társasházi közös képviselő

zsolesz78 # 2010.06.21. 18:56

Sziasztok!
Régebben már voltam itt, de most újból kérném a segítségeteket. Hátha kapok még most választ.
Kb. 1 hónapja volt közgyűlésünk, de a jegyzőkönyv miatt áll a bál. Ugyanis az egyik hitelesítője vagyok, de nem azt írt bele a kk, ami a közgyűlésen elhangzott.Így nem írtam alá. Természetesen most a kk-nál emiatt én vagyok a hibás. Már jó pár dolognak utána jártam és nem hagyom magam, de a következőket kérdezném:

• a bevétel-kiadás összege meghaladja a 10 millió Ft-ot, de csak 40 lakásos a ház. Kell-e könyvvizsgáló vagy sem?
  • a számviteli bizottságunk 1 főből áll. Ez így helyes vagy nem? Vagy mennyinek kell lenni? A törvény nem ír benne egyértelműen. Vagyis nekem nem tűnt ki ebből. Én szeretnék az lenni, de utólag a kk (mert közgyűlésen nem tudtam felvetni) azt mondta, hogy mivel ez nem szerepelt a napirendi pontok között, így nem lehettem volna. Bár tudtommal bármikor leválthatjuk a kk-t és az SZB-t, akár a közgyűlés közepén is. De akkor ezek szerint bármikor szóba hozható a tagsági kérdés is, ugye?

Köszönöm előre is a segítséget. :)

osmi # 2010.06.21. 18:18

T.dr.Varga!
Az ügyészség nem hajtott volna végre jogerős ítéletet.
102.sz-Magyar Közlöny LII.tv.35.%/4/ bekezdés a hatályon kívül helyező rendelkezés.

dr. Varga István # 2010.06.21. 17:47

Tisztelt MajorDomus4 Kivették a társasházi törvényből az ügyészségi felügyeletet?Mikortól hatályos? Mikor változott meg a társasházi törvény?

MajorDomus # 2010.06.19. 20:23

Engem is meglepett,sőt egy ilyen salátatörvénybe dugták el

Szerintem az ügyészi lobbi kirázta a nyakából

MINDIANA # 2010.06.19. 17:50

Üdv!

Ez azért szép! Most aztán lehet menni a rendőrségre, ahol a fülük botját sem fogják mozdítani.

MD!

Köszi!
Nem volt semmi előzetes ezzel kapcsolatban? Okra gondolok. Túl sok lett a t.ház ügyekkel kapcsolatban az ügyészi munka?

MajorDomus # 2010.06.18. 21:36

Ma éjfélig volt ,ügyészségi felügyelet a társasházaknál.

Mese nincs 10 %-al kell kezdeményezni egy közgyűlést, uj képviselőt választani, s azonnal letiltani az aláirási jogot mindenhol !

osmi # 2010.06.18. 16:59

II.fok is volt?

dr. Varga István # 2010.06.18. 16:01

kb 1 év volt Tisztelt OSMI!

dr. Varga István # 2010.06.18. 16:00

Melyik topicban? Tisztelt Major Domus!

MajorDomus # 2010.06.17. 21:14

A-másik topicban leirtam.

osmi # 2010.06.17. 19:29

Hát jogi vagy nem jogi, de fórum biztosan nem. A nyockerben kéne körülnézni....Sajna, de tényleg így látom.Egyébként hány évbe telt?

dr. Varga István # 2010.06.17. 18:22

Önök szerint melyik az a jogi fórum, amelyik a jogerőre emelkedett bírói ítéletnek érvényt szerez, betartatja azt, ha az akire vonatkozik nem tartja magára nézve kötelező erejűnek?! Magyarán tojik rá, mint a Tempo Csé+R kft. a „Király 82“ társasházban…U­gyanis én pert nyertem ellenük, jogerőre emelkedett, azaz hatályon kívül lett helyezve az őket megválasztó társasházi közgyűlési határozat.

