társasházi közös képviselő

berhidai # 2010.10.20. 10:34

Kamara Úr! Tedd a szívedre a kezed, és úgy mondd, hogy nem vagy érdekelt semmilyen formában a panelprogramban!

Költői volt.

Kamara # 2010.10.20. 09:36

Jaja, végtére ha vak vezet világtalant, attól sokkal beljebb van a Világ:):)

berhidai # 2010.10.20. 09:25

Osminak köszönet a támogatásért:)

berhidai # 2010.10.20. 09:16

Kamara!

Azóta, mióta az a közjegyzői okirat keletkezett, sok víz folyt le a Dunán.
Na de mindegy, itt úgy látom a haszonlesők vannak többségben. Az enyémből nem kapnak.

osmi # 2010.10.20. 07:05

berhidai!
Azért egy végrehajtható okiratig hosszú az út, pl.felperesnek kell bizonyítania, hogy miért annyi az annyi.Csak hogy teljesebb legyen a kép.

MajorDomus # 2010.10.19. 21:25

Hel(yes)

Kamara # 2010.10.19. 20:36

Ja és nem vagyok házkezelő!
De minden elismerésem az övék az ilyen kérdezőkhöz való türelemért....
Ha idegyüssz tanácsér, mér hiszed, hogy okosabb vagy?

Kamara # 2010.10.19. 20:25

Te meg olvasd el a hitelszerződésed apró betűs sorait, és mindjárt nem leszel ilyen modortalan.
Meg fogod találni benne, hogy amennyiben a hitel jelzálogbejegyzése után, végrehajtási jog kerül, vagy bármi egyéb perfeljegyzés kerül széljegyre, úgy a hiteleződnek joga van 3-6-10 vagy 30 napon belül a veled kötött szerződést felmondani, és a hitel egyösszegű visszafizetésére kérni téged. Amennyiben nem fizeted vissza, úgy mint első számú hitelező, árverezést kezdeményez.

berhidai # 2010.10.19. 17:03

Ragyáska! te vagy nem tudod mit beszélsz, vagy mivel te is ilyesféle bizniszben vagy érdekelt, direkt módon beszélsz marhaságokat.
OTP felmondja a hitelt, mi?
:D:D:D:D
miért mondaná fel? mindig minden részlet időben ment eddig, nem hülye az:D

mindegy, látom itt csak csókos házkezelők meg vállalkozók írnak:D

MajorDomus # 2010.10.18. 20:53

Sanyo
olvasd el a szomszed topicban a belinkelt cikket.
Valaszt kapsz a kerdeseidre

ragyasdezso # 2010.10.18. 18:49

berhidai

Szóval a végrehajtó se perc alatt felteszi rá a végrehajtási jogot, és az OTP se perc alatt felmondja a hitelt. (a végrehajtó a terhelési tilalom ellenére is bejegyezteti.)

sanyo5 # 2010.10.18. 17:43

Dezso
Köszönöm a választ !

berhidai # 2010.10.18. 16:26

NA akkor egy újabb kérdés! Amennyiben nem fizetem ki a részemet (egy összegben vállaltam a kifizetést, még azélőtt, hogy a többiek sunyiban nem szavazták meg az egyenlősdit)akkor mi történik? Azt mondta itt a lakszövös nőciket hogy jelzálogot jegyeznek be a lakásra, de az enyémen már terhelési és elidegenítési tilalom van az OTP részéről bejegyezve.

Szóval?

ragyasdezso # 2010.10.18. 16:07

sanyo5
Nem! Nektek! A k.k. a ti nevetekben járt el, tehát Őt perelhetitek megbízás nélküli ügyvitelért. (Ha hamisítottak voltak az aláírások)

sanyo5 # 2010.10.18. 15:07

MajorDomus köszönöm a választ !
De sokat gondolkodtam ezen :
Hogy is van ez ? Jogok és kötelezettségek a KÖZÖSSÉG NEVÉBEN ??
Olyan dokumentumokkal állt elő amelyeken nincs valódi aláírás tehát a közösség hozzá sem járult a hitel felvételhez!!!! Nem tudott róla ! Igaz a nem tudás az nem azt jelenti hogy a többiek hozzájárúlásával nem lehetett volna - de a többi aláírás is hamís.
Semmiféle valós támogatás nem állt mögötte !
Ha valóban bebizonyosodik a hamísítás akkor kiderülhet hogy ez az ő egyéni akciója volt és akkor.......??????? Vagy hiú ábránd?
Lehet hogy mégis a banknak kell a felvett hitel után futni !?

