Albérlő kilakoltatása

Mememe # 2008.11.17. 15:20

A testvéremmel van egy közös ingatlanunk. Évek óta ki van adva – de a mai napig nem hajlandó nekem átadni a lakbér felét, az ő zsebébe megy minden összeg. Leszokta tagadni azt is, hogy egyáltalán ki van adva a lakás, de a valóságot hamarosan megtudom, mert az egyik barátnőm a szomszéd lépcsőházban lakik (én külföldön élek). Akkor viszont a lakbért illetően kezd el hazudozni. Az albérlőkkel szinte soha nem köt szerződést – így nehéz lenne bizonyítanom a bíróságon, hogy ki lakik (lakott) ott, mióta, meddig és mennyiért. A legutóbbi albérlővel sikerült felvennem a kapcsolatot és meggyőznöm arról, hogy nekem is jogom van a lakbérre – de a tesóm valamivel beijesztette, így mégsem akar kétfelé fizetni, de még fel sem veszi a telefonomat, nem válaszol az emailemre stb.
Kérdésem – mit tehetek? Lecserélhetem a zárat és kipakolhatom a cuccait vagy muszáj bíróságon keresztül kilakoltatnom? A lakásra szükségem lenne, mert hamarosan hazautazom. Gondolom a lakbér felének a követelését visszamenőleg pedig elfelejthetem…
Köszi minden tippet előre is...

Bété # 2009.06.01. 13:57

Tisztelt Szakértők!
A lakásomat albérletbe adtam, melyben a bérlő jelentős tartozást halmozott fel. A bérleti szerződést felmondtam, de a lakó nem hajlandó elhagyni a lakásomat.
Felhívtam a rendőrséget, akik azt mondták írjak egy kérvény a városi bíróságra, melyben kérem a kilakoltatását.
Mire számíthatok, mennyi időn belül rendeződik ez az ügy? Mi a menete az eljárásnak?
A lakást szeretném eladni, volna is rá vevő, de így nem tudom értékestíeni, jól gondolom?
Köszönöm a válaszokat.
Bété

Grád András # 2009.06.01. 14:21

Kedves Bété!

Mivel városi bíróságról ír, feltételezem, hogy nem bp.-i, ami azért jó most, mert a vidéki bíróságok gyorsabbak. Egy lakás kiürítési per viszonylag gyorsan lefuthat, de még így is beletelhet fél évbe (Pesten 1-2 év lenne). Ügyvédként természetesen nem tanácsolhatok ilyesmit, de egy-két jólmegtermett barát puszta látványa is az ember ismeretköréből néha csodás hatással van a nemfizető albérlők távozási szándékát illetőleg. Üdvözlettel:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2009.06.01. 14:25

Kedves Mememe!

A lakbér felét elvben követelheti visszamenőlegesen max. 5 évre, de a bíróságon a bizonyítási kötelezettség Önt terheli, hogy mikor mennyiért volt kiadva, ami szinte lehetetlen utólag. Amit viszont nyugodtan követelhet, az az ingatlan használata, hiszen 1/2 részben az Öné. Amire viszont számítson, az az, hogy a testvére többlethasználati díjat követelhet az ő 1/2 részének Ön általi használatáért, ha odaköltözik. Úgyhogy hosszú távon a helyében inkább a közös tulajdont szüntetném meg, mondjuk eladják közösen, és kettéosztják a pénzt. Ha a testvére erre nem hajlandó, a közös tulajdon megosztását szintén a bíróságon lehet kérni. Üdvözlettel:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Zoltanuss # 2009.06.01. 15:49

T. Bété !

Mint az utánad szóló csak célzott rá, én kimondom : Magyaro. főleg az ingatlan vonalon nem üti meg a jogállami szintet !

