Zajos szomszédok


pazs # 2014.04.30. 07:36

Csak az életjeleket nem mutató, de a közös költséget rendben fizető szomszédok nem zavarnak senkit :)

Szerafin # 2014.04.30. 07:24

:-D

Egyjogász # 2014.04.30. 06:56

Akkor ez volt a jubileumi százezredik
zavar a szomszéd

  • zaja
  • szaga, ételbűze
  • állata
  • növénye
  • gyereke
  • pofája
  • moccanása
  • meg úgy egyébként az, hogy ott van

jellegű beírás.

Én meg már azt kérdezném meg, hogy akkor tulajdonképpen egy társasházi lakást mi a faszra lehet használni?

Beszélni, énekelni, gitározni, zenét hallgatni, járkálni, dohányozni, kefélni nem lehet, mert zavarja valamelyik szomszédot.

Állatot, növényt, gyereket tartani nem lehet, mert az is tutiziher, hogy zavarja valamelyik szomszédot.

Kelkáposztafőzeléket, palacsintát, stb. főzni/sütni ugyancsak nem lehet, mert aztán jön Prüntyi néni a szomszédból, hogy büdös van.

Szarni nem lehet, mert büdös (fingás esetén hangos is), hugyozni sem, mert csurog és az zajos.....

(Példák a Fórumról.)

Gondolom az a legjobb szomszéd, aki hazaér lábujjhegyen elmegy az ágyáig, lefekszik, alszik (nem horkol, mert zavarja a szomszédot!), reggel felkel és lábujjhegyen távozik....

vanda12 # 2014.04.29. 20:30

Kedves Fórumozók!

A segítségüket szeretném kérni, mert eléggé tanácstalan vagyok. Egy öt emeletes, 20 lakásos, elvileg tégla építésű társasházban lakom és sajnos a felettem lakók már kicsivel több, mint egy éve megkeserítik az életemet. Gyakorlatilag velük élek együtt. Kezdetben fülltanúja lehettem az intim életüknek is, manapság már "csak" az eszméletlen hangerejű tévéjüknek vagyok kitéve. Sajnos ez akár másnap reggel 6-ig is eltarthat, így nem egyszer mentem már úgy dolgozni, hogy 1-2 órát sikerült csak aludnom. Természetesen szóltam már nekik is, de azt a választ kaptam, hogy a saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak. A közös képviselőhöz is fordultam már a panaszommal, de ő azt válaszolta, hogy tanuljak meg ezzel együtt élni. Végső elkeseredésemben már többször hívtam rendőrt, de vagy ki se jöttek, vagy "csak" az adott éjszakára szűnt meg a probléma. Most ott tartok, hogy rettegve jövök haza a saját lakásomba, mert nem tudom, hogy mi várhat rám. Öt hónapja altatót vagyok kénytelen szedni, hogy egyáltalán tudjak aludni valamit és a kialvatlanságom ne akadályozzon a munkám elvégzésében.

Ha bárkinek van valami hasznos tanácsa, azt szívesen venném.

Előre is köszönöm!
Vanda

Panna50 # 2014.04.29. 19:40

Én mennék nézőnek szívesen!!!

MajorDomus # 2014.04.29. 19:23

Esetleg menjen át zsűritagnak!

Angelicasol # 2014.04.29. 06:33

tulajdonos, közös képviselő&házirend, jegyző, csendháborítás, mint szabálysértés miatt rendőrség...

MajorDomus # 2014.04.28. 20:47

A tulajdonoshoz.
ha nem nyersz hangszórót,akkor a Jegyző,
birtokháboritás

zajosszomszéd # 2014.04.27. 17:35

Üdvözlöm!

Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a teendő a következő esetben:

A szomszéd lakást egy iroda bérelte ki, aki táncosok castingjával foglalkozik. Sajnos az én lakásom leválasztott, ezért papírvékonyak a falak, ami nem is lenne gond, ha nem a szomszéd szobában tartanák a táncos meghallgatásokat. Általában este történik fél 7 körül (épp most hallgatom vasárnap este fél 8-kor is), illetve a bejáratuk előtt a folyosón cigarettáznak, így az összes füst az én vécémbe szállingózik be, mivel ott van a szellőző nyílása.
Többször kértem már meg őket is, illetve az ingatlan tulajdonosát is, de sajnos nem történt érdembeli változás.
Tudna nekem tanácsot adni, hogy kihez fordulhatnék?
Üdvözlettel:
Egy szomorú szomszéd

MajorDomus # 2014.04.21. 15:33

A fiam mint a Kormány hivatal jogásza,inkább
jó tanácsokat ad,mire kell vigyázni,s miket betartani, tehát ez jogos.

legalább lesz aki megvédi!

Egyjogász # 2014.04.19. 10:19

"Annyira azért nem egyszerű lélek, mert a lánya ügyvéd, és ettől sajnos felsőbbrendűnek érzi magát és szerinte neki emiatt mindent meg lehet tenni."

Szerintem meg ha valaki attól, mert a lánya ügyvéd, azt hiszi, hogy ő felsőbbrendű, az bizony elég egyszerű lélek....

MajorDomus # 2014.04.18. 20:20

Rejtő el egy zacskó heroint a rönkõk alatt,ès jelentsd be a rendőrségen,hogy csempészek üzletnek ott éjszakánként.

egy jó darabig csend lesz

na jó már túl kipihent vagyok!

Judit511 # 2014.04.18. 13:35

Köszönöm a tanácsokat. Annyira azért nem egyszerű lélek, mert a lánya ügyvéd, és ettől sajnos felsőbbrendűnek érzi magát és szerinte neki emiatt mindent meg lehet tenni.
Még egyszer köszi, remélem sikerül hamar pontot tenni az ügy végére.

monalisa1 # 2014.04.18. 09:50

Aztán csak elapad...

monalisa1 # 2014.04.18. 09:30

A forrást kellene kideríteni honnan "szerzi".

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.18. 06:38

Az sem biztos, hogy ilyen fűrésztelep megengedett a lakóházak között.

Be kell jelenteni, hogy illegális tevékenység folyik.

Egyjogász # 2014.04.18. 04:32

És attól egy ilyen egyszerű lélek (hogy finoman fogalmazzak), mint a szomszédod lehet, rögtön össze is szarja magát...:))

MajorDomus # 2014.04.17. 19:47

Vedd fel videóra a farönk rakodást és kérj a Jegyzőtöl birtokvedelmet.

Judit511 # 2014.04.16. 16:22

Tisztelt Fórumozók!

A segítségüket/tanácsukat szeretném kérni. Régi, kőből épült családi házban lakok. A szomszéd telken nem laknak, de a tulajdonosa egyfajta "raktárként", avagy lerakodó helyként használja. A problémám azzal van, hogy rendszeresen több méteres farönköket hoz a telkére, amit egy géppel "pakol le", később fűrészeli. Fűrészelés előtt nem leveszi a halomról, hanem legördíti a "gravitációra" hagyatkozva. Robajjal érkezik a farönk a földre, amit még nem találnék annyira zavarónak,viszont a házam falai is beleremegnek és emiatt megrepedeztek (a ház régi de csak a szomszéd felőli falakon vannak repedések). Többször kértem, hogy finoman tegyék és figyeljen oda, hogy ne okozzon kárt a tevékenységével. Erre konkrétan képen röhögött és a melegebb éghajlatra küldött. Mit tehetek az ilyen szomszéddal, aki tulajdonképpen nem is lakik ott? Mivel tudnám bizonyítani, hogy az ő tevékenysége miatt nekem károm keletkezik? Milyen "hatósághoz" fordulhatok ezzel kapcsolatban?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
K.Judit

MajorDomus # 2014.02.26. 21:06

kérjetek birtokvédelmet a helyi Jegyzőtől!

az önkormányzati vagyonkezelőnél kezdeményezzetek bérleményellenőrzést!

akár hetenként is,előbb utóbb felmondják a bérleti jogviszonyt!

gergo001 # 2014.02.26. 10:11

Tisztelt Fórumozók!