MajorDomus # 2010.10.17. 19:26

Sanyo

Szerintem se ilyen egyszeru . Sajnos
a kozos kepviselo ,, a kozosseg neveben jogokat szerezhet s kotelezettsegeket vallalhat,, T.hazi torveny

MajorDomus # 2010.10.17. 19:19

Na hova lett ?

sanyo5 # 2010.10.17. 18:10

Tücsök városában lakom !
A hiteleket a kk hamis dokumentumok alapján vette fel - nálunk már volt a történtek utánni első lakógyűlés ahol a bank képviselője azt mondta hogy a dokumentumok valódiságát ők nem vizsgálták . Többen azt mondják,hogy ha bebizonyosodik a hamisítás ténye akkor a felvett hitelt a bank a kk-n keresse - nekik kell megvivni kettőjüknek ezt a csatát !
Nem vagyok jogi szaki de nem hiszem hogy ilyen egyszerű lenne!

MajorDomus # 2010.10.16. 19:04

Veszelyes lehet de konnen megoldhato.
Uj kozgyules dontsetek a kozos koltseg emelesrol ennyi.
nandy .
szerintem 70 even feluli ven f....
akinel ez potolja a szexet.

nandy # 2010.10.16. 11:42

Ha a hatályon kívül helyezés miatt csak a 2007-ben megállapított (nyilván jóval alacsonyabb) közös költséget kell fizetni, az nagy veszélybe sodorhatja a házat!
Hacsak nem volt rá nagyon komoly okod, hogy megtámadd, akkor szerintem nagy hibát követtél el!

(Nálunk is van olyan lakó, aki minden egyes kgy.határozatot megtámad már évek óta, teljesen mindegy neki, hogy mi lesz a következménye, őt kéjes örömmel tölti el minden egyes "győzelme". Általában formai hiba miatt adja be a keresetét, szóval nem komoly problémákról van szó...)

MajorDomus # 2010.10.15. 18:58

Viktorred
a kozos koltseg fizeteset semmilyen indokkal nem tagadhatod meg. Annak fizetese tulajdonosi kotelezettseged.
a kepviselo elkeszItette a beszamolot s a koltsegvetesi tervet, csak ndked koszonhetoen azt a birosag hatalyon kivul helyezte.
az utolso elfogadott koltsegvetes szerinti kozos koltseget kell fizetned, azt viszont koteles vagy.

MajorDomus # 2010.10.15. 18:51

Tucsok
csak az osszefogas segit.
a kepviselotok keresse meg a tobbi 23 haz kepviseloit, s mint mondtam alapitsatok pertarsasagot.

ragyasdezso # 2010.10.15. 14:36

viktorred

Ha nincs elfogadott költségvetés, akkor nem hajthatja be rajtad, csak az előző érvényes költségvetésben meghatározott közös költséget.

osmi # 2010.10.15. 12:26

Sajnos igen. Két lehetőséged van; eladod a lakást, felrázod a tul. társaidat, ill. a harmadik; belenyugszol mindebbe.

viktorred # 2010.10.15. 11:59

Most abban gondolkodom, hogy részben, vagy egészben nem fizetem a közös költséget, majd ha ezért a bíróságra megyünk bebizonyítom, hogy a társasház nem teljesíti a SZMSZ-ben előírt "szolgáltatásokat". A KK. nem tartatja be pld. a házirendet, nem készítette el a költségvetési tervet(a 2009-est) és a 2008-as beszámolót, stb.. Behajtható rajtam a közösköltség azon része is amit ezekért, vagyis a közös képviseletért fizetek?

Előre is köszönöm a válaszokat