Linci
„Azon túl hogy kérik a nevükre szóló eredeti számlákat, azt is kérik, hogy ami nem a nevükre szól, ahhoz tegyek átvételi elismervényt. Egyáltalán nem vagyok képben: ez azért kell, mert így tudják elkönyvelni majd a kauciót? Tényleg attól is félek: ha az ő nevükre szólnak a számlák, illetve a többi mellé átvételi elismervényt teszek, akkor olyan mintha a felújítást ők végezték volna el.”
Ne aggódj már annyit!!! Ha ezt akarják majd később állítani, akkor tartaniuk kellene attól is, hogy a mesterek, akik a lakásodon dolgoztak, nehogy mást mondjanak egy esetleges perben, mint amire számítanak. Elviekben a mesterek nem is ismerhetik a bérlőket, mivel te voltál kontaktban velük. Azon kívül meg mit is keresnének nálad a számlák, amiket kiállítottak neked az egyesület nevére? Mint írtam, ha neten készültek online számlázó programmal és emailben kaptad meg, akkor az akárhány példányban kinyomtatható, mind ún. „eredeti” példány lesz. Az átvételi elismervény meg nyilván azért kell, mert a számlán nem szerepel nekik az, hogy ők kifizették a számlát, te pedig átvetted az összeget. Hogy ők ezt mire használják utána, azzal ne foglalkozz. Szóval kevesebb para és csináld így, ahogy írtam!