És még egyesek csodálkoznak, hogy nincs bérlakás !

a kis naivak !

igéret # 2009.06.01. 15:56

sajnos én aztsem tudom hogyan kezdjem .De valahogyan röviden megpróbálom vázolni mert már azt sem tudom hová forduljak és mit tehetnék .Sajnos egyedül nevelem 10éves fiamat,önkormányzeti lakásban lakom 2002-től.Egy általános iskolában dolgozom 4éve mint hivatalsegéd ,havi 70ezer forintért.Nos kálváriám kezdetétől írom hogy érthetővé váljon amit írni szeretnék és talán kaphatnék segítséget hogy hová fordulhatnék.2002ben kaptam egy lepusztult elidegenítésre váró lakást addig az időpontig amíg nemlesz szüksége az önkormányzatnak rá de mondták kb 4évig maradhatok.Ez egykis kertes ház volt kinti wc,kinti csap,az udvarban volt még egy szobás lezárt rész.Alényeg hogy rendbe tettem kívül-belül sőt saját erőből bevezettem a vizet olyan ideglenes fürdőszobát csináltam és egy wc-ét is,nemkértem hogy kifizessék,nemkértem hogy lelekhassam csak a kicsimnek akartam normális körülményt .2003-ba az udvarba költöztettek egy kissebbségi családot a másik részébe és onnan elviselhetetlen lett az életem az önkormányzat azt sem tette meg hogy külön a részükre villanyórát és vízórát szereljen fel és az én nevemen volt az óra sajnos ők egy évighasználták az énáltalam fizetett áramot .Hozzáteszem 4-en voltak én a fiammal ,ők 2köbméter vizet fizettek 4magukkal én 9köbmétert mert benn volt a fürdőm.A viselkedésük elviselhetetlen volt a férfi is a nő is ivott ütötték a gyerekeiket Nagyon sok helyre beírtam hogy tegyenek valamit mert az én gyerekem ezt min.mint látta és kivoltunk téve verekedésnek fenyegetésnek.sajnos hiába nemtettek semmit ez teljesen 2006-ig ment .Fellélegeztem mikor jött a levél hogy lebontják a házat és kapok egy másikat.De sajnos a város legszebb helyén egy 8családos házban kaptam aminek a híre is rossz volt 7család roma mellé,abban a házban akkor ürültek lakások mikor valaki börtönbe ment vagy meghalt ,kint étkeztek az utcán kint kávéztak a kapun engedélyel lehetett bemenni mert elülték az utat.Nappal aludtak éjjel mulattak ,pokol volt az életem szólni nemlehetett mert nekem jöttek és a trágár szavakat mondák félve jártunk haza.Életveszélyes volt télen a fütés orrán-szájján dőlt a füst a kályhából egy éjjel kirobbant a káhlyából a füst és ha nemvagyok fenn a reggelt nemérjük meg.Végre (de ha ez nemtörténik akkor 5évig ott lakhattam volna ilyen körülmények között) megint költözködhettem de örömmel tettem egy normális lakásba végre de ezt természetesen szükséglakásként kaptam ami csak félévre szólt de mivel kevés az önkormányzati lakás és amíg nemtalálnak valamilyet addig maradhattam,de hozzáteszem nagyon sok levan zárva és normális helyen van de nemtudom kire várnak.Most már csak 2011ig van szerződésem utána utcára kerülök.Minap közölték hogy elkell hagynom a lakást ujabb költözés mert ebben nemmaradhatok elkészült a rám váró 32négyzetméteres lakás és foglakjam el 2011ig.Elmentem megnézni de sajnos az ajtóig sem jutottam el mert a leendő szomszédom természetesen kisebbségi család feltartóztatott hogy kezünket-lábunkat törik ha idemerünk költözni és felém dobott egy papucsot .Az előzménye az volt mikor megtudta hováköltöztetnek és kimellé beírtam az önkormányzathoz hogy elegem van hogy megint olyan család mellé tesznek akik nemtudnak elviselni magyar embert ,valaki megmutatta nekik ezt a levelet és a kisssebbségi hölgy erre hívatkozva elüldözött.Kérdezem én hogyan juthat ki egy hivatalos helyre címzett levél.Mi-ez ha nem uszítás.Sajnos tudom mivel járt volna az odaköltözésem mert bőven volt benne részem így most mivel nemmegyek oda kifognak lakoltatni a mostani házból,és sajnos nemtudom hová mehetnék.Felajálottak természetesen lakást de mindenhol csak romák vannak,nekem nemtudom miért nemadhatnak megfelelő helyen hiszen annyi van lezárva.Már annyit költöztem mint egy gólyamadár ,és figyelem hogy mik folynak itt Arra hívatkoznak nincs lakás de igen is van hiszen van olyan is aki a lakását kiadja albérletbe és kivan utalva neki de ő épített és nemadja le hanem albérletbe adja ki.Én becsületesen élek és nevelem a fiamat minden hónapban kifizetem a lakbért a rezsit ha kennyérre sem marad miért csinálják ezt velem?Pár éve épült két csodaszép önkormányzati épület oda csak oláh cigányok költöztek szociálisan rászorultak plazma tévékkel nyugati kocsikkal két magyar családot betettek közéjük és sajnos párhónapon belül elkellett költözniük mert elüldözték őket .De ezeket senki médcsak megsem fenyíti hogy az együttélés szabályait megszegik.Kérem segítsen valaki nekem hová fordulhatnék ?Sajnos a polgármesterünk válaszra sem méltatott hiába írtam le a problémámat.kérem valaki világosítson fel hogy mit csináljak hová forduljak nem rólam van szó a 10éves gyermekemről.Előre is köszönöm.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.06.01. 19:19

