Ki lehet rakni a házból?


Majordomus # 2022.07.05. 21:20

Az ilyen hozzáállás megérdemli a "visszavágót"!

A szerződésben van szavatossági kikötés?

Niki1987 # 2022.07.05. 09:19

Sikeresen beköltöztünk. Most jönnek elő a rejtegetett hibák. Gondolok itt pl olyanra, hogy egy bútorlap random felszögelve a falra a kamrában, hogy eltakarja, hogy egy bazi nagy részen le van hullva a vakolat a falról. Ez a helység a házból nyílik, a házhoz képest a túlsó fala fel van ázva, potyog szét. Itt eddig egy amúgy felvállalható állapotú szekrény volt, amit kegyesen itt hagytak nekünk (nyilván minél később vegyük észre az ázást, mert amúgy csupa szemetet hagytak ott). Tegnap már darazsat is irtattunk, amiről nyílván tudtak, és emiatt nem is reklamálnék, nem vártam volna el, hogy kiírtsák, de legalább szólhattak volna legalább a gyerekek miatt. Egyelőre még várjuk mi jön elő, aztán mindenről küldök képet az ügyvédnek.

Majordomus # 2022.06.27. 21:21

Azért számolj be , mire jutottál az eladóval.

Niki1987 # 2022.06.27. 05:55

Az a helyzet, hogy amilyen állapotban jelenleg van a ház, most sem lenne hova költöznünk. A albérletünk már lejárt, már tegnap költöznünk kellett volna, de óriási mázli, hogy csak holnapra tudtunk fuvarost szerezni, és hogy a főbérlő nem pampog. Kb az egész rokonság azon dolgozik, hogy holnapra normálisan legyen konyha, víz, meg ajtó a garázson. Meg hogy ki legyen festve, hátha eltűnik a bagószag. Elviekben csak azzal kellett volna foglalkoznunk, hogy ezt a házat normálisan adjuk vissza, de nem tudom, így hogy lesz rá idő/energia. Megfogadjuk a tanácsokat, köszönöm még egyszer!

Majordomus # 2022.06.26. 20:19

Niki.
nézőpont kéírdése
Pár napja még úgy volt, hogy nem tudtok hová költözni.
.
Javasolnám hogy fogadd meg osztap javaslatát. Az ilyen embereket nem szabad kímélni.
Először irassátok át a közműveket,mert ott még be tudnak tartani,ez 1 nap alatt megoldható ha együttműködnek.
.
Ezt követően kérjetek vissza a vételárból 1 millió ft-ot szerződésszegés címén.

Előtte konzultáljatok az ügyvéddel.

SolnesM # 2022.06.26. 11:50

Niki1987#2022.06.12. 09:05 és ma :

A szerződés külön a tartozékokra nem tér ki. Sajnos ezek aféle emberek,

Csak 2 hét telt el. A vételár és a mögötte lévő ház alapján minden elképzelhető.
Mind a kettő ismeretlen.

Niki1987 # 2022.06.25. 22:30

Köszönöm a tippeket!
Természetesen első dolgunk volt fotókat, videókat csinálni, tanunak ott volt anyukám és a tesóim. A szerződés külön a tartozékokra nem tér ki. Sajnos ezek aféle emberek, hogy mikor eldőlt hogy költözniük kell, már sz*rtak bele mindenbe. Anno mikor eljöttünk először megnézni, egy szép, rendezett házat láttunk. Ahhoz képest most hogy ki lett ürítve látszik még a felázott fal is, amit ugye akkor takart a bútor. Most meg majd suvickolhatunk, hogy legyen gyomrunk beköltözni.

osztap # 2022.06.25. 22:16

Niki1987,

Legfontosabb, hogy részletesen dokumentáld az átvételkori állapotot. Fotó, videó, tanúk.

Az ajtó, a víz meg a szemét szavatossági kérdés.
Ír valamit a szerződés az ingatlan tartozékairól? Ha nem, azok az ingatlan sorsát követik, tehát ott kellett volna hagynia őket, pl. a konyhabútort.

Hétfőn tértis levélben szólítsd fel az eladót, hogy 3 napon belül vigye el a szemetet, csináltassa meg a vizet és a garázsajtót, a beépített konyhabútort és a lámpákat szerelje vissza. Valószínűleg nem fogja megtenni. Akkor Te mindent megcsináltatsz, és a saját nevedre szóló számlákat elteszed.

