épitési szerződés


Kovács_Béla_Sándor # 2019.08.29. 14:23

Nem adhatunk neked tanácsot az ügyvéded háta mögött. Bízz benne!

drbjozsef # 2019.08.29. 15:48

turbyna,

Ismerjük mi a Te szerződésedet a kivitelezővel? A határidőket, az összegeket, a fizetési határidőket?

Általánosságban, ha szerinted Te maradéktalanul betartottad a szerződést, ők pedig nem, akkor szólítsd fel őket a szerződésszerű teljesítésre, mondjuk kétszer, megfelelő határidővel, aztán ha nem teszik, állj el a szerződéstől, és vagy egyezz meg velük, vagy pereskedhettek.

Tom Breitkopf # 2019.08.29. 17:11

Sziasztok!

Segitseget kernek. Amennyiben TSzSz szakvelemeny is alatamasztja az igazamat a kivitelezo fele, aki tobb penzt akart, hogy folytassa a kivitelezest, pedig mar a szerzodes alapjan ki volt fizetve, mit lehet tenni, ha nem adja vissza a munkateruletet?

Az enaploban lehet gond nelkul uj fonaplot nyitni, azonban az epitesfelugyelet, ha jol tudom, nem engedelyezi, hogy uj kivitelezonek adjak at munkateruletet, amig nem kaptam vissza.

Meg kerdeses, hogy lesz e egyezseg, de elvileg ez is egy opcio lehet.

Ilyenkor valami jogorvoslat?

Koszonettel, tb

Tom Breitkopf # 2019.08.29. 17:19

Turbyna, azt javaslom, amit nekunk is mindenhol javasoltak: Teljesitesigazolasi Szakertoi Szerv. Igazsagugyi szakertok velemenyt hoznak az ugyben, amivel a birosag gyorsitott eljarasban foglalkozik.

Ugyvedvalaszol.com # 2019.08.29. 21:49

Tom Breitkopf

Erre vannak jogi kiskapuk, amellyel a naplóból mégis eltávolítható (pontosabban mellékszereplővé avanzsálható) a kivitelező. Keresse weboldalunkat...


AZ ÜGYVÉD VÁLASZOL
Jogorvoslat Azonnal
https://ugyvedvalaszol.com

Tom Breitkopf # 2019.08.30. 08:46

Es ez esetben mar nem kell atadnia a munkateruletet? Vagy ez hogyan oldja meg a problemat?

Udv.

DonZorro # 2019.11.13. 09:14

Tisztelt Fórumozók!

Nem tudom jó helyre írok-e de ez leginkább ingatlanos terület lesz ha jól gondolom.

Röviden a történet a következő:
Adásvételt kötöttünk egy épülő ingatlanra még nyáron. CSOK lesz majd. Remélem már nemsokára.
Ezzel egy időben egy vállalkozási szerződést is mely a külső, udvari dolgokra vonatkozik mint pl kutyakennel, fedett műhely, tároló, dupla garázs, kocsibehajtó stb.
Ezt majdnem teljesen ki is fizettük neki lévén ez az "előleg" az ingatlanba.
El is kezdte, félig már készen van. Sajnos, mivel a bankok kissé lassúak manapság és nagyon kellene a pénz neki amit meg is értek természetesen én is szeretném ha megkapná mielőbb, örülnék ha a nevemre kerülne már főleg így Karácsony előtt, de abbahagyta a munkát kint mondván, hogy majd ha a bank fizet neki folytatja! Ez előre láthatólag kb dec közepe lesz de lehet átcsúszik januárra is.
Azóta egy havi albérleti díjat is elkért ügyvéd által, mivel október 27-én beengedett az ingatlanba, ez ellen nem is tiltakoztam annyira, hiszen jóindulatból tette, bár már kicsit kétlem, hiszen ha ebben nem egyezünk meg nem költözünk oda nyilván valóan.
Kicsit megromlott a "jónak" nevezett kapcsolatunk..