Vannak olyan bérlakások, melyekhez kizárólag pályázat útján lehet jutni.

MsHeadlum # 2009.06.02. 14:13

Tisztelt fórumozok!

Magánházamat szeretném albérletbe kiadni. Ehhez milyen iratok, engedélyek szükségesek?

A válaszokat előre is köszönöm.

Grád András # 2009.06.02. 15:11

Kedves MsHeadlum!

Semmiféle engedély nem kell hozzá, csak egy érvényes bérleti szerződés, aminek a tartalmára azért érdemes odafigyelni, mert egy-két rossz kikötés, vagy éppen egy-két fontos bekezdés hiánya komoly veszteségeket tud eredményezni. Adózni viszont kell utána, a tárgyévet követő Szja. bevallásban, ahol van külön ingatlan-bérbeadással kapcsolatos rész, ami legalábbis mostanáig kedvezményes volt, a jövő évi adószabályok viszont még bizonytalanok. Üdv:

igéret # 2009.06.02. 15:40

Tisztelt grád andrás úr! Nekem tudna valamiféle tanácsot adni a leírt előző levelemre? Talán csak annyit hogy hová fordulhatnék és mi a teendőm hogy nekerüljek az utcára.Kérem adjon nekem tanácsot!!Előre is köszönöm.Maradok Tisztelettel.

MsHeadlum # 2009.06.02. 17:14

Kedves Grád András!

Lenne meg további kérdésem.
Akkor tehát érdemes egy szakemberrel megíratni a szerződést. Az igazság az hogy 18 éves vagyok tanulok még és sose volt SZJA bevallásom. A lényeg az hogy csak veszthetek ha kiadom a házat bérbe?

Tisztelettel MsHeadlum

Zoltanuss # 2009.06.02. 19:38

Kedves igéret !

Hol van ez a csoda város ?

Talán csak nem az Igéretföldjén ??

egyébként a jövő az ővék
  • alkalmazkodni kell ! mondák a 'madarasok' a a jól elszigetelt budai rezindenciájukról !
Zoltanuss # 2009.06.02. 19:48

Ez az ügyvéd úrhoz :..
van külön ingatlan-bérbeadással kapcsolatos rész, ami legalábbis mostanáig kedvezményes volt,

milyen kedvezmény volt ? az adó 25 % volt már évek óta, mint ahogy ezután minden így lesz.

Sőt . nem , hogy kedvezményes volt hanem még a kettősadózás is el van rejtve benne.

.

,
A példa : 100 ft a lakbér (miért ne ha valaki jótét lélek ). ennek adója 25 ft

Aztán a bérlő elfogyasz villanyra , vízre csatornára, gázra mondjuk 30 eft -ot. Ezt a szolgáltatók kiszámlázzák - természetesen ÁFÁ-val.

A jóhiszemű bérbeadó felveszi a pénzt elviszi a postára és az ADÓ hatóság még rajta követel 0,25 x 30 000 = 7500 ft-ot.
Az egyenleg + 75 ft minusz 7500 = 7475 ft.

De miért itt lennének okosok a törvény alkotók. ???
Mit eltöketelenkedtek a mostani ingatlanadóval is. Rőhej !

