drbjozsef
„már ha valaki el is olvassa amit linkeltem”
Én megtettem, elolvastam. Valóban igazad van. De innen indul ugyebár a jogszabály:
„51/B. § (2) bekezdése: A gazdasági ellenőrzést segítő személy az (1) bekezdésben meghatározott feladatának elvégzése céljából betekinthet a közösség számviteli nyilvántartásaiba – ideértve a pénzforgalommal kapcsolatos iratokat is -, az azt alátámasztó bizonylatokba, dokumentumokba”
És valóban erre azt írta a Kúria, amit írtál, viszont ezt a kikötést is leírta (ezt te figyelmetlenségből kihagytad belőle):
„Az alperes felülvizsgálati kérelme folytán eljárt Kúria a jogerős ítéletet azzal a pontosítással tartotta fenn hatályában, hogy a kiadásra kerülő iratok másolatain felismerhetetlenné kell tenni az érintettek személyes adatait.”
Kérdés, hogy ha egyetlen személyes adat nincs rajta, mert a kikötés szerint ezeket ki kell takarni, azaz csakis a szerződéses összegek és feltételek láthatók a másolaton, akkor azzal mire megy a tisztelt kérdező? Az egy dolog, hogy a megtekintéskor láthatja, de ugyebár ő maga nem fotózhatja le, csakis másolatot kérhet róla, így ez édeskevés szerintem.