Hogyan fordulhatok Alkotmány Bírósághoz?


Erzsi55 # 2002.12.23. 21:36

Forduljon elsöként A Nyugdijfolyosíto Intézet Föigazgatojához. Azért hozzá mert
bonyolult az ügy. Kérje töle , hogy
csak az 1986 elötti idök alapjan állapitsak meg a nyugdijat. Elötte
azonban nem árt pontosan kiszámolni
a várható uj nyugdijat. Kevesebb
lesz a szolgálati idö és kevesebb lesz
emiatt a százalék. Persze lehet, hogy
igy is több lesz a nyugdija, mert
1986 elött magasabb volt az átlagkeresete.Szamoltassa ki elöbb, s
ha valoban jobban jarna, kérje a nyugdij ujra megállapitását. Amennyiben
ott nem jár eredménnyel forduljon
ügyvédhez.Olyanhoz aki nyugdij és TB ügyekre specializalodott.


VErzsi

Retkes György # 2001.06.16. 18:04

Kedves Toto!
Köszönöm a reagálást. Bővebben a következőről van szó.

2000. márciusától 42 év és 51 nap szolgálati idő után öregségi nyugdíjba mentem. A megállapított nyugdíjam méltányosságból 12400 Ft lett. Még a legkisebb összegű nyugdíjat se kaptam meg. Fellebbezés után jelenleg a Munkaügyi Bíróságon a per szüneteltetve van. Az előzmény a következő. 1986 évben 32 évi lakatos hegesztő munkát abba kellett hagynom, mivel egy elmebeteg kiszolgáltatottja lettem. Az illető megszállottan a megélhetésem tönkretételén munkálkodott. Ehhez az akkori hatalom is besegített, mivel nem tudták kezelni az elmebeteg aktivitását. Mielőtt kiléptem a munkahelyemről, a Nyugdíj Intézet ügyfélszolgálatán megérdeklődtem a lehetőségeimet a nyugdíjra. Azt a választ kaptam, csak azért nem mehetek nyugdíjba, mert nem vagyok hatvan éves. Ha tovább fizetem a járulékot, a pozícióim csak javulni fognak. Nem így történt. Amennyiben nem fizetem 1986 után a nyugdíjjárulékot, (minimálbér után, ezt könnyen megtehettem volna) úgy többszöröse lenne a nyugdíjam a jelenleginél. A korábban leirt törvény alapján.  Hogyan lehetne elérni, csak az 1986 ig ledolgozott időt vegyék figyelembe? Bíróság előtt hogyan folytathatom érdekeim védelmét? Esetleg milyen egyéb megoldás létezik?
Üdv. R.GY.


rena

Toto (törölt felhasználó) # 2001.06.07. 20:34

miert akar mindjart az Alkotmanybirosaghoz fordulni, eloszor meritse ki az On rendelkezesere allo valamennyi jogorvoslati lehetoseget, javaslom eloszor a fuggetlen magyar birosagot ha tenyleg pereskedni akar, az Alkotmanybirosagnak mas a szerepe mint az egyeni serelmek prompt orvoslasa
egyebkent ennyi beirasbol komolyan azt varja hogy valaki megoldja az ugyet?

Retkes György # 2001.05.01. 15:55

Kedves Mindenki.
Szeretnék tanácsot kapni, hogyan fordulhatok az Alkotmány Bírósághoz panasszal, mivel alapvető jogaimat  sérti az 1997. évi LXXXI.törv.12 § (5) pontja.
Lényege,hogy 1986 után a nyugdíjjárulékot ha nem fizetem (ezt könnyen megtehettem volna) akkor a jelenlegi nyugdíjam többszörösét kapnám, az akkori tövények alapján.
Mivel Törvény tisztelő voltam a Törvény azzal büntet, hogy még a legkisebb összegü nyugdíjat se kaphatom meg.
rena


rena