Ingyenes ügyvéd


Ildyke # 2013.12.04. 06:58

Tudna valaki segíteni hogy merre lehetne lépni az ügyben, hogy vagy a pénzünket lássuk viszont vagy pedig visszaköltözzünk? Mit tehet a tulajdonos a haszonélvezővel szemben? Ha egyáltalán tehet valamit.... Köszönöm a választ előre is!

Ildyke # 2013.11.28. 07:35

A lakást elhagytuk. A pénzt amit belefektettünk gondolom nincs arra lehetőség hogy visszaszerezzük valamilyen módon. Szóval baromi rendesek voltunk amiért felujitottuk a lakását. Nincs lehetőség peres úton visszakapni? Mert most albérletbe megyünk de az sosem lesz a miénk. Ez viszont az lett volna. Mit lehet tenni,merre lehetne lépni? Köszönöm a választ előre is!

Ildyke # 2013.11.27. 11:20

Értem. Nekem a lakcím bejelentés azért kellett, hogy Budapesten is ellássanak a kórházban, nem pedig azért amiért ő gondolta, hogy a lakásból bármire is igényt tartanék.
A pénzt tőle, vagy tőlük várnám viszont, vagy legalább az engedélyt arra hogy befejezhessük az építkezést. Mert neki készen lett a szobája, amit ígértünk, de nekünk még mindig nincs se konyhánk, se fürdőszobánk. És igen, ez az a pénz, amit az építkezésre, vagyis jobban mondva az ő szobájára költöttünk.
Azt már tudom hogy a legközelebbi ilyen kirohanásánál mi a teendő, de most szeretném a lakhatásunkat megoldani, ha már ennyi pénzt beleöltünk, és reménykedem, hogy nem teljesen feleslegesen. Köszönöm

pazs # 2013.11.27. 11:04

Nem lenne semmis, de mivel bármikor megvonhatja a szívességi lakáshasználatodat, tök mindegy, mi van írva a lakcímkártyádra (ugyanis nem azért lakhatsz ott, mert van lakcímkártyád).
Kitől szeretnéd a pénzt visszakapni? Ez az a pénz, amit az építkezésre költöttetek?

Ildyke # 2013.11.27. 10:29

tehát akkor, ha mondjuk bemegy az önkormányzathoz, és azt mondja hogy én szerinte jogtalanul tartózkodom a házban, az okirat semmis lenne?
Hogyan kaphatjuk vissza a pénzünket, vagy milyen módon? Valamint milyen módon folytathatjuk az építkezést, ha mégis úgy döntenénk, hogy nem hagyunk veszni ennyi pénzt?

pazs # 2013.11.27. 10:14

Tulajdonképpen mi a kérdés? Arra nincs jogi válasz, hogy mit tehetünk, ha anyósunk a haszonélvező és irigykedik valamint az sem, hogy mi lesz a 3,5 évessel, ha ezt látja. Az viszont tény, hogy haszonélvezőként ő mondja meg, ki és milyen feltételekkel lakik a házban.
(Sajnálom a babátokat.)

Ildyke # 2013.11.27. 09:59

Kedves Fórumozók, Ügyvédek!