Zoltanuss # 2009.06.02. 19:57

Természetesen az összeg minusz.
Hogy életszerűbb legyen a példa :

A szerény hajlék bérleti díja csak egy 10 -es ( vidék, etnikai környezet, többet nem lehet kérni.

ennek adója 2500 ft, a maradék 75000 ft.
a vellanyt , vizet gázt szerencsére itt is annyiért mérik mint a Székefővárosban.

a bérlő elfogyaszt 30 eft -nyi szolgáltatást, befizetésre kerül, viszont a ennek 25 % - áért, az említett hatóság tarja a markát, azaz 7500 ft -ért.
Az egyenleg nulla.
Egyszerű - a bérlő viszi a pénzt a postára.
Ez a tanács a leendő bérbeadóknak - meg a törvényalkotóink dicsérete

Zoltanuss # 2009.06.02. 20:08

T... MsHeadlum !

Kérdéseidre :

Egy szerződés megírása gyerekjáték ( már aki ért hozzá annak )

A lényeg az hogy csak veszthetek ha kiadom a házat bérbe?

ha ügyetlen vagy igen !

de gyakorolni kell az üzlete, ez is csak egy gazdasági tevékenység, mint sok más.

egyébként küldök emilben szerződés mintát, ha kérsz

Üdv Z.
Sőt bemásolom ide .

MsHeadlum # 2009.06.03. 05:35

Kedves Zoltanuss!

Köszönöm a tanácsokat!
Igen,szeretném ha elküldenéd a mintát.
Címem: csilla0719@freemail.hu

Előre is köszönöm.

Zoltanuss # 2009.06.03. 08:43

T... MsHeadlum !

küldtem egy mintát. Természetesen ez túl hivatalos, pl. a földhivatali tul. lap másolat nyugodtan mellőzhető.
Értelemszerűen kell hazsnálni !

És mégegyszer ! a bérbeadásnál a fő elővigyázatosságok : a leendő bérlő részletes leinformálása, a kaucióhoz való feltétlen ragaszkodás, a közüzemi számlák szoros naparakész kontrolja !

dlaszlo54 # 2009.07.07. 08:35

Tisztelt ügyvéd úr !

Vettem a bátyámmal közösen egy házat kb 30 éve amiben én lakom a
családommal, a bátyám pedig külön él.
A ház tulajdonosa hivatalosan ő, egy olyan papír lett írva anno, hogy :
kölcsön adtam neki pénzt (ami egyébként a ház értékének a fele)
amit ő elismer, hogy ezzel az összeggel kiegészítve a ház vételre fordít
és azt is elismeri, hogy ezért szivességi lakóként a kölcsön
visszafizetéséig lakhatunk a házban.
Most az a helyzet hogy ki akar tenni minket a lakásból de a pénzem
nem akarja visszafizetni arra hivatkozva, hogy azt már régen "lelaktuk"
meg hogy albérletet is fizessünk visszamenőleg.
Azt szeretném kérdezni, hogy kitehet-e bennünket ill. nekem mik a jogaim?
Ha nem költözünk ki akkor mit tud csinálni ?

ObudaFan # 2009.07.07. 18:44

Ha így állapodtatok meg, akkor szerintem a kölcsön visszafizetéséig nem tud kitenni.

kriszta1004 # 2009.08.12. 12:18

Tisztelt Fórumozók!

A következő lenne a kérdésem:
milyen jogi eszközökkel érhetnénk el a szomszédban randalírozó albérlő kilakoltatását? Esetleg hogyan tudnánk arra kötelezni a tulajt, hogy egyszer és mindenkorra fejezze be az ingatlan bérbeadását?

A helyzet a következő: a szomszéd lakás tulajdonosa az ingatlan minden szobáját bérbe adja. A bérlők szerinte „szegény hajléktalanok”, akiknek ő potom pénzért nyújt szállást. Szerződés nyilván nincs erről.

Az egyik lakó sajnos különösen agresszív, kötekedő. Amióta beköltözött rendszeresen üvölt a zene, ordibálnak, hangosan káromkodnak, dulakodnak, törnek-zúznak, sokszor a tulaj aktív részvételével. A velük egy lépcsőházban, egy emeleten lakók meséltek már lopásokról, bűzről, mocsokról, többszöri szóváltásról.

