Én nem voltam annál az ügyvédnél soha. Elfogadónyilatkozatot adtam be a kifüggesztett szerződésre. Biztos, hogy ismeri a kormányrendeletet, néztünk neki más kifüggeztéseit is, ott rendben volt minden, zöld papíron, el is fogadták. Nem kérdeztem még, mert nem ismerem, és nem is vagyok ügyfele, főleg így.
Adásvétel megtagadása
@Foldi
„megállapította, hogy a jóváhagyás céljából négy eredeti példányban benyújtott adásvételi szerződés egyike sem rendelkezik a jogszabályban meghatározott biztonsági kellékekkel”
Ez gondolom neked is, meg a szerződő másik félnek is feltűnt, amikor az ügyvédnél aláírtátok a szerződés példányait.
A m.i.sz. a törvény betűje szerint járt el (a "lett volna helye" fordulat alapján e visszautasításnak helye van a kifüggesztést követően is), az eddigi tényállás szerint az ügyvéd hibázott (őt egyébként már kérdezted, hogyan szándékozik jótállni a hibájáért? Nem ismeri a 47/2014. kormányrendeletet?) Hacsak! eredetileg megvolt a biztonsági papír, de menet közben elvesztette zöld jellegét, úgymint: az ügyvédnél véletlenül más kezébe került, nem a m.i.sz.-hez?
Megannyi kérdés, amire hasztalan keresed a fórumon a választ.
A helyi földbizottságként eljáró szerv állásfoglalását követően a mezőgazdasági igazgatási
szerv megállapította, hogy a jóváhagyás céljából négy eredeti példányban benyújtott
adásvételi szerződés egyike sem rendelkezik a jogszabályban meghatározott biztonsági
kellékekkel, ezért a Földforgalmi tv. 27. § (2) bekezdés a) pontja alapján a mezőgazdasági
A "mezőgazdasági hatóság" is a földhivatal - csak a megyei.
„legelső megálló tudtommal.”
a fenét.
Ők jegyzik be a végén, azzal a tulajdonossal, aki adott esetben, elővásárlási joga okán a kifüggesztést követően a szerződésben szereplő vevő helyébe lép.
Szóval, honnan is pattant vissza ez a szerződés és pontosan milyen jogszabályhelyre hivatkozva?
Földforg. tv.
23. §112 (1)"A mezőgazdasági igazgatási szerv a részére jóváhagyás céljából megküldött okiratok közül az adásvételi szerződést először – kizárólag annak tartalma és alaki kellékei, továbbá közhiteles nyilvántartásban szereplő adatok alapján – az érvényességi és hatályosulási feltételeknek való megfelelőség szempontjából vizsgálja meg, illetve ellenőrzi. A mezőgazdasági igazgatási szerv az okiratok beérkezésétől számított 15 napon belül döntést hoz az adásvételi szerződés jóváhagyásának a megtagadásáról. [...]"
Eulimen A legelső megálló tudtommal. 15 napig vizsgálják, megfelel-e az alaki feltételeknek a szerződés, ők küldik tovább, ha minden rendben.
Nem is működik még az elektronikus ingatlannyilvántartási rendszer. Földre vonatkozó szerződést csak papíron - speciális papíron - lehet - benyújtani.
A földhivatal a legvégső megálló.
A mezőgazdasági igazgatási szerv dobta vissza? Milyen okból?
A zöld papír akkor kell, ha a szerződés nem elektronikusan regisztrált.
Hiányos ez a tényállás.
Nem akarsz róla beszélni?
Sziasztok, megtagadták a termőföld adásvételt, mert az ügyvéd nem adta be zöld papíron. Elvileg ennek már a földhivatalba fent kellett volna akadnia. Így kihirdetésre sem került volna, így nem költöttem volna 100 000 forintot ügyvédre az elfogadó nyilatkozat beadása miatt. Mivel a földhivatal hibázott, tőle kérjem a 100 000 forintomat, vagy a szerződést készítő ügyvédtől, vagy kitől? Más hibája, hanyag munkája miatt károm keletkezett, ugye valaki megtéríti?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02