angliai adótartozás?!

szimoni # 2014.01.10. 03:09

Meg szeretném kérdezni, hogy angliából hogy tudják hivatalosan behajtani a személyi jövedelemadó tartozást Magyarországon? 2010-2011-es adóévben dolgoztam kint amikor hazaköltöztem, rendesen leadtam minden papírt, majd rá egy évre küldtem egy csekket 89 font adótartozással azzal magyarázták, hogy egyszerre két munkahelyem volt és rosszul számolták ki és ezt be kell fizetnem. Küldtek egy csekket amit angliában lehet csak befizetni, próbálkoztam a bankban és a postán is de nem sok sikerrel. Majd egy barátom volt itthon 2013 nyarán és odaadtam neki a pénzt és 2013 júli 31.én amikor visszutazott angliába ki is fizette nekem. lefényképezte a bizonylatot és elküldte nekem. majd 2013 novemberében kaptam egy levelet ujra,hogy a 89 font beérkezett de későn és 111 fontot fizessek eb ujra büntetésként. küldtem erre nekik postán választ,hogy nem értem miért kellene kifizetnem és megint olyan csekekt küldtek amit itthon nem fogadnak el. semmi válasz nem érkezett csak egy ujabb csekk a tegnapi nap folyamán. próbálom emailben felvenni velük a kapcsolatot de semmi válasz csak egy telefonszám van megadva. Mi tévő legyek? nem tartom jogosnak ezt az eljárást. Magyarországon, hogy tudja behajtani rajtam, ha most nem tudom megint kifizetni? és ez az összeg folyamatosan nőni fog? Mikor évül el ez az összeg ha nem fizetem ki? Kérem mihamarabb válaszoljon valaki.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.10. 12:42

Annyi nem elég, hogy be tudják hajtani?

Adam Xenia # 2022.04.14. 11:51

Szia sajnos én is ugyan így jártam fel tudnál keresni, szeretném megkérdezni te hogy tudtad végül elintézni ezt. Köszönöm szépen! xenyke1991@freemail.hu az emailom kérlek írj oda.

drbjozsef # 2022.04.14. 18:14

Adam Xenia,

Ne fűzz nagy reményeket ahhoz, hogy valaki aki nyolc évvel ezelőtt kérdezett itt, az most is olvassa ezt a topikot...