019.05.25. 06:50

anonima

Ahhoz először helyesen leírva, érthetően és egyetlen topikban kellene feltenni. Nos, ez nem sikerült, az erőszakosság pedig rossz tanácsadó. :-)

anonima # 2019.05.25. 06:13

Jó reggelt, szervusztok,kellemes napot mindenkinek,ha lehet ilyen kérni.
Még mindíg nem kaptam kérdésemre választ,pedig igen nagyon sürgős lenne. Köszönöm. Ügyvéd, jogtanácsos,tanácsadó segíts,köszi

anonima # 2019.05.23. 13:44

Feltétlenül szeretnék választ kapni, mert az ógy olyan kacifántos,hogy perujrafelvételt mondott a végrehajtó, ugyanis a hirdetés már nincs, és nem lehetett letörölni,rendőrségi ügyek garmadája bizonyítja, köztörvényes bőnözü tartotta fent a z ingatlanbazár.cmom és az ingatlandepo.com. Sziveskedjék ügyvéd segíteni, mert ezt már idegileg és agyilag sem lehet követni. Köszönöm. Ha már egyszer a 30 napon belüli hirdeetést kifizettem, és eladtam az ingatlanom, akkor ez a féreg mit akar még milliókba számolva? Perujrafelvételt javasoltak, és meg fogom lépni,csak eg ymbüntető jogászt keresek de azonnalra.

anonima # 2019.05.23. 13:39

Szervusztok,jó napot! 2010 környékén már voltam eze3n az oldalon, és 201-ben rendőrség,adatvédelni,GVH és itteni rendőrszázados úr segítségével feljelentettük sokan a ingatlanb azár.com és ingatladepo.com-t,mert nem lehetett a hírdetés letörölni. Majd kifizettem a neki járó 4800.- Ft-t, és nem történt semmi, majd mindenfelé leveleztem, feljelentettem,mert megfenyegetett a ofsor cég tulajdonosa,mert ez az volt, a Veltimo néven ismertté vált sokunk ,nagyon sokunk által. Főhadnagy ur azt irta milliomszor,hog ayne próbáljuk kifizetni ennek a bőnözőnek a ppénzt,mert nem szabad. Abba is maradt a téma De Péterfalvi Attilqa akkori ombutzmann megbüntette a hirdetést adüt 10.mFt-ra. Most, tavaly elkezdett ismét előkerülni a témas közjegyzőn kerestül, és még mindig tart. Most már uzsorási kamattal probál behajtatni rajtam e-oldalon keresztül 4.800.000 Ft-t. Vágreehajtünál voltam tegnap, és a megirta a levelet a közjegyzőnek Sárrbogárdsra, mert lakóhelyükhöz közel van, nem az enyémhez, hog ytisztázza és vaívítsa át nevezett személy kérését, mert ugyanis jegybanki alapkamattal kell számolni a tényleg tételt, amit már befizettem 147.300 Ft-t én marha és járulékotat, tehát 225.000- Ft-t. Ennyi Ettől tovább nem megyek el és ezt is vissza fogom perelni büntető jogásszal a bíróságon, de elébb megvárjuk a közjegyző állásfoglalását és ha nem kedvező,akkor huss a bíróság. Na ehhez mit szóltok?

csimaniki89 # 2019.05.21. 17:11

Jó napot kívánok,

Szeretnék tanácsot kérni abban az ügyben hogy a Toyota Corolla tipusú autónkat elvittük szervízbe a következő hibával: "nem gyorsúl az autó" más hibát nem észleltünk. 2 nap múlva hívtak hogy kész az autó mehetünk érte. Elmentünk a kocsiért és azzal fogadtak amennyiben újra felmerül a probléma vigyük vissza és csak egy 8000ftos alkatrészt kell benne kicserélni a férjem persze kérdezte miért nem történt meg a csere de a válasz csak annyi volt mert így is működik az autó. 6 dolgot cseréltek ki rajta 58000ftot fizettünk. Elhoztuk a kocsit és pár nap múlva megint jelentkezett a probléma....Ezekszerint olyan dolgokat cseréltek ki amelynek köze sem volt a hibához. Visszavittük az autót egy szombati nap ott hagytuk a műhely előtt. Kedden hívtam a szerelőt hogy mi a probléma természetesen nem nézte még meg..elég lekezelően is viselkedett...Szerdán felhívott és lazán benyögte úgymond hogy rossz a porlasztó az autóban a szivattyú illetve a tank tele van törmelékkel és az új szivattyú 400000 ft a használ 160 + Áfa vagy elküldöm megjavítattni a szivattyút. Na most kérdezem én ekkora károkat hogy nem vettek észre az első szervíznél? És ugye ők 8000 ftos alkatrészről beszéltek amire fül tanú is volt. Így nagy tanakodásra amellett döntöttünk javítsák meg az alkatrészt...Most hétfőn felhívtam és közölte velem az alkatrész nem javítható 140.000ftért küldenek egy másikat futárszolgálattal...Részemről az a felháborító hogy amikor első alkalommal volt ott az autó miért nem ismerték fel a hibát ha állítólag megnézték..Itt valaki hibázott..a férjem Ausztria és Magyarország között használja az autót mi lett volna ha autópályán egyszer csak leáll vagy bármi ilyen dolog? Nekem a kérdésem a következő ebben az esetben lehet e valamilyen kártérítési követelésünk vagy garanciára való jogunk? Egyébként egy Bosch autószervízről beszélünk nem "feketén" csináltattuk a tisztán látás kedvéért. Elnézést hogy levelem hosszúra sikeredett. Várom válaszát.
Üdvözlettel és köszönettel
Nikolett

drbjozsef # 2019.05.21. 05:25

Exxit,

Szerintem minden további nélkül.

