Gyermektartásdíj


HKklaci # 2020.12.05. 20:48

Tisztelt Fórumozók, Jogászok!

Feleségemmel hamarosan válni fogunk. Van egy 3 éves gyermekünk (kislány). Teljes mértékben békés úton szeretnénk elválni, szemelőtt tartva a gyermekünket. De valamiért én mégis rettegek, hogy a feleségem nagyot szeretne szakítani a gyermektartásdíjon.
Albérletben lakunk (110.000 ft / hó + rezsi).
Valószínüleg én megyen el egy másik albérletbe, hasonló árban.

Én (a férj) Magyarországon dolgozok és nettó 420.000 forintot keresek minden hónapban + 13. Havi. Heti 40 óra munka.
A feleségem Ausztriában dolgozik jelenleg heti 15 órában, magyar forintba átszámolva kb. 280.000 ft keres. Tehát kb. 800 Eurót.
Magyarországon élünk, magyar állampolgárok vagyunk.

A gyermekünk mindent megkap tőlünk és a nagyszülőktől, ő a szemünk fénye, mi, a szülei mindent összeadva szerintem havi kb. 50.000 - 70.000 forintot költünk rá. Nem tudom pontosan, mert a nagyrészét a feleségem veszi meg a dolgoknak, én pedig kifizetem neki a részemet.

Kérdéseim:

  1. Elkezdtem a blokkokat (vásárlások után) eltenni, ha bizonyíték kell arra, hogy kb. mennyit költünk a gyermekünkre. Van értelme ennek? Folytassam? Ha arra kerülne a sor, hogyan tudom bizonyítani a bíróság felé, hogy mennyit költünk a gyermekre?
  2. Az általam leírtak alapján mekkora tartásdíjra számíthatok, ha bíróság elé kerülne az ügy?
  3. Én 50.000 forintba szeretnék kiegyezni, de szinte biztos vagyok benn, hogy ezt kevesellni fogja, pedig bizton tudom, hogy nem kell több a gyermekre.... meg ugye nekem most meg kell szinte mindent vásárolnom az új albérletbe + fizetnem azt.
  4. Mivel én is albérletes leszek továbbra is, lehet enyhített tartásdíjat kérni?
  5. Mivel a feleségem sem keres olyan rosszul, és Ausztriában dolgozik heti 15 órában, ez kinek a javára lehet pozítív a gyerektartásdíj megszabásánál?

Köszönöm a válaszokat előre is, nagyon sokat jelent nekem!

Kovács_Béla_Sándor # 2020.12.06. 07:46

Ne váljatok el. Akkor nincs kérdés.

HKklaci # 2020.12.07. 08:02

Sajnos ez nem ilyen egyszerű, hogy “Ne váljatok el.”
Az élet ezt hozta, hogy az ünnepek után (hogy minél kisebb sérelmei legyenek a kislányunknak) el fogunk válni.

Kérem továbbra is a Tisztelt Jogászokat és Fórumozókat válaszoljanak a feltett kérdéseimre, nagy szükségem van a segítségre.

Köszönöm!