Kötelező a csatorna?

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.09.09. 06:16

Amit még nem írtál, hogy az utcában van-e víz, vagy a szomszédos telkeken és csak a tieden nincs. Mert amennyiben van, úgy neked is rá kell csatlakoznod a csatornára, mert a költségeket úgy számolják, hogy az minden lakóingatlanra nézve kötelező.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.09.09. 06:11

Valójában egy belterületi ingatlanra be kellene vezetni a csatornát

Ez azt jelenti, hogy be kell vezetned, kötelező.

A többi meg azt, hogy nem szégyen egyezkedni a polgármesterrel, ha már egyszer felajánlotta a segítségét.

tkabai # 2008.09.08. 18:16

Nagyon koszonom a hozzaszolasokat!
Valoszinuleg nemvolt teljesen ertheto a problema megfogalmazasa reszemrol ,ezert elnezest kerek.
Valojaban azt szerettem volna megtudni,hogy mindenkeppen kotelezo-e a csatorna bekotese a telekre?
tatti hozzaszolasa alapjan ugylatszik hogy van mas lehetoseg is,a hazi szennyviztisztito. De az meg felesleges hiszen nincs lakohaz es nincs vizhasznalat a leleken. tehat akkor hogyan tovabb?

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.09.08. 14:30

Be kellene menni ahhoz a polgármesterhez és kérni, hogy hasson oda a vízügyi társulásra, mivel az önkormányzat is elkövetett hibát, amikor belterületté nyilváníttatott egy olyan mezőgazdasági területet, ahol még víz sincs kiépítve.

Minden csak megegyezés kérdése.

Valójában egy belterületi ingatlanra be kellene vezetni a csatornát, de ha az önkormányzat úgy minősített át egy mezőgazdasági területet építési telekké, hogy még a minimális, víz- villany bevezetése sem történt meg, akkor ezzel őket meg lehetne szorítani.

gittus # 2008.09.08. 11:01

bocsánat lemaradt.: a többség a társulás megalapítását akarta.

gittus # 2008.09.08. 11:00

tkabai

a kulcsszó a vízügyi társulás. Valószínűleg három évvel ezelőtt ez "kezdődött". Ez azt jelenti hogy a településen a többség a társulás megalapítását.

Sajna kötelező a kapun belülre vezetni a csatornát. Tovább már a tulajdonos azt csinál amit akar.
Egyébként az Otp számlát azért köttették mert valószínűleg 5-6 év alatt havi részletekben kell kifizetni.

tatti # 2008.09.08. 10:43

Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani. Nálunk nem volt kötelező bekötni, de érdemes volt, mert most, utólag utat bontani nagy procedúra és sokkal drágább. Mindamellett, olyan ingatlanra ami nem rendelkezik közcsatorna-rákötéssel, nem adnak ki használatbavételi engedélyt. Magyarán, aki építkezik és nincs rákötése, bele van kényszerítve, vagy vesz magának házi szennyvíztisztítót - egyébként ez utóbbi nagyon is jó alternatíva a rákötéssel szemben...

tkabai # 2008.09.07. 18:50

Hello mindenkinek!

A kovetkezo temaban kernek segitseget.
Kozsegunkben csatornahalozat kiepitese fog tortenni.
Kb. 3 eve kezdodott a dolog,akkor minden ingatlantulaj­donossal OTP szamlat nyittattak amelyre lehet befizetni a havi osszegeket amibol maj fizetik a kozmufejlesztesi hozzajarulast.Az egesz osszeg 200E Ftlesz. (Igaz a dolog ugy indult ,hogy 150E dehat ugye magyarorszagon vagyunk). Namost mivel nekem a lakoingatlanon kivul van meg egy teruletem ami ugyan belterulet,es akar haz is lehetne rajt,de nincs es mezogazdasagi muvelesre hasznalom,ezert megkerdeztem a polgarmestert,hogy erre a teruletre is kell-e hozzajarulast fizetnem? Hatarozottan azt mondta ,hogy nem.Most viszont alakult ezzel kapcsolatban egy vizugyi tarsulas vagy mi,akik a csatornazassal kapcsolatban intezik az ugyeket. Kaptam toluk egy levelet amiben kozoltek,hogy fizessem be a 200 ezret arra a bizonyos telekre. Azt szeretnem megtudni ,hogy koteles vagyok-e ezt megfizetni,illetve hogy jon egy csatorna olyan telekre amelyen nincs vezetekes viz? (es persze kut sincs) Egyaltalan koteles vagyok-e csatonat bekottetni barhova is? Termeszetesen erre a levelre is azt mondta a polgarmester,hogy „ne foglalkozzak vele,majd elintezzuk!“
En viszont attol tartok,hogy ha ra hallgatok es nemfoglalkozok vele akkor egy evmulva majd kuldenek megegy levelet de abban mar 300-at kernek mondvan hogy kesedelmi kamat megy egyebek.
Remelem,hogy erthetoen irtam le a helyzetet,es elnezest kerek az ekezetek hianya miatt.
A valaszokat elore is koszonom.