Nagyon ugat a kutya - mit lehet tenni?


viktzolt # 2014.08.16. 18:23

Társasházban lakom egy nagyobb városban, mindkét oldalon kertes ház van. Az egyik tulaja egy idióta, és van egy nagyobb méretű, nagy hangerővel ugató kutyája, ami különösen nyáron zavaró, amikor is az ablakok nyitva vannak. Más lakót is zavar.

Egy este lementem, becsengettem a házajtón, de az idióta nem mert ajtót nyitni (engem nem is ismer), csak a függönyt húzta el. Beordibáltam a bolhazsáknak, bevillogtattam egy erős fényerejű lámpával, erre elbújt a vackába. Elcsendesedett. Később újrakezdte a vonyítást.
Az ugatás nemcsak a tulajra tartozik, hanem környezetére is, hiszen a hang elhagyja a portát.
Ez kb. olyan, mintha vki rendszeresen üvöltözne a város az utcáin.

Tanácsotokat kérném, mit érdemes tennem?

Gondoltam rá hogy megetetem, de egy ideje ha jól tudom bűncselekmény, mégpedig állatkínzás.
De bizonyára kell lennie megoldásnak, hiszen ha a jogalkotó bűncselekménnyé emelte a dögök mérgezését, remélem kell lennie ellentételezésnek. Mert amit a dög művel az emberkínzás, és egyelőre még az ember az úr.

Nem tudom kutyamérgezés esetén mit tesz a rendőrség?

Köszönöm előre is.

ius latratus # 2014.08.16. 19:14

És ezt ide jössz megkérdezni?
Megmérgeznél egy kutyát, mert ugatja az olyan keménylegényeket, mint te vagy? Remélem, ma sem hagy majd aludni, meg holnap sem.
Költözz el!

viktzolt # 2014.08.16. 19:25

Atya ég, miféle fórum ez?! Te pedig ha nem tudsz normálisan válaszolni, eltűnhetsz...
Még a kérdést sem tudod rendesen felfogni…
Látom, a másik kérdezőnek sem tudtál értelmesen válaszolni. Elköltözni nem fogok.

viktzolt # 2014.08.16. 20:17

Nem nyírtam volna még ki, a Btk. módosítás hiányában sem, csak végső esetben. Azért is kérdezek. De ha tudnád, hány kutyát mérgeznek le mert az hülye gazdáik olyanok...
Nem értek a kutyákhoz, de ha jól tudom, ha rendesen vannak tartva, ritkán ugatnak.
A házunk és az ugatós porta között van egy üres terület, én az emeleten lakom, tehát a dög és közöttem lehet kb. 60 méter távolság és egy fa is van.
Szerinted akkor is hatásos a síp?
Egyébként köszi a tippet.

Neten meg tudnád a sípot mutatni, hogy pontosan milyen és hol vetted?

viktzolt # 2014.08.16. 20:27

Lehet csak 40 méter, hogy jobban belegondolok. Köszi szépen a tippet. Lehet beszerzem.

MACSKAJANCSI # 2014.08.16. 20:45

kutya ok nélkül nem ugat, pláne nem vég nélkül!!! a gazdáját kellene elővenni, hogy ugyan miért ugat? számtalan oka lehet. ki van kötve, nem megfelelő ellátás, ami széles körben értendő. az is lehet, hogy paraziták kínozzák stb. stb.
szóval először alaposan szemrevételezni kell(ene) a kutyák, egy olyannak, aki valóban ért is az állatokhoz. akkor lehetne meggyőződni, először is, hogy ki itt a valódi hibás, mert ugye a kutya az egy kiszolgáltatott lény az emberi önkénynek.
aztán csak beszélni kellene az állattartóval a gazdájával, hogy nem állapot ez a fennálló helyzet, az állandó ugatással.
végső soron úgy tudom, lehet kérni állatvédelmi járőrök, vagy civilek segítségét, egy kis hatékony beavatkozásra.
én ezt tenném, de mint laikus embertárs, állatbarát szóltam hozzá.

viktzolt # 2014.08.16. 23:02

Nem ugat túl gyakran, de ha igen a hangja elviselhetetlen, mély, mivel nagy dög.
A környéken szép számmal vannak hülye kutyatulajok, akiknek vakarcsai még gyakrabban csaholnak, de magasabb frekvencián, így az viselhetőbb.

