szomszéd fenyítés

palko463 # 2025.03.14. 14:48

Idő közben sikerült beszélnem a tulajdonossal, aki úgyszintén le volt sokkolva a hírek hallatán. Állítólag pár napja a "kedves hölgy" albérlő (aki egyébként jogásztan hallgató ahogy megtudtam) írt egy levelet a tulajdonosnak, aki ezt nem tudta állítólag mire vélni, mivel jól ismerjük egymást a 13 év egymás mellett lakás miatt és soha nem tapasztalt panaszt rám. Kértem, hogy tolmácsolja, hogy eddig sem állt szándékomban szándékosan zavarni senkit, de nem szeretnék megszűnni létezni. Viszont fenyegetettségben sem szeretnék élni. Egyelőre nem kaptam semmi választ, a továbbiakról ennek fényében döntenék, alszom a hétvégén párat rá. Szívem szerint egy tanyára költöznék a sok beteg embertől távol, de sajnos - mint sokakat másokat - a megélhetés engem is a városhoz köt...

Természetesen nem akarok rendőrségre járkálni, meg eszkalálni és eddig nem igazán vettem komolyan a dolgot, de amikor az ember lakásának a felgyújtásával fenyegetnek tudat alatt is elkezd az a gondolat mocorogni az emberben, hogy mi van, ha tényleg egy elkeseredett beteg apáról van szó aki rajtam akarja kitölteni megreccsent beteg elméjét...

drbjozsef # 2025.03.14. 09:27

Például?
Hogyan előznél meg egy bajt, amiről, ahogy te is írod, nem is lehet még tudni?

Mondjuk, ha elvágja a torkát a szomszédnak, az például tényleg megelőz azt a bajt, hogy a szomszéd verje meg őt, de én attól tartok, hogy ezzel más bajt generálna magának...

BUBU # 2025.03.14. 07:51

Én a rendőrségre mennék tanácsot kérni ilyenkor mi a teendő. Ez még nem Feljelentés ! Nem lehet tudni hogy mikor kattan be a szomszéd. Jobb a bajt megelőzni.
Vagy Jegyzőhöz fordulnék bírtokvédelemért.

drbjozsef # 2025.03.14. 05:41

palko463,

Most őszintén : rendőrségre akarsz járkálni, tanú kihallgatásra, meg szembesítésre, meg ilyenekre egy ilyen fenyegetés miatt? Értem a felháborodásodat, de ha már aludtál rá párat, talán belátod : ettől mérgesedne el igazán ez a kapcsolat a szomszéddal, de innentől ő is sokkal óvatosabb és ravaszabb, várhatóan gxcibb lenne, szóval neked se lenne feltétlenül jobb, sőt.

Ha tanácsolnom kéne, azt mondanám, jógázz egy órácskát, szívd fel magad boldogsággal és mérhetetlen türelemmel, és menj át hozzá mosolyogva, és beszéld meg vele mi pontosan a baja, kapcsold be a tv-det és hallgassátok meg ott mennyire hallatszik, satöbbi. Közben gondolhatod, hogy éppen miszlikbe trancsírozod a fejét egy machetével, de elsőre érdemes megpróbálni a szép szót, hátha használ.
Aztán ha mégsem, attól tartok, akkor sem a rendőrség lesz ennek a problémának a megoldója...

palko463 # 2025.03.13. 20:12

Kedves Fórumózók!

Szeretnék segítséget kérni az alábbi ügyben. A mai nap teljesen váratlanul (épp a lakásomat igyekeztem elhagyni) a szomszéd lakás albérlőjének édesapja megjelent a lakásom előtt és rögtön fenyegetni kezdett mivel állítása szerint zajongok. Szeretnék röviden fogalmazni, tudom a társasházi ügyek rengeteg hasonló vitát szülnek, de 15 év alatt soha nem ért panasz a lakás tulajdonosával kifejezetten békés, normális viszonyom volt (bármit kölcsönkért, szerszámok stb. szívesen adtam kölcsön, wifi jelszavamat megadtam stb.) Tehát az apropó állítólagos zajongás amiről én érdekes mód nem tudtam, nagyjából valamivel több mint egy éve lakják a bérlők az ingatlant és a költözést követően kétszer csöngettek át, amit én abszolút indokolatlannak tartok, rendszeresen hallom visszafele is a kedves pár zenehallgatását, magánéletét, de egyszer nem jutott eszembe, hogy átmenjek, mivel ez egy társasház, ráadásul közel 80 éves így elképzelhető mennyire szigetelnek jól a falak. A zaj fogalma szubjektív, mindenesetre azt tudom mondani, hogy a televíziót kb ötöd hangerőn hallgatom. Nagyon távol vagyunk a házibuli színvonaltól. A lényeg: A drága apuka életveszélyesen megfenyegetett. Állítása szerint “tönkreteszi az életem” és “felgyújtja” a lakásomat ha “nem veszek vissza”. És a klasszikus “még egyszer ne kelljen ide jönömmel” fejezte be a mondókát. Mivel a dolog ajtózárás közben ért teljesen váratlanul nem volt lélekjelenlétem hangfelvételt csinálni. Telefonon beszéltem valakivel aki az egészet hallotta és állítása szerint szívesen tanúskodna. Őszintén nem félek a bácsitól viszont borzasztóan felháborít, mindig udvarias voltam, nem voltam soha trágár a szomszédaimmal bármikor készen álltam volna megtárgyalni a konfliktust. Ez viszonnt picit elrúgta a pöttyöst nálam. Rögtön hívtam/írtam a lakás tulajának, ami borzasztó nagy csalódás, hogy ezidáig nem méltatott válaszra, erre igazán nem számítottam volna, Kérdésem röviden: Van értelme feljelentést tennem ha csak egy fültanú áll rendelkezésre? Az eset után mivel énis pont készültem elhagyni a házat lementem és felírtam az úr kocsijának a rendszámát. Attól tartok ez így kevés lehet a rendőrségen.

Köszönöm!