A rendelet 6§ és 7§ alapján igényelni kell a támogatást, ha a feltételek fennállnak megkapod határozatban hogy jár, és 6 hónapon belül meg kell kösd a szerződést, amit be kell küldeni, és utána utalnak a kereskedőnek.

A határozat előtti ne legyen a végleges adásvételi/lízingszerződés dátuma, de megállapodni bármiben lehet előtte. Sőt. Logikus is szerintem.

(Mondjuk megkapni nem fogod azelőtt, hogy a hivatal át ne utalná a támogatást is, az biztos)

Exxit # 2019.05.21. 04:56

Tiszteletem.

A nagycsaládosok autószerzési támogatásáról lenne szó.
Az alábbi mondat a Magyar közlönyben szerepel:

"A személygépkocsinak a határozat véglegessé válása előtti megszerzése esetén a szerzési támogatás nem
folyósítható."

Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy a támogatás odaitélése előtt az autót nem vehetem meg, nem kerülhet a nevemre, nem köthetek adásvételi szerződést.

A kérdés az, hogy leelőlegezni, megrendelni az autót lehet e?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.05.20. 07:48

Ha lehetetlen szerződést kötöttek, a egyikük érdekkörébe sem (vagy épp mindegyikük érdekkörében) felmerült ok. Ha ezt a lehetetlen szerződést ügyvédi közreműködés mellett kötötték, akkor még közös tévedés is van, amely tévedést jogász helytelen tanácsa, tájékoztatása idézte elő.

Az, hogy vissza kell adni a foglalót, nem kár.

gerbera317 # 2019.05.19. 18:25

Elköltötted a foglalót?
Azt kell vizsgálni, kinek a hibájából hiúsult meg az ügylet. Na nem az ügyvéd hibájára gondolok itt, hanem hogy a vevő vagy az eladó hibájából. Hajlok rá, hogy az eladó hibájából, hiszen olyan dolgot akart eladni, ami nem eladható. És ez az eladó most nemhogy a dupláját, de még csak magát a foglalót sem tudja visszaadni.
Majd a vevő eldönti, meg akarja-e rángatni az ügyvédet, de esélyesebb, hogy inkább ellened fog fordulni.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.05.19. 08:56

Visszaadja a munkadíjat, azzal kész. Más költség aligha volt.

gerbera317 # 2019.05.18. 19:49

Nem közlöd, hogy mi lett a következmény, meg hogy mi lett a foglalóval, ki követel kitől és mennyit. Nem írod, keletkezett-e kár, amiért az ügyvédet helytállásra akarnád kötelez(tet)ni. Nos?

imi19831019 # 2019.05.18. 18:57

Tiszteltem!

Segítségüket szeretném kérni.Olyan gondom lenne hogy volt egy bérleti jogunk megakarták tőlünk venni az ügyvéd előtt leraktak nekünk foglalót.Később derült ki a bérleti jog nem eladható csak cserélhető.Mikor az ügyvédhez bevittük a papírt nem olvasta el csak átfutotta és a neveket beírta a sablon szerződésbe.Ilyenkor mikor egyértelmű hogy ő hibázott,mert tudnia kellett volna a paragrafusokat,szabályokat de nem akarja elismerni a hibáját kinél lehet lépést tenni ellene.Utána olvastam ha balul sűl el egy szerződés akkor teljes egészébe anyagi felelősséggel tartozik.Előre is köszönöm válaszukat

beteg62 # 2019.05.14. 12:52

Üdvözlök mindenkit !
Segítséget szeretnénk kérni egy eléggé bonyolult Közigazgatási jogot , ingatlanjogot is érintő ügyben .
Olyan ügyvédet keresünk aki el tudná vállalni a jogi képviseletünket. Magán személyek vagyunk , akiknek telek ingatlanjaink vannak és a közművesítettséggel kapcsolatosan kerültünk az Önkormányzattal jogvitába .
Aki tud segíteni , szívesen várjuk a tanácsát !

blnt # 2019.05.14. 11:28

Üdv.!

Köszönöm, lehet, hogy én nem értelek de az előkészìtő ülést értem, én azt nem értem, hogy tárgyalásra miért ilyen címen idéztek és hogy miért húzzák rá minden áron a sértettre a bűnös hazudozását, amikor teljesen nyilván való az ellenkezője.

Azt se értem, hogy miért kéne indítványoznom valamivel kapcsolatban valamit, ha az 5 perccel azelőtt lett a vita kérdése. (Egyáltalán minek a bìrò, ha nekem kell rá figyelmeztetnem, hogy mennyire valótlan a vád??)

Miért nincs védőbeszédem és miért vádolnak olyasmivel, amire semmilyen bizonyìték nincs?
Sőt, ha ebben az esetben pontosan azt bizonyítja, amit én állìtok.

Egyáltalán hogy születhet vádemelés, ha nincs bizonyìték?

Hova mehet bárki, aki meg se szólalhat, mert minden áron el akarják ìtélni teljesen nyilvánvaló módon.

Miért mondd a bìró olyasmit, ami a törvénynek ellent mond?

Nem lehet ezt valahol kivizsgáltatni?
Vagy én vagyok a hülye, hogy ezen meg vagyok lepődve?
Mindenkinek jogot kéne tanulnia, hogy fogalma legyen mindenről és akkor se lenne törvényes joga semmihez?

Nyeljem le, hogy bezárhatnak mert valakinek olyan kedve volt?

alfateam # 2019.05.14. 10:55

https://www.origo.hu/…yba-lep.html
Olvasgass hasonló témájú írások, hátha megérted mi is történt veled...