Már megállapodtunk akkor, most miért kellene még új megállapodást kötni?Ha lefele ment volna az ingatlan értéke, ő visszafizetne? Ez volna a büntetés a bizalmamért?Akkor én jót tettem vele, meg tudta venni a saját lakását, meddig kellett volna még gyűjtögetnie, hogy a kérdéses összeg összejöjjön!Tényleg csak ezt tehetem?
Jár-e?
Kovács Andrea írta - 2002.09.30 10:58
„Tudom,hogy ingatlan adásvételt csak papíron, ügyvád előtt lehet kötni.Ez az ügy évekkel ezelőtt történt.Az adott ingatlan fele része anyósom nevén, 1/4-e a sógornőm nevén, 1/4-e a férjem nevén volt.Sógornőmnek nem lévén lakása, s nem is ebben a városban lakván rábeszélésre megegyeztünk, hogy kifizetjük a részéből, két részletben.Ez meg is történt, igaz, a második részletet állítólag a megbeszélt időpontnál egy évvel később.De sajnos semmiféle papír nem született, azóta sem.Most szeretnénk eladni a házat, de a sódornőm további pénzt követel, mert szerinte ez neki jár.Szerintem egy kialkudott vételáron utólag emelni nem lehet, én maximum késedelmi kamatot tartok helyénvalónak arra az egy évre vonatkozóan, amikor ki kellett volna fizetni, de nem tudtuk.Mit tehetek??? ”
A sógornőjével meg kell egyeznie a vételárban, és szabályos adásvételi szerződést kell kötni.
Ha nem sikerül megegyezni, a kifizetett összeg visszakövetelhető (jogalap nélküli gazdagodás címén).
Nausea
Tudom,hogy ingatlan adásvételt csak papíron, ügyvád előtt lehet kötni.Ez az ügy évekkel ezelőtt történt.Az adott ingatlan fele része anyósom nevén, 1/4-e a sógornőm nevén, 1/4-e a férjem nevén volt.Sógornőmnek nem lévén lakása, s nem is ebben a városban lakván rábeszélésre megegyeztünk, hogy kifizetjük a részéből, két részletben.Ez meg is történt, igaz, a második részletet állítólag a megbeszélt időpontnál egy évvel később.De sajnos semmiféle papír nem született, azóta sem.Most szeretnénk eladni a házat, de a sódornőm további pénzt követel, mert szerinte ez neki jár.Szerintem egy kialkudott vételáron utólag emelni nem lehet, én maximum késedelmi kamatot tartok helyénvalónak arra az egy évre vonatkozóan, amikor ki kellett volna fizetni, de nem tudtuk.Mit tehetek???
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02