Usesoli
De hát már felmondtál neki okt 31 határidővel mem??
A 2.felmondásról pedog beszéltetek dr bjozsef-el. Ami a rendkívüli lenne nem?
A közös megegyezéses felmondás nem hiszem hogy járható út de minek is ebben az esetben?
Ha korábban normálisabb volt a viszonyotok akkor beszélj vele,és tapogasd le,hogy vajon el fog -e költözni 1 hónap múlva? Akkor belengetheted eulimen ötletét az ablakcseréről.
Tudom,az utolsó kérdéseid ezzel nem válaszoltam meg,de a hozzászólásom nem jogászkènt írtam.
albérleti szerződés
- 1
- 2
Niki2025
„Eulimen javaslata,hogy tájékoztatni lehet az albérlőt egy kiköltözés utáni felújításról,NEM törvénybe ütköző!”
A tájékoztatás nem törvénybe ütköző, de ha ezt utána meg is teszi, amire felhívja a figyelmet, az már viszont nagyon az! Ennyi!
Még egyszer én se fogom neked elmagyarázni, hogy pl. a nehéz fiúkkal való meglátogatása az albérlőnek legalább annyira gázos.
És bizony mindkettő leírásra került itt, ami egyáltalán nem segített a kérdezőnek.
Niki2025
„épp pár napja fordult elő,hogy törvénytelen reakciókra buzdítottad a kedves olvasót”
Mikor is? Mivel is?
Albérlet . Tisztelt Cimzett!
A rendkivüli vagy azonnali felmondás kérdésre nem kaptam egyértelmű választ, ha nem lehet korábbi határidőre felmondani, akkor mindegy. Szerződésünk sajnos nem szabályozza, csak sejtem hogy akkor nem jogszerű alkalmazni, mert nem szabályoztam.
A lehetőségeimet keresem.
- felmondtam szept.15-ével a társasház közösség kérésére okt.31-i hatállyal.
- Nem fizeti az albérleti dijat, ezért most van a 8 napos felszólitás. Nem fog fizetni, ezért 2-án fel kell mondanom akkor telik le a határidő, csak nov.30-al tudom megtenni. Ha ezt a felmondást is kézhez kapja, azt hiszi még van 1 hónapja hogy ott tartózkodjon. Ezt nem tudom, hogyan tudnám elkerülni hogy ezzel takarózzon, hogy neki van még ideje a 2. felmondás szerint. Ahelyett, hogy le tudnám röviditeni ezzel csak hosszabbá válik az egész procedura.
köszönettel.
usesoli
„Ahelyett, hogy le tudnám röviditeni ezzel csak hosszabbá válik az egész procedura.”
Ráadásul november közepétől téli kilakoltatási moratórium is lesz.
Ha szeptember 15-én mondtál fel,addig pont letelik a 60 napos határidő
@usesoli
„A rendkivüli vagy azonnali felmondás kérdésre nem kaptam egyértelmű választ, ha nem lehet korábbi határidőre felmondani, akkor mindegy.”
Sem a lakástörvényből, sem a Ptk-ból nem vezethető le az azonnali felmondás.
Azt viszont megteheted, hogy két különböző okból is felmondasz neki (közösségellenes viselkedés, illetve díjnemfizetés).
6:348. § [Felmondás szerződésszegés miatt]
(1) "A lakásbérleti jogviszonyt a bérbeadó a bérlő előzetes felszólítását követően, legalább tizenötnapos felmondási idővel, a felmondást követő hónap utolsó napjára felmondhatja, ha a bérlő vagy a vele együttlakó személy a bérbeadóval vagy a szomszédokkal szemben az együttélés követelményeivel kirívóan ellentétes magatartást tanúsít; vagy a lakást vagy a közös használatra szolgáló területet nem rendeltetésszerűen vagy nem szerződésszerűen használja.
(2) A felmondást nem kell előzetes felszólításnak megelőznie, ha a kifogásolt magatartás olyan súlyos, hogy a bérbeadótól a szerződés fenntartását nem lehet elvárni. A felmondást a tudomásszerzéstől számított nyolc napon belül kell közölni."
@szomorú örökös
„tartsuk be, hogy ez elsősorban jogi fórum.”
Ahol természetesen helye van annak, ha a fórumtársak rámutatnak, hogy a naivan hülye eulimen ötlete jogi szempontból kifogásolható, ingoványos.
Mert akkor ugyebár erkölcsi(?) okookból nem adhatnánk tanácsot azoknak sem, akik lakott területen 70nel lettek bemérve, vagy jaj gyógyszer hatása alatt elnehezült a lábuk a gázpedálon, amikor a kékpirost meglátták a visszapillantóban. De azért mégis szóba állunk velük. úgy-e? ;)
eulimen
Engedelmeddel a sok badarságból erre az egyre reagálnék:
„nem adhatnánk tanácsot azoknak sem, akik lakott területen 70nel lettek bemérve”
Ha valaki ezt elköveti és utána idejön ártatlan ma született bárányként - holott soha sehol nem mondták nekik, hogy gyorsan kell hajtani - hogy miként lehetne ezt megúszni, akkor arra egyetlen válasz van: SEHOGY! Viszont többnyire azok kezdenek el írogatni, akik mindenféle kibúvót keresnek, hogy miként lehetne kibújni a felelősség alól. De a válasz mind jogi, mind erkölcsi alapon ezekre is ugyanaz. ;-)
- 1
- 2

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02