Sziasztok,
Keresgéltem a fórumtémák között és nem találtam hasonló kérdést, így hát új topicot nyitottam.
Magyarországon még nem igazán elterjedt a tiny house mozgalom (nagyon röviden összefoglalva "guruló házakról" van szó, de sokkal több és komfortosabb, mint mondjuk egy lakókocsi).
Szeretnék vásárolni egy ilyen kis otthont, viszont fogalmam sincs milyen szabályozások vonatkoznak rá itthon, illetve hogy településenként eltérhet-e esetleg. Ráadásul egyáltalán nem szeretném mozgatni, vásárolnék egy telket és ott helyezném el, ami nyilván azt jelentené, hogy ebben a formájában már sokkal inkább háznak minősülhet (csatlakoztatva a közművekre, stb).
Nem jogi kiskapukat keresek, egyszerűen csak tetszik ez az életmód, ez a szemlélet és nagyon szívesen csatlakoznék is, azonban szeretnék körültekintő lenni és minden előírásnak megfelelni a beruházás előtt. Többek között Erdélyben is készítenek ilyen házikókat és házhoz :) szállítják őket - a kérdésem igazából annyi, hogy kell-e építési engedély, milyen papírokat lehet szükséges benyújtani, stb-stb., egyáltalán nem értek a témához :)
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Brickster