Jegyzo


Wolf A # 2002.11.26. 22:01

Mint irtam  tavolletemben az ingatlanomat arra illetektelen szemelyek foglaltak 2000 marciusban foglaltak el.Ezt a tenyt aprilisban jelentettem a helyi polgarmesteri hivatal jegyzojenel. kertem, hogy a birtokvedelem idevonatkozo szabaly ertelmeben kotelezze az idegeneket az ingatlan elhagyasara. A jegyzo reszerol mar ket elutasito vegzest kaptam, hogy nem az o hataskorukbe tartozik az ugy . Most kaptam a harmadik elutasitasukat, mely szerint:
A Ptk 1995 evi a birtokvedelemrol szolo ilyeniranyu rendelet 1993 dec 31-i datummal megszunt. Helyette az 1994 evi a birosagokrol szolo rendelete rendelkezik, miszerint a birosag jogkorebe tartozik az ugy. Ez a rendelet 2000. 6-ho 10 napjaig volt ervenyben. Az ingatlan foglalas 2000 marciusban torten, Ezert a jegyzo jogszabaly hianyaban kerelmemet elutasitotta. Kerdeznem, hogy letezet-e a Ptk 1995 evi idevonatkozo torvenyenek modositasa, vagy megszuntetese, es 2000 marciusban mi volt az idevonatkozo hatajos jogszabaly
e-mail cimem: hunn954g@yahoo.com
Segitsegeteket elore is koszonom !

Nausea # 2002.10.24. 10:49

Kérheted az önkényesen elfoglalt lakásod kiürítését a jegyzőtől a lakás elfoglalását követő 60 napon belül (ha bírósági vagy végrehajtási eljárás nincs folyamatban).
Szintén a jegyzőtől kérhetsz birtokvédelmet, a lakás elfoglalásától számított 1 éven belül. A beköltözést a te tanúvallomásod fogja bizonyítani, amit jegyzőkönyvbe vesz az ügyintéző.
De közvetlenül bírósághoz is fordulhatsz, és kérheted a lakás kiürítését.
Kártérítést természetesen követelhetsz államigazgatási jogkörben okozott kárért.


Nausea

Wolf A # 2002.10.23. 13:49

A polgarmesteri hivatal jegyzojehez fordultam, mert kulfoldi tavolletemben az ingatlanomat arra illetektelenek foglaltak el. Az elso kerelmemet elutasitotta a jegyzo, hogy nem a hataskorukbe tartozik az eljaras lefolytatasa. A masodik kerelmemet azzal utasitota el, hogy a 60 napon belul nem kertem ilyen jegyzoi eljarast. Tudomasom szerint a jog erre 1 eves idotartamot hataroz meg, tehat egy even belul lehet kerni a jegyzoi eljaras meginditasat az illetektelenek eltavolitasara. Igaz -e ez igy ?
Azonkivul, honnan szamithato ez az egy ev, illetve ezek szerint a 60 nap?
Attol az idotol, amikor tudomasomra jutott az illegalis lakasfoglalas, vagy attol az idotol amikor az illetektelenek bekoltoztek? De ki tudja bizonyitani, hogy mikor tortent az illegalis lakasfoglalas ponosan. Ha mulasztas tortent a jegyzo reszerol, akkor lehet-e valamilyen karteritest kovetelni a jegyzo, ill a polgarmesteri hiv-tol, mivel ez nekem nagy anyagi es erkolcsi kartt okozott.
A valaszotokat elore is koszonom.
Tisztelettel.
Wolf.