Kedves Fórumózók!
Szeretnék segítséget kérni az alábbi ügyben. A mai nap teljesen váratlanul (épp a lakásomat igyekeztem elhagyni) a szomszéd lakás albérlőjének édesapja megjelent a lakásom előtt és rögtön fenyegetni kezdett mivel állítása szerint zajongok. Szeretnék röviden fogalmazni, tudom a társasházi ügyek rengeteg hasonló vitát szülnek, de 15 év alatt soha nem ért panasz a lakás tulajdonosával kifejezetten békés, normális viszonyom volt (bármit kölcsönkért, szerszámok stb. szívesen adtam kölcsön, wifi jelszavamat megadtam stb.) Tehát az apropó állítólagos zajongás amiről én érdekes mód nem tudtam, nagyjából valamivel több mint egy éve lakják a bérlők az ingatlant és a költözést követően kétszer csöngettek át, amit én abszolút indokolatlannak tartok, rendszeresen hallom visszafele is a kedves pár zenehallgatását, magánéletét, de egyszer nem jutott eszembe, hogy átmenjek, mivel ez egy társasház, ráadásul közel 80 éves így elképzelhető mennyire szigetelnek jól a falak. A zaj fogalma szubjektív, mindenesetre azt tudom mondani, hogy a televíziót kb ötöd hangerőn hallgatom. Nagyon távol vagyunk a házibuli színvonaltól. A lényeg: A drága apuka életveszélyesen megfenyegetett. Állítása szerint “tönkreteszi az életem” és “felgyújtja” a lakásomat ha “nem veszek vissza”. És a klasszikus “még egyszer ne kelljen ide jönömmel” fejezte be a mondókát. Mivel a dolog ajtózárás közben ért teljesen váratlanul nem volt lélekjelenlétem hangfelvételt csinálni. Telefonon beszéltem valakivel aki az egészet hallotta és állítása szerint szívesen tanúskodna. Őszintén nem félek a bácsitól viszont borzasztóan felháborít, mindig udvarias voltam, nem voltam soha trágár a szomszédaimmal bármikor készen álltam volna megtárgyalni a konfliktust. Ez viszonnt picit elrúgta a pöttyöst nálam. Rögtön hívtam/írtam a lakás tulajának, ami borzasztó nagy csalódás, hogy ezidáig nem méltatott válaszra, erre igazán nem számítottam volna, Kérdésem röviden: Van értelme feljelentést tennem ha csak egy fültanú áll rendelkezésre? Az eset után mivel énis pont készültem elhagyni a házat lementem és felírtam az úr kocsijának a rendszámát. Attól tartok ez így kevés lehet a rendőrségen.
Köszönöm!