Szeretném a segítségeteket kérni egy elég bonyolult témában. Igazából azt sem tudom, hol kezdjem és mivel.
Talán itt: 2,5 éve megismerkedtem a párommal és most április óta együtt élünk a szüleivel, abban a házban ami a párom és a testvére nevén van, de a szülőknek természetesen haszonélvezeti joguk van. Bejelentkeztem oda mint a tartózkodási helyem mert vidékre kellene orvoshoz járnom, de épp terhes lettem és nem akartam utazgatni vagy melyik védőnő jöjjön ki hova, hol találnak meg..stb. szóval lényeg hogy az állandó lakcimem vidéken maradt, a tartózkodási helyem pedig Budapesten, amihez elég volt a párom aláírása az okmányirodában. Kérdés, hogy ez visszavonható-e pl. anyós által vagy semmisnek kell venni, mert ő, mint haszonélvező nem járult hozzá?
Továbbá, anyósom nem 100%-ig beszámítható, pszichiáter vizsgálta, kapott gyógyszereket, de nem szedi.Sajnos kijelenthető, hogy közveszélyes, mert a páromnak is nekiment és a férjének is. Valamint az egész veszekedésnek fültanúja volt egy 3,5 éves kislány (a párom unokahúga). Kérdés, hogy benne ez mekkora törést okozott, vagy okozhat a későbbiek során. A "kedves" anyósom rám támadt a tegnapi nap folyamán, és kígyót-békát kiabált rám. Legnagyobb problémája hogy irigy, és a gyerek és az én érdekemben mindent megtettünk, ami sajnos nehezebbé teszi a dolgot, hogy időközben elhalt a baba, és az orvosok vizsgálatokat javasoltak hogy a párommal közös gyerekünk lehessen.Ezen teljesen felháborodott, hogy milyen hülyeségekre költjük a pénzt, bár hangsúlyozom, hogy nem kértünk tőle sosem egy forintot se, százszor inkább adtunk, mint hogy elvegyünk, mert mi mindketten dolgozunk. Ennek az lett a vége hogy tegnap este már eljöttünk a házból. Csakhogy a nyáron már elkezdtünk náluk építkezni. Családi házban élnek, aminek a felét elkezdtük leválasztani, de pénz híján abbamaradt az építkezés. Gondoltuk gyűjtünk egy kis összeget, és tavaszra befejezzük. Kikötése volt a leválasztással kapcsolatban a "kedves" anyósomnak hogy neki legyen még egy külön nappalija, ha már elveszünk tőle egy szobát. Így mi kb 40 nm-en élnénk ő pedig 80nm-en. A szobája elkészült 700 000 ft-ból, a mi részünkre pedig még kellene kb fél millió forint.
Minden hónapban fizettünk a rezsibe, és többször volt hogy mi vásároltunk, mert a párom édesanyja nem dolgozik kb 20 éve. Mit tehetnénk a továbbiakban, hogy a pénzünk ne menjen veszendőbe? Vagy a lakást tudjuk befejezni vagy pedig a pénzt kapjuk vissza, amire sok esélyt nem látok, mert nincs jövedelmük, csak apósom 36000 Ft-os nyugdíja.
Tegnap teljesen megőrült, úgy nézett ki mint a filmekben azok a pszichiátriai kezeltek. Nem tudom, hogy mi lett volna a helyes döntés. Vagyis, hogy orvost hivni akkor hozzá vagy a rendőrséget, erre is szeretnék választ kapni, mert a hétvégén megyünk vissza a bútorainkért, és nem szeretnék még egy ilyen botrányt. Engem nagyon megviselt lelkileg, mert sajnos a baba miatt is kicsit labilisabb lelki állapotban vagyok és akármilyen ember is de a párom édesanyja és szörnyű így látni és ezt hallani tőle, amiket mondott nekem, aki az unokáját hordtam a szívem alatt. Köszönöm szépen előre is a választ, remélem kapok segítséget mihamarabb! Köszönöm, köszönöm, köszönöm.

didier # 2013.10.31. 03:57

Pp. 84. § (1) bek.:
...A költségmentesség az alábbi kedvezményeket jelenti:
.
.
.

  1. pártfogó ügyvédi képviselet engedélyezése iránti igény, ha azt törvény lehetővé teszi.

De ha volt már ítélet és ugyanabból a jogalapból ered a követelés, akkor meg se próbáld. Vagy nem értem pontosan a helyzetet...

Sherlock # 2013.10.30. 21:04

Keress sikerdíjért dolgozó ügyvédet: előre nem kell fizetni semmit, amit a perben elér annak x százaléka vita nélkül az övé - és mindent meg is tesz a remélt pernyertességért.

Tudom, hogy olcsó húsnak híg a leve, itt meg nemnagyon fizetnek a kérdezők, de attól még tarthatnál egy színvonalat.

monalisa1 # 2013.10.30. 19:46

Ha a honvédség Határozattal utasította el a kárigényedet figyelj mert csak 30 napod van bírósághoz fordulni.

monalisa1 # 2013.10.30. 19:43

Elindulásként írd be a google-ba "Magyar Ügyvédi Kamara" aztán a megjelenő x számú találat alapján szűkitsd a keresést. (Bp.-en is vannak ilyen ügyvédek ill. ügyvédi irodák.)

monalisa1 # 2013.10.30. 19:34

Keress sikerdíjért dolgozó ügyvédet: előre nem kell fizetni semmit, amit a perben elér annak x százaléka vita nélkül az övé - és mindent meg is tesz a remélt pernyertességért. / A saját megyéd Ügyvédi Kamarájától kérd hogy javasoljanak kártérítési perekre specializálódott ügyvédet.

Gabicsek # 2013.10.30. 19:11

Olyat nem találsz.

Barkavirág # 2013.10.25. 15:34

Ingyenes ügyvédi segítséget keresek, honvédségi kártérítési ügyben.

Évekkel ez előtt már a bíróság megítélt nekem kártérítést amit többször csökkentettek, illetve megemeltek. A mostani kérelmemet a honvédég elutasította ezért szeretném bíróság elé vinni az ügyet.

Ehhez keresek ingyenes ügyvédi segítséget. Sajnos pénzem nincs.

Előre is köszönöm.