Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Zajos szomszédok

monalisa1 #   2009.06.17. 21:40

Az önkormányzat szabálysértési csoportjához lehet tértivevényes levelet küldeni és leírni az alantiakat. A zajosság tilalma és a csendháborítás nem csak az éjszakai órákra vonatkozik.

A "Segítségkérés" rovatban számtalan hasonló panaszbeírást lehet olvasni.

Ha tudsz költözz máshová.

"Lisa"
laikus hozzászóló

lisett # e-mail 2009.06.17. 21:13

Segítséget szeretnék kérni a felettünk lakó zajos szomszédokal kapcsolatban.
Februárban vettünk egy panellakást, de a dübörgő szomszédokról persze az eladók nem tájékoztatattak bennünket. Napi szinten megkeserítik az életünket.
Reggel, napközben és este is állandóan zajt csapnak. Este, még 10-11-kor is a gyerek gördeszkázik, labdázik, a kutyával játszik, golyókat gurít, szaladgál a lakásban. A bútorokat állandóan tologatják, reggel 5-kor, vagy este 11-kor, de napközben is. Minden nap bömböltetik a zenét. Az erkélyről rendszerint leöntenek a mi erkélyünkre valamit, már a ruhákat sem merem kitenni. A fürdőszobát állandóan eláztatjak.
Kértük őket szép szóval és már durvábban is, hogy hagyjanak fel a zajongással, mert már az őrületbe kergetnek minket. Mikor megvettük a lakást még terhes voltam, akkor sem tudtam tőlük pihenni, amióta megszületett a babám, azóta pedig a baba sem. Állandóan felriad a zajokra. Volt olyan, hogy mertem szólni, hogy felkeltették a gyereket, erre azt mondta a fickó, hogy "OK, akkor most még jobban felteszi a zenét!" - úgy is volt! Mit lehet ellenük tenni? Hogyan érhetném el azt, hogy nekem is jogom legyen a saját lakásomban a nyugalomhoz és a csendhez? Miért kell ezt eltűrnöm?!