Bérbeadónak nincsenek kötelezettségei?

Nausea # 2002.12.13. 10:13

a lakástörvény szerint az épület karbantartása (pl. festés) vagy felújítása a bérbeadó kötelezettsége. ha ezt felszólításra nem teljesíti, akkor a bérlő helyette és költségére a munkát elvégezheti.
a bérlő csak a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéséeinek karbantartására,  felújítására köteles.

Nausea

kyrabp # 2002.12.11. 20:19

1995-ben kibéreltem egy 1 szobás lakást. 2 évvel ezelött a tulajdonos eladta, és a mostani tulajdonostól bérelem tovább. Az elsö tulajdonos az eladást követöen nem volt hajlandó visszafizetni a kauciómat, mondván hogy ö azért nem tudta drágábban eladni a lakást, mert én lelaktam. (Ami persze nem igaz.) Én úgy tudom, hogy a kaució csak a számlák befizetésére használható fel, illetve ha v.mi kárt okoztam a lakásban. A lakást egyébként teljesen üresen vettem ki. Az elsö tulajdonos úgy adta át a lakást, hogy semmilyen festést, stb.-t nem végzett rajta. Én, mivel sikerült vásárolnom egy saját lakást, az albérletet felmondtam, (betartava az 1 hónapos felmondási idöt, + még fél hónapot ott sem fogok ebböl lakni) és meglepödtem amikor a 2. tulajdonos közölte velem, hogy festessem ki a lakást. Mivel szobában tapéta van, azt szedjem le, és tegyek fel új tapétát.Megjegyzem semmi baja a réginek, nagyon vigyáztam rá. A bérbeadónak ezt nem kellet volna megtennie már legalább 2-szer amióta én ott lakom? (legalábbis a festés erejéig) A bérbeadó csak a lakbért szedi be és semmilyen kötelezettsége nincs. Nagyon felháborított a viselkedése.
Köszönöm a hozzászólásokat.

Kyra