Az ítélet ide vonatkozó szövege gondolom egyértelmű:
„így érvényesen a Tempo Csé+R kft. nem került megválasztásra és egyik közös képviselő jelölt sem.“

Válaszukat előre is köszönöm!

MajorDomus # 2010.06.16. 20:41

Az a normális,ha megvan az elérhetőségeid.
A tulajdonnal kapcsolatos adatokat kérheti,mást nem !

Bikuci # 2010.06.16. 08:11

Köszi ez akkor tiszta (telefon). Olvasom az új társasházi törvényt de nem találok olyat, hogy a családom születési adataival is rendelkezhet. Erről lenne állásfoglalás? És ,hogy juthat eszébe ez? Rejtély nekem, kommunikálni nem tudok vele mert szerintem egy másik bolygón él. Le van valahol szabályozva, hogy pontosan mit kérhet tőlem?

ragyasdezso # 2010.06.16. 08:00

Bikuci

Csak azt az adatot kérheti ami a tulajdoni lapon található. De a telefonszámod azért kell, mert ha csőtörés van el kell hogy érjen, az e-mail címed meg azért, hogy gyorsabb legyen a kapcsolatfelvétel..

Bikuci # 2010.06.16. 07:46

Szép napot.

Budapesti társasházban lakom. Viszonyom a közös képviselővel "elfogadhatónak" mondható. A héten bedobott egy „sajtpapírt” minden további levél nélkül, hogy adjak meg személyes adatokat. Nagyjából tisztában vagyok a 92.LXII. törvénnyel, a közférában dolgozom. Kérdésem: azt tudom, hogy bizonyos adatotok kérhet tőlem, pl. lakók száma, esetleges bérlők neve. Stb. de nem értem, hogy milyen jogon kéri a telefonszámom és a gyermekeim születési adatait? Tudtommal csak olyan adatok kérhetők el amik a tulajdonjogi lapon is szerepelnek. Továbbá mi köze a közös képviselőnek, ahhoz hogy milyen jelzálog van a lakásomon?

Köszönettel

MINDIANA # 2010.06.16. 05:58

A kiírás szerint a meghívóra vonatkozó közös képviselő leváltásának pontjára gondoltam.

ragyasdezso # 2010.06.15. 22:15

Alatta van az 1%-nak, de jogszerű lenne! :lol:

MajorDomus # 2010.06.15. 21:48

Ennek az előfordulási gyakorisága ?!

ragyasdezso # 2010.06.15. 21:27

Vagy ha mindenki (100%) jelen van.

MajorDomus # 2010.06.15. 21:18

Ha szerepel a napirenden !

MINDIANA # 2010.06.15. 13:35

Ines!

A többség. Akár a kiírás szerinti közgyűlésen, akár a megismételt közgyűlésen történik a szavazás, a többség leválthatja. TH a megismételt közgyűlés határozathozatalához, nem ír minimális tulajdoni hányadot.
Az, hogy a közgyűlés összehívásához a 10% felett hányan írták alá nem számít a közgyűlésen.

nandy # 2010.06.15. 08:45

Senki nem fogja helyettetek leváltani! Fogjatok össze!

ines # 2010.06.15. 08:37

Köszönöm szépen!
Attól félek, hogy akik alá is írták a papírt, vagy meggondoltál magukat, vagy nem merik a közgyűlésen személyesen elmondani véleményüket, a kk. előtt.
Ha összehívja a gyűlést a mi kérésükre, akkor a jelenlévők szavazatának hány %-a kell a leváltáshoz? Akkor már nem számít, hogy hányan írták alá eddig?
Arra gondoltam, az ügyészségen kéne bejelenteni azt, hogy nem készítette el a 2009-es beszámolót máj. 31-ig, csak nem tudom, hogy ezzel el tudnánk-e érni a leváltást.

MajorDomus # 2010.06.14. 21:48

És kérjetek visszazmenőleges pénzügyi ellenőrzést !