A szerződés a következőképpen néz ki pár fontosabb pontban:
1./ Szerződő felek a mai napon adásvételi szerződést kötöttek egymással a ............. hrsz-ú
ingatlan illetőségére, a leendő ................hrsz-ú lakásra.
2./ A jelen vállalkozási szerződés tárgya az 1/ pontban meghatározott ingatlan használatbavételi
engedélyének (vállalt határidő: 2019-11-04) beszerzését követő 30 napon belül (azaz legkésőbb 2019-
12-04-ig) az alábbi munkálatok elvégzése:
.
.
9./ Szankciók:

  • Amennyiben vállalkozó késedelmesen teljesítene, úgy napi 5.000 Ft, azaz ötezer forint késkötbér”t

köteles fizetni megrendelőknek.

Kérem a tisztelt hozzá értőket segítsenek nekem abban, jól gondolom-e, hogy élhetnék a kötbér lehetőséggel amennyiben nem fejezi be a kért, megbeszélt munkálatokat időben?? Valamint ha nem a megbeszélt állapotot építi fel akkor az átvételkor kötelezhető arra hogy úgy csinálja meg ahogy azt kell??

Egy másik kérdés a telek határ rendezés lenne.
Ez elég zavaros ügy nekem. Az ingatlan (ikerház, társasház) egy sarok telken fekszik két oldalon utca. Csatolok egy képet hátha jobban érthető hozzáértőknek. https://drive.google.com/open?…

Az ő telek határa jelenleg egy méterrel kevesebb. Sajnos kerítéssel ez el is van választva. Így nekem 1 méterrel "nagyobb" most a ház mögött végig húzódó kocsibejáró. Nem adja ide nyilván, nem is kell igazából de nem szeretném azt, hogy az én telkemen legyen 1 méternyi csík végig 30 méteren. Elég nekem a 3m tökéletesen. Nagykapu is pontosan ennyi.

Kötelezhetem valamilyen módon én őt arra, hogy a kerítését építse át a pontos helyére?

Köszönöm előre is a válaszokat és észrevételeket!!
További szép napot mindenkinek!

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.13. 09:39

Ez nem kerek.
Ez a szerződés nem a lakás megépítéséről szól, hanem valami, a lakás használatbavételi engedélyének kiadása után elvégzendő munkáról.

DonZorro # 2019.11.13. 09:55

Ez nem kerek.
Ez a szerződés nem a lakás megépítéséről szól, hanem valami, a lakás használatbavételi engedélyének kiadása után elvégzendő munkáról.

Igen, ez így van. A megvétel mellett pár dolog építése a cél az udvaron. Az ingatlanon. Külön szerződés. De mivel nem készül és makacsan abba hagyta, ez nekem nem szimpatikus és bevallom nem is korrekt. Nincs garázs, műhely, terasz stb. Ezért kérdezem hogy támadható illetve kötelezhető e a befejezésre, kötbérre, hiszen a használatba vételi már megvan régen!

Köszönöm továbbra is!

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.13. 11:07

Nem értelek. Hiszen még el sem kezdődött a teljesítési idő. Majd ha a lakásnak megvan a használatbavételi engedélye. Vagy már megvan?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.13. 11:09

Bocs, már látom, megvan.

Akkor csak az a kérdés, be kell-e tartani a szerződéseket? Igen. Egyébként szerintem még így sem biztos, hogy letelt a teljesítési határideje. Lehet értelmezni úgy is, hogy december 4-én telik le.

DonZorro # 2019.11.13. 12:25

Igen vegyük a dec 4et határidőnek. Addig mondjuk befejezi. Bár a 30 nap már letelt. :) De mivel dec 1től nekem bérleti díjat kell fizetnem gondoltam csökkentem majd az összeget a kötbérrel. Járható ez az út így szerintetek? Vagy csak említsem meg neki hátha nekikezd dolgozni? Hmm..

A másik kérdésemre tudtok válaszolni? A kerítéses témában?

Köszi szépen!

DonZorro # 2019.11.13. 13:26

Ez a doksi lenne a használatba vételi vagy ez csak valami bizonylat?

https://drive.google.com/open?…

DonZorro # 2019.11.13. 13:36