Hogy oldjam meg ezt a problémát?


Vizafogó # 2019.11.19. 16:58

Meghatalmazással szeretnék eladni egy ingatlant. Az ingatlan hagyaték, rajtam kívül a két unokahúgom örökös, ők külföldön élnek. Szeretnének engem meghatalmazni, hogy helyettük is aláírjam az adásvételi szerződést. Budapestre nem tudnak jönni, családi okok miatt.

A magyar konzulátuson telefonon tájékoztattak, hogy a meghatalmazást ilyen ügyben jártas ügyvédek tudják megfogalmazni és egy ilyen, minden szempontból szabályos meghatalmazással érdemes megkeresni a magyar konzulátust, hogy ott hitelesítsék a meghatalmazók aláírását.

Ezután pedig, nekem elpostázzák a meghatalmazást és én Budapesten aláírhatom, de azt nem tudták elmondani, hogy az én aláírásomat ki hitelesíti.

Ez eddig rendben van, de amikor megkeresem az ügyvédeket azzal, hogy ezt intézzük el, akkor lekoptatnak.

Azt mondják, hogy van ebben tapasztalatuk, de csak akkor vállalják, ha az ingatlan adásvételi szerződést is ők csinálják.

Ez lehetetlen, mert a vevő, amikor lesz, nyilván a saját ügyvédjével íratja meg az adásvételi szerződést. És nem lesz idő arra, hogy az ő ügyvédje megfogalmazza a meghatalmazást, majd ezt elküldjem külföldre és akkor a két rokonom kérjen időpontot a konzulátuson, ezután várjunk még 1-2 hónapot, az időpont miatt, majd ezután postázzák el nekem...

Addig a készpénzes vevő elmegy máshova! Még foglalót sem tudok elfogadni, meghatalmazás nélkül.

Ma 6 ügyvédnél érdeklődtem, tegnap négynél, mindegyik lekoptatott, azt mondták, ez kis munka és külön csak ezt nem vállalják.

Most mihez kezdjek? :-(