Az igazság az, hogy engem a kutya annyira nem érdekel. Számomra csak egy zajforrás, hogy ennek mi a mélyebb oka, az legyen a gondja a gazdájának vagy a hatóságoknak.
Az idióta "gazda" még az ajtót is képtelen volt kinyitni, tehát nem nagyon van kivel tárgyalni.
A véleményem az, hogy ugatós kutyának tanyán, vagy a sintértelepen lenne a helye, nem egy nagyvárosban az emeletes házak között, ahol sok ember él és pihen.
Ha mérlegre kellene tennem sok ember nyugalmát, egy idegbeteg kutya életével számomra nem kérdés hová billenne a mérleg.
Utálom a kutyákat. Ha pl. elgondolkodva megyek az utcán, engem roppantul zavar, ha váratlanul mellettem torkaszakadtából felüvölt egy. Abban a pillanatban golyót tudnék repíteni a fejébe. És azonnal sintértelepre vágnám azt a dögöt, ami pl. szívbeteget riogat.
De nem vagyok egyedül ezzel.

Még nem hallottam állatvédelmi járőrökről, majd utánanézek. Bár itt inkább embervédelmi járőrök kellenének, azért egyelőre az emberek jogai előbbre valóak. De köszi hogy válaszoltál.

viktzolt # 2014.08.16. 23:09

Nem ide tartozik, de eszembe jutott:
Egyszer odajött hozzám egy pénzgyűjtő nő, hogy kutyamenhelyre gyűjt és hogy adakozzak. Mondtam neki, hogy amíg egyetlen hajléktalan embert látok az utcán, már csak elvből sem adnék egy fillért sem. Azért a fajtársaim előbbre valóak.
Sok nagy állat”szeretőnek” fogalma sincs a szeretetről. (Most ez ne vegye magára itt senki.)

Zoltanuss # 2014.08.17. 08:40

De nem vagyok egyedül ezzel.
Nem bizony !!

Attila10 # 2014.08.17. 13:50

Olvasom a hozzászólásokat és tisztelet a kivételnek,de ezek az állatvédő barmok,akik többre nézik a bolhás dögöket,mint az embereket,azokat kellene 50 kutya közé költöztetni.
A helyedben nem sípot vennék,hanem egy baseball ütőt, ezt követően átmennék a szomszédba és először a dög fejét verném szét,majd a tulaj mindkét karját és lábát törném el vele!Természetesen szemtanuk nélkül,ezt követően olyan csend lenne,mint még soha!

ius latratus # 2014.08.17. 14:49

Hú...

zoltan.kse # 2014.08.17. 15:26

Mi is az ugatós kutyaellenes családjába tartozunk.Mi egy lakótelepen lakunk, 10 méterre egy nagy forgalmú bolttól.Szombat-vasárnap amikor nyit a bolt, kiköti a kedves kutyatulaj a kutyáját, amíg ő bent vásárol.Persze szegény kutya /mi nem a kutyát hibáztatjuk/ addig ugat, mígnem a gazdája elő nem kerül a vásárlásból.Ez így megy minden hétvégén.

ius latratus # 2014.08.18. 09:53

Rasmanov

Dobermannom van, 8.éves, s szent meggyőződésem, hogy rendkívül értelmes fajta. Tudom, mindenki a sajátját dicsőíti.
Most,ha belegondolok abba, hogy valaki baseballütővel közelít(ene) felé... háááát...
;)

Zoltanuss # 2014.08.18. 09:56

Amérikában elvágják a blökik hangszálait.

Így nagy a csend !!

Zoltanuss # 2014.08.18. 10:00

Pedig nagyjából 100 x akkora az országuk területere,
lakosságilag meg jó 30 x vannak többen.

ez útóbbi már lehet nem friss, mert állandóan a gyűlölt Amérikába menegetnek az emberek.

Ahelyett hogy Északkoreába avagy az Új Isisbe mennének,

Értitek ?

MACSKAJANCSI # 2014.08.18. 13:49

Totális ledöbbenéssel és mély elkeseredettséggel olvasom, hogy egyeseknek nem szab határt sem emberi mivoltuk (pedig ez volna a legfontosabb), sem pedig a XXI. századi törvények, továbbá uniós normák annak, hogy egy mai problémát ne a régmúlt őskori módszerekkel akarjanak megoldani!!! Erről folytat diskurzust, méghozzá egy jogi fórumon a civilizált embereknek nevezett legalja!!!

Ez az őskori barbár cselekményre buzdítás bűncselekmény elkövetésére való felhívás!!!

