Ingatlanok összevonása

nanemaaa # 2020.11.06. 07:27

Vélhetőleg földmérő, vázrajz készíttetés, és beadni engedélyezésre a földhivatalhoz.

rugyecske # 2020.11.05. 12:05

Kedves Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni, mert nem tudom, hogy melyik hivatal irányába induljak el.

Van egy telek, amely 2005-ben ketté lett osztva.
Lett belőle 1234/1 és 1234/2.
Vagyis két ingatlan lett. A 1234/2-es ingatlanon van egy lakóház, minden szabályosan fel van tüntetve.

2006-ban az 1234/1-es ingatlanra építettek egy házat. Mivel a tulajdonosi jogviszonyok igen kuszák voltak, és az új ház tulajdonosai szerették volna a szocpol támogatást igénybe venni, a lakóépület külön helyrajzi számon lett feltüntetve:1234/1/A.
Az 1234/1-es tulajdoni lapon fel van tüntetve a kivett rész.
Kivett beépített terület 795m2.
A 1234/1/A fel van tüntetve a kivett lakóház és udvar.

A helyi önkormányzat szent meggyőződése, hogy erre a két ingatlanra külön-külön ki kell vetni a kommunális adót.
A lakóépületre jogos is, de az ingatlanra amin az épület áll, arra nem érzem jogosnak.
Mert a helyi rendelet úgy fogalmaz, hogy vagy lakóépület vagy beépítetlen telek, az adó alanya.

Mivel a helyi ügyintéző meggyőzhetetlen arról, hogy hibás ez a gondolatmenet, arra a döntésre jutottam, hogy inkább összevonatom a két ingatlant.

Ennek mi a menete?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

(Igen, nem tudom hogy ezt hogy kell csinálni, hülye és debil is vagyok. Megelőzöm a beszólásokat) :-)