Amikor megvan, újabb tértis levélben felszólítod, hogy 3 napon belül fizesse meg a költségeidet. Ha nem fizet, akkor FMH, ha ellentmond, per. Szerintem jók az esélyeid.

Niki1987 # 2022.06.25. 20:30

Ma vettük át a házat, ezért -mit ad Isten- most újabb kérdéssel fordulnék hozzátok... Az, hogy az összes lámpát és a konyhaszekrényeket leszerelték előzetes egyeztetés nélkül, még hagyján, legyenek boldogok velük. De az, hogy a garázsajtó egyik oldala le van szakadva, így jelenleg használhatatlan, plusz a vizet el kellett zárni, mert olyan ügyesen szedték ki a konyhabútort, hogy ha megnyitottuk (az aknában), ömlött ki a konyhában a víz a csonkból, és egy rakás szemetet otthagytak (min. két konténer lesz), az azért már kiverte a biztosítékot (és akkor nagy kegyesen megemlíti az úriember, hogy hát bojlert is leszedhette volna, mert ő vette). Szerződésben az áll, hogy használatra kész állapotban kell átadni, semmit nem titkolnak el ami negatívan befolyásolhatja a lakhatást, stb. Hát ez nem teljesült. Hétfőn hívom az ügyvédet, de érdekelne, hogy szerintetek érdemes-e próbálkoznunk.

Majordomus # 2022.06.13. 21:01

Nem érted a lényeget ugye?

drbjozsef # 2022.06.13. 10:47

Irassátok át a közműveket,hogy ott ne tudjanak betartani.

Ez tök jó ötlet, ha van néhány teljesen felesleges milliód, és te akarod fizetni a fogyasztásukat.

Niki1987 # 2022.06.13. 10:33

Köszi a tippeket!

Majordomus # 2022.06.12. 19:40

Irassátok át a közműveket,hogy ott ne tudjanak betartani.
Jelezni kell nekik,hogy napi 10.000 ft ellenében laknak ott amit birósági úton is bevfigtok hajtani rajtuk.

osztap # 2022.06.12. 15:38

Már most célozgatnak rá,

Te meg elkezdhetsz arra célozgatni, hogy késedelem esetén követelni fogod tőlük (i) a szállodában lakásotoknak, (ii) a bútoraitok raktározásának, és (iii) állataitok elhelyezésének a költségeit, még akkor is, ha ez a szerződésben megállapodott késedelmi kötbért meghaladja (már ha kötöttetek ki kötbért). Ha pedig nem fizetnek, fizetési meghagyást bocsáttatsz ki ellenük a közjegyzővel.

Nyilván nem garancia arra, hogy kimennek, de talán segít.

drbjozsef # 2022.06.12. 15:19

Nem.

Niki1987 # 2022.06.12. 09:05

Vettünk egy házat. Írtam már ide az oldalra, talán láttátok páran. Mi jártunk úgy, hogy eladók meggondolhatták magukat, hátráltatták az adásvételt ahol lehetett, és lehúztak vételáron felül még 500ezerrel, mert különben nem voltak hajlandóak beleegyezni a szerződés hosszabbításába (mi időben megkaptuk a hitelt, az ő hülyeségük miatt viszont majdnem kicsúsztunk a határidőből). Most ott tartunk, hogy lezárult az adásvétel, utolsó fillérig megkaptak minden forintot, a tulajdoni lapon sem szerepelnek, már csak kiköltözniük kellene, elvileg 06.25-ig. Már most célozgatnak rá, hogy addig nem fognak kimenni, mert nem találtak albérletet (nagyon sok van egyébként a környéken). Nekünk 20.-áig szól az albérleti szerződésünk, utána elsejétől munkásszállónak lesz kiadva, de ezért előtte átalakításokat kell végezni a házon. Tulajjal meg tudtam beszélni, hogy 25ig maradhassunk, de aznap mindenképp ki kell mennünk, három gyerekkel és kisállatokkal. Őszintén szólva az eddigi tapasztalatok alapján nem bízunk abban, hogy kimennek időre, és inkább okoznánk nekik kellemetlenséget, mint a mi főbérlőnknek.

Ha ne adj Isten nem mennek, ki tudjuk rakni őket valahogy legálisan, azonnal? Már csak a közművek vannak a nevükön.