Köszönöm a válaszokat!
Mi vonatkozik légpuska használatára magánterületen?
Íme a jogszabály:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Csak futólag néztem bele, de nekem úgy tűnik, hogy lődözni csak lőtéren szabad, amit akár otthon is kialakíthatsz, de a létesítésre és üzemeltetésre vonatkozó szabályoknak meg kell felelned.
A rendelet bevezetője néven nevezi a törvényt is. Érdemes lehet azt is tanulmányozni. Már csak azért is, mert a légfegyver csak 7,5 J-nál nagyobb csőtorkolati energia felett minősül lőfegyvernek, ahhoz meg már végképp nem volt türelmem, hogy utánajárjak, lehet-e ezekkel otthon lődözni.
Ha nem boldogulsz, még mindig felhívhatod telefonon a helyi lövészegyletet, mert ők már csak "hivatalból" is fejből tudják a kérdésedre a választ.
Tudomásom szerint az ingatlanodon szabadon használhatod oly módon, hogy a lövedék utcára, szomszédba még véletlenül se juthasson, senkit ne veszélyeztessen. Magyarán fülemülére vadászni nem lehet vele.
Kedves Fórumozók!
Most hogy itt a jó idő, ideje leporolnom a jó öreg légpuskámat és gyakorolni egy kicsit.
A "problémám" az, hogy eddig olyan helyen laktam ami teljesen zárt volt belátás nélkül, most pedig egy nagy saroktelken ahová majdnem minden oldalról szabad a belátás. Ami igazán érdekelne az az, hogy van -e külön jogszabály a magánterületen való légpuska használatra (elsősorban most nem a lövészet szabályaira gondolok)? Ez egy közepes méretű község és nem szeretnék minden alkalommal a Rendőrségen magyarázkodni, amikor egy riadt néni rám hívja őket mert látott légpuskával a kezemben.
Minden segítséget megköszönök!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02