Ha valaki kifogásolja az életvitelüket, az agresszív lakó tettlegességgel, gyilkossággal fenyegetőzik, amit a tulaj szerint nem kell annyira komolyan venni, na de könyörgöm… Ezért a lakók többsége már pisszenni sem mer, mondván nekik nem hiányzik a balhé. Aki teheti, árulja a lakását, hogy elmenekülhessen innen. Mi nagy bátran elkezdtük a csendháborítás miatt a birtokháborítási eljárás előkészítését, jelenleg a felszólító levélnél és a találkozó szervezésénél tartunk a közös képviselővel. Közben rettegünk, mikor kezdődik a fenyegetőzés és hogy esetleg megvárnak az udvaron, utcán vagy elkapják a gyereket, stb. Ezért mi is a költözés mellett döntöttünk, mert ez itt nem kulturált embereknek való.

Ugyanakkor nem akarom elhinni, hogy néhány összeférhetetlen alkoholista illegális albérlő miatt 4-5 családnak kell elmenekülnie az amúgy jó környéken lévő társasházból.

De mit tehetnénk? Hiszen ha a birtokháborítási eljárásban sikerrel járunk is, az önkormányzati ejnye-bejnye hosszú távon nem oldja meg a problémát. Az APEH feljelentéstől sem hiszem, hogy sokat várhatunk, mert a tulaj alkoholra, dohányra költi a pénzt, nincs tényleges vagyongyarapodás. Próbálkozhatunk a rendőrséggel, nézzenek körül lopott holmik (az erkélyükön is megjelenik ez-az: autóalkatrész, kisbútor, ilyesmi), körözött személyek ügyben, de ettől még az agresszív pali itt marad. Illetve a lakók már volt hogy kihívták a rendőrséget, mégis minden ment tovább.

Előre is köszönöm a válaszokat,
egy elkeseredett átlagember

kriszta1004 # 2009.08.12. 12:19

Tisztelt Fórumozók!

A következő lenne a kérdésem:
milyen jogi eszközökkel érhetnénk el a szomszédban randalírozó albérlő kilakoltatását? Esetleg hogyan tudnánk arra kötelezni a tulajt, hogy egyszer és mindenkorra fejezze be az ingatlan bérbeadását?

A helyzet a következő: a szomszéd lakás tulajdonosa az ingatlan minden szobáját bérbe adja. A bérlők szerinte „szegény hajléktalanok”, akiknek ő potom pénzért nyújt szállást. Szerződés nyilván nincs erről.

Az egyik lakó sajnos különösen agresszív, kötekedő. Amióta beköltözött rendszeresen üvölt a zene, ordibálnak, hangosan káromkodnak, dulakodnak, törnek-zúznak, sokszor a tulaj aktív részvételével. A velük egy lépcsőházban, egy emeleten lakók meséltek már lopásokról, bűzről, mocsokról, többszöri szóváltásról.

Ha valaki kifogásolja az életvitelüket, az agresszív lakó tettlegességgel, gyilkossággal fenyegetőzik, amit a tulaj szerint nem kell annyira komolyan venni, na de könyörgöm… Ezért a lakók többsége már pisszenni sem mer, mondván nekik nem hiányzik a balhé. Aki teheti, árulja a lakását, hogy elmenekülhessen innen. Mi nagy bátran elkezdtük a csendháborítás miatt a birtokháborítási eljárás előkészítését, jelenleg a felszólító levélnél és a találkozó szervezésénél tartunk a közös képviselővel. Közben rettegünk, mikor kezdődik a fenyegetőzés és hogy esetleg megvárnak az udvaron, utcán vagy elkapják a gyereket, stb. Ezért mi is a költözés mellett döntöttünk, mert ez itt nem kulturált embereknek való.

Ugyanakkor nem akarom elhinni, hogy néhány összeférhetetlen alkoholista illegális albérlő miatt 4-5 családnak kell elmenekülnie az amúgy jó környéken lévő társasházból.

