Buncselekmeny

Koi Gyula # 2002.12.04. 09:05

mezgaaladar írta - 2002.12.3 12:04
Egeszen pontosan _hol_ szerepel a rendorseg feladatai kozott az, hogy jo vagy rosszpontokat gyujtogessen ?!

Ezt ne 'úgy' értsd! Egyszerűen nyomozója válogatja. Van akit nem különösebben érdekel, ha a hozzátartozó megtagadja a vallomást. Szerintem azt kell átgondolni, (és itt válik ügytől függővé a dolog) hogy jót teszek - e a gyerekemmel, ha tanúskodom, vagy jót teszek-e. ha nem tanúskodom. Egyébként Be.-t még nem tanultam. 'Civil a pályán' jeligére.

legislator

mezgaaladar # 2002.12.02. 23:04

Egeszen pontosan _hol_ szerepel a rendorseg feladatai kozott az, hogy jo vagy rosszpontokat gyujtogessen ?!

Koi Gyula # 2002.12.02. 08:04

Ha tehetek egy megjegyzest Kollegak! En meg csak masodeves joghallgato vagyok, de nem ajanlanam a vallomas megtagadasat, ez elegge rossz pont ugyanis a rendorhatosag szemeben. (Edesapam magas rangu rendortisztkent vonult nyugallomanyba /nem bunugyi vonalon dolgozott, kozismert igazgatasrendeszeti szakember/ es o szokta ezt nekem mondani). De ha ez teves, nyugodtan javitson ki, aki pl. bunugyi teruleten dolgozik, vagy tapasztalt a kerdesben. En csak mas velemenyet kozvetitem.

legislator

Nick Name # 2002.12.01. 19:47

Két Lotti írta - 2002.11.21 10:59
Nem. Be. szerint megtagadhatja a tanúvallomást az, aki ezzel esetleg közeli hozzátartozóját bcs. elkövetésével vádolná.

Az idézésre el kell ugyan menni, de ott jegyzőkönyveztetni kell, hogy a tanúvallomást ilyen okból megtagadod.

Kivéve Be 301. § (1): A fiatalkorú egyéniségét, értelmi fejlettségét és életviszonyait jellemző körülmények felderítése érdekében a fiatalkorú gondozóját tanúként kell kihallgatni. Ezek közlésére a 66. §-ban meghatározott mentesség nem terjed ki.

Nick Name

Két Lotti # 2002.11.21. 09:59

Nem. Be. szerint megtagadhatja a tanúvallomást az, aki ezzel esetleg közeli hozzátartozóját bcs. elkövetésével vádolná.

Az idézésre el kell ugyan menni, de ott jegyzőkönyveztetni kell, hogy a tanúvallomást ilyen okból megtagadod.

Ügyvéd - Társasági szakjogász

bp16ker # 2002.11.20. 14:40

Köteles-e a szülo tanúvallomást tenni a rendorségen, ha a gyermeke buncselekményt követett el?

bp16ker