Scipioo
Nézd, valószínűleg nem akar rossz hírbe kerülni. Ez teljesen független szerintem a garanciától. Ha te használt árut vásárolsz, ott a szerződés dönti szerintem el, hogy van garancia vagy nincs. Ha pl. Vaterán vagy Jófogáson vásárolsz, ott is az eladó dönti el, hogy ad rá vagy nem, te őt egy használt áru esetén szerintem nem kötelezheted, főleg mivel személyesen kipróbáltad a járművet.
Igaz az én történeteim jóval kisebb összegekről szólnak, de legutóbb egy digitális beltéri TV vevőegységet adtam el Jófogáson. Mivel az illető nem kérdezte, hogy a Connax olvasó működik-e, így csak a kipróbáláskor derült ki, hogy nem. Nem lett volna kötelező, mivel én eleve nem jeleztem a terméklapon, hogy van benne ilyen, mivel tudtam, hogy nem használható nálunk (a készülék norvég piacra készült) de mégis szó nélkül visszaadtam az árát, mikor a küldeményt ismét megkaptam. Pedig benne volt a pakliban, hogy sérül bármi rajta, de én az illetőt tisztességes embernek éreztem, ezért tettem így.
Azonban van egy ellenpélda is, amikor egy 2.1-es hangrendszert adtam el Nyíregyházára, akkor egy barátom vitte el a vevőnek, mert épp arra volt dolga és a cucc is eléggé túlméretes volt. Átadta neki személyesen, majd pár nap múlva jelezte a vevő, hogy recseg. Nos, nálam semmi hibája nem volt és meggyőződésem, hogy az illető túlhajtotta, lehet otthon akart olyan hangzást elérni, mint amit profi cuccokkal Disco-ban. Ja, és később megtudtam, hogy egy kisebbségi volt, aki utána még azt az 1000 Ft-ot is rajtam akarta követelni, amit a barátjának fizetett ott, aki hazavitte neki a találkozóhelyről. Nem foglalkoztam a kérdéssel, mert eddig ő az egyetlen negatív értékelésem több mint 100 sikeres üzletből, nem igazán érdekel. :-)
De ha tényleg egy kicsit is érzem, hogy jószándék van a másik oldalon, akkor úgy is vállalom a korrekt üzleti részét a dolognak, ha nem is lenne kötelezettségem.