De mit tehetnénk? Hiszen ha a birtokháborítási eljárásban sikerrel járunk is, az önkormányzati ejnye-bejnye hosszú távon nem oldja meg a helyzetet. Az APEH feljelentéstől sem hiszem, hogy sokat várhatunk, mert a tulaj alkoholra, dohányra költi a pénzt, nincs tényleges vagyongyarapodás. Próbálkozhatunk a rendőrséggel, nézzenek körül lopott holmik (az erkélyükön is megjelenik ez-az: autóalkatrész, kisbútor, ilyesmi), körözött személyek ügyben, de ettől még az agresszív pali itt marad. Illetve a lakók már volt hogy kihívták a rendőrséget, mégis minden ment tovább.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Grád András # 2009.08.12. 12:42

Kedves Kriszta1004!

Valóban nem könnyű jogszerű lépésekkel (pl. rendőrségi feljelentések) elérni, hogy valaki elköltözzön egy általa bérelt vagy tulajonát képező lakásból, olyasmiket meg nyilván nem tanácsolhatok, hogy 2-3 kétajtós szekrény egyszer őket várja meg az ajtajuk közelében, pedig az ilyesmi varázslatos hatással szokott lenni az érintett elköltözési szándékára. Üdv:

kriszta1004 # 2009.08.12. 19:36

Kedves Ügyvéd Úr!

Én pedig nyilván nem kérdezhetem meg, ismer-e ilyen jó fizikumú és vállalkozó szellemű fiatalembereket...

Üdv:
Kriszta1004

moonlight99 # 2009.08.13. 20:44

Tisztelt Hozzáértők!

Abban szeretném a Tisztelt Hozzáértők segítségét kérni,hogy egy budapesti önkormányzati tulajdonú lakásból kilakoltathatják-e az ott lakó személyt abban az esetben, ha nincs bejelentve, mint lakó, de a fenti lakást a most ott lakó nagyszülei részére adta bérbe az önkormányzat még a '60-as években (kezdetben a napgypapa, majd a nagymama lett a bérlő, ők a '80-as években elhunytak) így a most ott lakó szüleivel élt 1988-ig a lakásban születésétől fogva , majd amikor megnősült, külön költözött. Válása után ismét visszaköltözött és azóta életvitelszerűen ott él, de a lakásba való bejelentése sosem történt meg. Ennek oka nemcsak az ott lakó tájékozatlanságában rejlett, hanem az is meggátolta a családot a bejelentésben, hogy mikor az ott lakó visszaköltözött a lakásba, édesapja nem tudta bejelenteni, mert papíron a nagymama volt a bérlő, aki már korábban elhunyt.
Mindezen bürökratikus akadályok vezettek jelen helyzet kialakulásához, az illetékes önkormányzat vagyonkezelője pedig ki is vizsgálta 10 évvel ezelőtt az ügyet, jegyzőkönyvet készített és nem talált problémát a fenti helyzet változatlan fenntartásával kapcsolatban.
Most azonban az önkormányzat egyik ügyintézője az ott lakóhoz intézett felhívásában 30 napot ad a kiköltözésre, valamint előirányozza, hogy az ott lakónak (mivel ő már jogtalan lakáshasználó) lakáshasználati díjat kell fizetnie és ennek mértéke az önkormányzat saját rendelete alapján akár a bérleti díj összegének tízszeresét is elérheti.

Az ott lakó Úr teljes tehetetlenséggel és kétségbeeséssel fordult az illetékes önkormányzathoz, hogy méltányossági kérelme alapján állapítsák meg a bérlői jogviszont, de az önkormányzat elutasította a kérést és a fent leírtakra kötelezte az ott lakót, akit jelenleg az fenyeget, hogy amennyiben ki kell költöznie, hajléktalanná válhat, hiszen családi és vagyoni helyzete nem tesz lehetővé más lakásmegoldást.

Tisztelettel kérem Ismerősöm nevében is a Hozzáértők segítségét, amennyiben idejük engedi, próbáljanak tanácsot adni a felvázolt helyzetre.
Köszönettel és tisztelettel, Moonlight

Grád András # 2009.08.13. 20:51

Kedves Moonlight!

Sajnos itt sok múlik az önkormányzat jóindulatán, ugyanis az unoka szívességi lakáshasználóként legjobb esetben is jóhiszemű jogcímnélküli lakáshasználó az önkormányzati bérleményben. Úgyhogy ha akarják, sajnos ki tudják tenni. Késő bánat azt mondani, hogy még a nagyzsülők életében kellett volna bérlőtárssáválnia az önkormányzat akkor még beszerezhető jóváhagyásával. Üdv: