Bajban vagyok

Blackywhite # 2014.03.04. 19:08

De kis drága aranyos vagy capisca, de mindegy, van itt a fórumon belőeld egy pár hasonló. Hozzászólásommal nem azt jeleztem, hogy az általad javasolt út nem lenne járható, csupán arra utaltam: amit én írtam egyszerűbb megoldás, ha van bejelenteni hajlandó vállalkozó ismerőse.

Mindazonáltal: a TAJ kártyához még magyar állampolgárság sem kell, mivel feleségem sem az, mégis itt él 2008. augusztusa óta. S láss csodát, amint munkaviszonyt létesített, pár hónappal áttelepülése után, lett TAJ kártya. Persze azóta már nem dolgozik ott, hanem az én vállalkozásom alkalmazottja.

De lehet azt az utat is választani, amit te írtál. Nekem mindegy, nem nekem kell a TAJ kártya.

capisca # 2014.03.04. 17:17

Kedves Blackwhite!

Lassan mondom a TAJ kártyához nem kell munkahely. Csak magyar állampolgárság és lakcímkártya.
Ez meg van boda esetében.

Akkor mi a bánatos f*sznak kell munkaszerződés?

Blackywhite # 2014.03.04. 16:41

boda89

Akadna egy barátod, akinek vállalkozása van és 1 hónapra bejelent? Akkor egyből lesz TAJ kártyád is. Egyéni vállalkozó is jó. Utána meg kijelent.

capisca # 2014.03.04. 15:38

Egyébként jogászként ennek nem tudtál utánnanézni?

Azért ez már nekem fáj, mert ha nem lennél jogász.

Pamikutyus # 2014.03.04. 15:38

Tisztelt Szerkesztőség!
Szeretnék a problémámra választ kapni. 5 éve albérletben lakom, a főbérlő nem akar bejelenteni. Lejárt a jogosítványom és a személyi/lakcím kártyám is idén le fog járni. A helyi önkormányzatnál azt mondták, nem hosszabbítják meg a jogosítványomat (hiába van meg az orvosi, mert az orvos megcsinálta a vizsgálatot)lakcímkártya nélkül. Szeretném segítségüket kérni, hogy mit lehet tenni ez esetben? Hova tudnék bejelentkezni (hajléktalan szálló stb.)? Válaszukat megköszönönöm!

capisca # 2014.03.04. 15:37

Kedves Boda!

TAJ kártáyhoz nem kell munkaviszony. Be kell menni személyi és lakcím kártya kell és egy kitöltött nyomtatvány. Mivel ez az első ezért ingyenes.

TB-t bármikor tudod fizetni, nem kell ahhoz egy év helybenlakás, viszont TAJ kártya kell.

boda89 # 2014.03.04. 13:15

Tisztelt Szerkesztőség!
A problémám a következő. Nemrég egy kormányhivatalnál kaptam állást,mint jogász. Mivel határon túli vagyok, a magyar állampolgárságot csak két éve kaptam meg, bejelentett lakcímem pedig csak 3 hónapja van. A kormányhivatalnál azt mondták, addig nem tudnak kinevezni, amíg nincsen taj kártyám, viszont az OEP nem ad taj kártyát munkaszerződés nélkül. Magamnak nem tudom fizetni a TB-t, mivel ahhoz 1 éve kellene lennie lakcímkártyának. Teljesen patthelyzet. A kérdésem az, hogy köteles e kiadni a kormányhivatal munkaszerződést(azt mondták azért nem tudják mert elektronikus és taj szám nélkül nem engedi a rendszer), vagy esetleg van e más megoldás? Köszönöm a választ előre

pazs # 2014.03.04. 12:30

Pénzt nem kell fizetnie, van két kiskorú gyereke, akiket eltart, mellette egy huszonévesre nemigen marad kapacitása, feltéve, de nem megengedve, hogy a gyámhatóság egyáltalán engedi a perindítást.

pazs # 2014.03.04. 10:55

A 22 évvel ezelőtti nemi erőszak már rég elévült, a rendőrségen nem fognak ezzel foglalkozni.
Apasági vizsgálatot ők már nem kezdeményezhetnek, legfeljebb ha meggyőzik erről a gyámhatóságot.

janek92 # 2014.03.04. 10:21

Köszönöm a válaszokat,de nem nyugodtam meg teljesen.
Szerintem nem volt jó gondolkodás mód,hogy 22 évig nem közölte velem az állítását.Ami nekem aggasztó,hogy egy ilyen állítással szétlehet zúzni egy ember egzisztenciáját még ha a vádak hamisak is.
Az emberek pletykásak sajnos,nem nem kettő embernek ment tönkre az élete.Én megvallom őszintén nem szeretnék kapcsolatot velük kezdeni.
3 kérdésem lenne:

• mit tegyek? (kivárjak,vagy forduljak jogászhoz)
  • mi történik ha megvádol és feljelent a rendőrségen erőszak miatt és ártatlanul meghurcolnak?
  • apasági vizsgálatot 22 év elteltével kezdeményezhetnek

törvényi segítséggel?
Tisztelettel,várom a válaszokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.04. 08:05

Biztos, hogy a problémád jogi természetű?

janek92 # 2014.03.03. 17:25

Tisztelt Szerkesztőség!
A következő problémában kérném a tanácsukat,egyszerűen
a helyzettel egyedül nem tudok mit kezdeni.
A történet 1992-re nyúlik vissza,amikor volt egy éjszaki kalandom 18 évesen egy lánnyal aki most előkerült és azt mondja,hogy van egy 21 éves fiam.
Amit nem értek mért nem jelentkezett közel 22 évig.
A szüleimet zaklatják a lány szülei,mivel most árulta csak el,hogy én vagyok az apa,és ráadásul azt állítja, hogy megerőszakoltam ami aljas rágalom.
Nekem szép feleségem, és 2 csodálatos lányom van szeretettben élünk,de ha ez kiderül nekem vége az eddigi életemnek.A munkahelyemen megbecsült dolgozó vagyok,és soha semmi törvénytelen dolgot nem csináltam.
Teljesen magam alatt vagyok,kérem ha módjukban áll segítsenek mit is kezdjek a helyzettel.
Tisztelettel:janek92