Emberek!!! Azt kívánom, hogy ti is tapasztaljátok majd meg a saját bőrötökön az ilyen őskori probléma megoldási módszert!!!

MACSKAJANCSI # 2014.08.18. 15:35

AZ A BAJ, HOGY A NEMTESZTŐ HOZZÁSZÓLÁS ÚGY VAN "ELTÜNTETVE" LEGALÁBBIS MELLŐZVE, HOGY RÉGEBBI KERÜL ELŐRE.

nem tudom megfordítani, hiába választom az "újabb elöl" opciót.

ez hogyan lehetséges???

MACSKAJANCSI # 2014.08.19. 10:30

???

Timcsi78 # 2014.08.19. 16:20

Hát én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mit kezdenétek a következő emberekkel. Adotte egy stafford. Volt gazdája úgy nevelte, hogy kutyákkal macskákkal egyáltalán ne legyen kompatibilis. Csak pórázon viszem sétálni, törvénynek megfelelően.

DE!!! Sokan a bulldogjukat ölebnek nevelik, és az utca túloldaláról átrongyolva póráz nélkül támadnak be minket a bulldogok és egyéb kutyafajták. Holott már annyira megneveltem a kutyát az unszocializációból, hogy nyugodtan menjen el másik kutyától 20-30 méterre. (Eleinte nem ment el nyugodtan.)

Más kutyatulajnak miért nem kell betartani azt a törvényt, hogy vidd pórázon a dögöd. És ellenben az én kutyámon legyen szájkosár is a pórázon felül, hogy az ilyenekkel szemben meg ne tudja magát megvédeni?

viktzolt # 2014.08.20. 13:52

Az egyik lakó egyszer nagyon felbőszülve egy késsel ment le, hogy belevágja a dögbe. (Aztán nem lett belőle semmi.)
A nagy kutyaszeretőktől kérdezem: Nem tudom, ha részeg ember elkezdene az ablakotok alatt órákon át ordítozni, kiabálni, vajon az járna a fejetekben, hogy jaj szegény ember, nem tehet róla, ki tudja ki tette tönkre, szaladjunk gyorsan segíteni neki? Vagy egyszerűen a búsba kívánnátok?!
Ha hajléktalant láttok az utcán, odamentek hozzájuk segíteni? Mert ha nem, az csak álszeretet és nem állatszeretet.

Attila10, az biztos, hogy csend lenne. :) Lehet egy finomabb, erőteljes fellépés elegendő lenne. Bár sokszor egy pofon többet ér, mint 100 bírósági tárgyalás. Pláne ebben a jog”rendszerben”, ahol semmi nem működik, és vért kell pisálni ahhoz, hogy az ember a legapróbb dolgot elintézze.

MACSKAJANCSI, időnként bekavarodik a rendszer, és nekem is megfordul a sorrend, majd helyreáll. (Programhiba lehet.)
És hogyan kell megoldani a problémát a XXI. századi törvényekkel? És menyi ideig tart?
Valaki világosítson fel!

viktzolt # 2014.08.20. 13:58

Zoltanuss, lehet jó ötlet a hangszálelvágás. Valamilyen módon ki kell iktatni a csendháborítás ezen fajtáját, már ha a "gazdája" képtelen rá.
De ha valaki tud jobb, megbízható módszert, ne tartsa magában!

szuppermen # 2014.08.20. 16:27

A hangszálelvágósoknak is el kéne vágni a hanszálait, hogy ne tudjanak a beszédükkel/ kornyikálásukkal zavarni senkit. Egy hangtalan kutya haszontalan házőrző, nyalogatással jelezze és félemlítse meg az illetékteleneket?

Dr.Attika # 2014.08.20. 16:40

Ezek a kutyák. Úgy ugatnak, hogy nem ismerik az önkormányzati csendrendeletet. Mit lehet tenni? Be kell őket vinni az önk. hirdetőtáblájához, hogy olvassák el.

viktzolt # 2014.08.20. 17:11

Dr. Attika, ezen a fórumon így szokás segíteni?
Ha ezért ügyvédet akarnék felkeresni, felütném a telefonkönyvet...
Reklámozod itt magad, ahelyett hogy segítenél. Gúnyos megjegyzésekkel akarsz ügyfeleket gyűjteni?

viktzolt # 2014.08.20. 17:40

Szupermen, jobban tennéd ha elmennél kapálni... Ahhoz lehet hogy értenél...