Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Túlépítés

MajorDomus # e-mail 2020.09.01. 20:17

Okosabb visszalépni.és olcsóbb is.

nanemaaa # e-mail 2020.09.01. 08:56

Ezt az ügyet ma már egyébként sem lehet hatósági bizonyítvánnyal lerendezni, mert tiltja a jogszabály. Csak fennmaradási engedély alapján tüntethetné fel a földhivatal. Ott viszont erősen érdeklődni fognak az építés idejéről is.
Egyebekben telekalakítással a probléma megoldható lehetne, de nagyon bonyolult dolog, ha ez egyben a belterületi határvonal módosítását is igényli. Szerintem ezt már nem fogja vállalni az önkormányzat, túlságosan hosszadalmas és költséges lenne.
A legjobb, amit tehetsz, hogy elengeded ezt a telket a házzal együtt. És legközelebb nem vállalod át a tulajdonostól a szabályossá tétel teendőit és költségeit. Ez olyan, mintha forgalmi engedély és törzskönyv nélkül vennél autót, és magadra vállalnád, hogy ezeket majd te pótolod valahogy. Azután vagy sikerül, vagy nem. Jelen esetben nem.

jffr #   2020.08.31. 11:20

Kedves kiger!

Egy hasonló helyzetre keresek megoldást. Mi lett az általad említett ügyből?

Köszönöm

kiger # e-mail 2019.07.10. 18:01

Tisztelt fórumozók!
Vásárolnék egy házat, azonban nincs feltüntetve se a térképen se a tulajdoni lapon. A tulajjal úgy egyeztem meg, hogy a feltüntetést én vállalom és a vételár maradék részét akkor kapja meg, ha ez sikerül. Az építőhatósággal egyeztetve hatósági bizonyítvány kellene a házról. A földmérő azonban sajnos azt jelezte, hogy a ház szélső oldala belóg 1 méterre a szomszéd telekre, így a feltüntetési vázrajzot nem tudja elkészíteni. Az építőhatóság szerint mivel a ház az utolsó, így ahova átlóg már nem belterület így nincs megoldás, nem kaphat hatósági bizonyítványt. Létezik, hogy nincsen megoldás erre a problémára?

Válaszukat előre is köszönöm.