Foldhivatal kontra MVH


Kovács_Béla_Sándor # 2007.04.12. 11:16

Azt hiszem, a térmérték vonatkozásában a földhivatal nyilvántartásában két adat szerepel. Az egyik a számokban megadott területnagyság, a másik pedig a térképről leolvasható. Ha a kettő eltér, akkor az utóbbi a hiteles.
A földhivatallal szemben meg lehet próbálkozni egy kártérítési követelés benyújtásával az elmaradt bevétel miatt. Sok esélyt azonban nem adnék neki. Kérdés, hogy egy ilyen támogatásra pályázó személytől elvárható-e, hogy a térképi területnagyságot tüntesse fel, vagy elvégeztessen egy kimérést annak érdekében, hogy a pályázatban biztosan valós adat szerepeljen.

alucard # 2007.04.12. 10:56

Hm... ugy latszik, megsem ide valo.
Tudna valaki segiteni, melyik topikban tegyem fel ezt a kerdest, hogy nagyobb valoszinuseggel kaphassak valaszt?

alucard # 2007.04.07. 13:04

Meg annyit, hogy az elteres, a 2.63 ha nem kicsi. Mi van akkor, ha tenyleg az MVH altal mert adatok lennenek a helyesek, es nem a Foldhivatali? Lehet-e ilyenkor valami karteritesi igennyel fellepni a Foldhivatal fele? (Bocs, lehet, hogy tul naiv a kerdes?)

alucard # 2007.04.07. 12:56

Nem tudom, hogy ide tartozik-e, de mivel ingatlanrol van szo...
Mezogazdasagi ostermelokent szantofoldjeimre benyujtottam a Mezogazdasagi es Videkfejlesztesi Hivatalhoz (MVH) az EU-s tamogatasi kerelmet. Hatarozatban ertesitettek, hogy nem kapom meg a kert tamogatas teljes osszeget, mivel helyszini ellenorzes soran a teruletet 8,8 %-kal kisebbnek mertek, mint amennyire a tamogatasi kerelmet beadtam. Ez a kulonbseg termeszetben 2.63 ha lenne. Fellebbeztem a hatarozat ellen, de az MVH-s masodfok is elutasitotta, arra hivatkozva, hogy ellenorei a helyszini ellenorzes soran lemertek a teruletet.
A tamogatasi kerelmemben feltuntetett teruletnagysagokat a Foldhivatal altal kiadott tulajdoni lapok alapjan irtam be. Ugy tudom, a Foldhivatal nyilvantartasa nyilvanos es kozhiteles. A Mezogazdasagi es Videkfejlesztesi Hivatal altal vegrehajtott meres (amelyrol elozetesen nem ertesitettek, nem voltam a helyszinen, nem tudom, hogyan mertek) vajon ervenytelenitheti a Foldhivatali adatokat? (Kulonos tekintettel az EU-s mezogazdasagi tamogatasokra. Tehat mondhatja-e az MVH, hogy, igen, a Foldhivatalban annyi van, de en ennyit mertem, ezert ennyi a tamogatas alapja?)
A masodfoku hatarozatban a jogorvoslatot birosagi eljarasban jeloltek meg, de nem akarnam elkezdeni a pert anelkul, hogy ne tudnam biztosan: a Foldhivatali adatok, amelyeket felhasznaltam, hivatalosnak tekinthetok, es ezt a Birosag is elfogadja.