Szep napot!
Kulfoldon elek, de van egy kis tarsashazi lakasom otthon. 2-3 eve sor kerult egy strang cserere a lepcsohazban (az en lakasomat nem erintette), majd rakovetkezo evben megint. A kozos kepviselo megszavaztatta a koltsegeket kozgyulesen (amiken nem tudok jelen lenni), amit elfogadtak. Kertem, hogy ertesitsen elore a temakrol, hogy tudjak emailen szavazni, ezt azota sem teszi meg. A kozgyules altalaban hatarozatkeptelen, mivel a jelenlet 25-30% korul szokott lenni es a \"szabalyszeruen osszehivott ismetelt kozgyules\" mindig 15 perccel kesobb szokott megtortenni, ami ha jol tudom egyaltalan nem szabalyszeru es minden ezeken meghozott dontes semmis.
Miutan megkaptam emailen a jegyzokonyvet tobb kerdesem is felmerult, valamint vitattam a koltseg osszeget es kertem a kk-t, hogy erositse meg, hogy az en szamitasom helyes, ami utan befizetnem a valos osszeget. Erre az emailre nem valaszolt. 1 evvel kesobb ismet megprobaltam felvenni a kapcsolatot, elso 1-2 emailre jott valasz, amint szoba kerult az osszeg (es a tobbi kerdes), megint nem valaszolt. Iden belekerult a havi elszamolasba, hogy jogi eljarast kezdemenyezhetnek a tartozasok miatt, ismet irtam a kk-nak, ismet 2 emailre valaszolt, amint szoba jott a vitatott osszeg, elmaradt a valaszadas (kertem, hogy tegye ra cc-ben a jegyzokonyvvezetot es hitelesitot). Most kaptam egy vegrehajtoi levelet.
A jegyzokonyvben a tartozasom kozos ktg tartozaskent lett feltuntetve (rossz osszeggel), viszont ilyen elmaradasom nincs.
A lepcsohazban van egy kozos tulajdonu lakas is, aminek a berleti dija a bevetel oldalon szerepel, viszont a berleti dij feltunoen alacsony, a kk-nek kuldott kerdeseim kozott szerepel ez is (ki berli, miota, miert ennyiert), erre sem jon valasz.
Amiben segitseget szeretnek kerni, hogy kinek a feladata a tulajdonosok megfelelo es idoben torteno tajekoztatasa, a tartozasok minel elobbi rendezese? Milyen jogorvoslati lehetosegeim vannak a vegrehajtoi level utan?