A mi társasházunknak a következő problémája adódott, melyben szeretnénk kikérni a véleményüket! A FSZ-i önkormányzati lakásban lakó idős úr (a lakás bérlője a lánya, aki már jóideje külföldön tartózkodik) körülbelül 6 hete befogadott egy .... családot 3 fővel (1 kisgyermek). Azóta napi szinten jár hozzánk a rendőrség a folyamatos hangoskodás, veszekedés, ajtócsapkodás miatt, de volt már kint a gyámügy és a gyermekjóléti szolgálat is. Mostanában eldurvult a helyzet, mivel gyermekelhelyezési vita is adódott így előfordult hogy betörték az önkormányzati lakás ablakát, ököllel ütötték az ajtót, éjszaka mindenhova becsöngettek stb.. A lakók már írtak az önkormányzatnak hivatkozva a lakástörvényre és kérték az illetéktelen lakók eltávolítását. Az önkormányzat nem reagál semmire, állítólag nem tehet semmit (számomra a törvényből nem ez következeik). Pillanatnyilag nem tudjuk mit csináljunk, forduljunk ügyvédhez vagy a rendőrségen tegyünk feljelentést? Volt szó róla, hogy a hölgyet és a gyermeket anyaotthonba helyezik el, de állítólag nem kötelezhetik őket (ezt a tájékoztatást a körzetileg illetékes védő mondta). Ezúton kérjük a szíves fórumozók tanácsát valóban nem lehet semmit tenni? Személy szerint nekem a 3,5 hónapos kislányom miatt probléma, aki rendszeresen sírva ébred éjszakánként, ha ordibálnak és csapkodják az ajtókat.

Válaszukat előre is köszönjük.

Üdvözlettel:
M. Gergő

MajorDomus # 2014.02.21. 22:57

egyetértek

a
szomszédnál változatosabb állatfaj nincs

monalisa1 # 2014.02.20. 22:17

Nemrég a BBC tévében volt egy sorozat ahol is "problémás" gyermekek szüleit próbálta megtanítani a szakember gyermeket nevelni, vagyis alapvetően nem a gyermekkel van a baj.

MajorDomus # 2014.02.20. 21:57

a suszter cipője,és a pedagógus gyereke!

Számszon, a szadiszta sza # 2014.02.20. 09:33

Per pillanat a mai műsor: Most 10.21 van, reggel 8 óta kisebb szünetekkel üvöltés, most főleg egyfolytában dübörögnek, mintha valami munkások nehéz tárgyakat dobálnának. De nincs ott semmiféle melós, csak a két kiskretén.

Amúgy nekünk nem a z a cél hogy elköltözzenek (bár azt se bánnánk, ennél csak jobb jöhet) hanem hogy este nyolctól másnap tízig lehessen rendeltetésszerűen használni a lakást (pihenni), és az üvöltés-dübörgés ezen kívül is szűnjön meg. Fegyelmezzék meg a kölyköket, és hangszigeteljék a gyerekszobát, ez végülis egy alap, normális elvárás!

A munkás zajokról annyit, hogy korábban magam is dolgoztam az építőiparban, és otthon komoly műhelyt tartok fenn, rengeteg zajos kis és nagygéppel. Ha nekem van annyi belátásom és kulturáltságom, hogy nem kezdek el reggel hétkor a kertben flexelni, akkor más se tegye, végülis nem vagyunk a puszta közepén a senki földjén!

Amúgy nem értem, miért nincs a két féreg óvodában, bár a nő állítólag pedagógus.. Ez a gyereknevelési eredményein nem igazán látszik.

T. Egyjogász, itt nálunk is az egyik gyerek a hülyébb, ez teljesen debil, a másikra viszont eléggé nagy hatással van, már az is totál hülye lett. De többnyire mindig a kisebbik kezdi a szirénázást meg a dübörgést, ezt már megfigyeltük. Őszintén megértem Önt, a hasonszőrű problémái miatt, vélhetően az egész orzág tele van hasonló esetekkel, csak mi nem tudunk róluk..