Albélet és tulajdonjog

zsolt75 # 2009.08.18. 09:17

Tisztelt Dr Grád András ügyvéd úr!

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy édesapám (1/8-ad rész tulajdon)és az Ő anyukája (7/8-ad rész tulajdon) kiadott egy kis falusi házat albérletbe,de sok gond és némi tartozás miatt szeretnék a bérlőt elküldeni!
Ezt hivatalosan édesapám,hogy is tudja megtenni ha ezt röviden leírná?
Sajnos elég agresszív kissebségből származó albérlővel állunk szemben!
Másik kérdésem,hogy édesapám és én (nincsen tulajdonrész) bemehetünk e az ingatlan területére,mert már szó szerint halálos fenyegetést is kaptunk miszerint,ha oda betesszük a lábunkat nem jövünk ki élve!

Várom válaszát amit előre is köszönök!

Tsitelettel:
Zsolt75

okmis # 2009.08.19. 19:09

Tisztelt Ügyvéd Úr!

2008. március 27-én határozott időre (1 évre) szóló albérleti- szerződést kötöttem. Az albérleti díjat és a rezsit mindig időben, hiánytalanul megfizettem.
Az 1 év letöltése után tovább maradtam az albérletben a Bérbeadó egyetértésével. 2009. augusztus 31-vel mondtam fel az albérletet,melyet július közepén közöltem a Bérbeadóval, aki azt tudomásul vette.
Az utolsó havi elszámoláskor közölte a Bérbeadó, hogy a 2 havi kauciót nem adja vissza, ill. be sem számíthatom az albérleti díjba és a rezsibe sem.
Ez idáig nem rendeztem az utolsó havi díjat,mert szerintem a kaució visszajár, ha nincs tartozásom és semmiféle kárt nem okoztam. A Bérbeadó arra hivatkozik, hogy a szerződésben szerepel, hogy az 1 év lejárata után a bérleti díj 2-szeresét kell fizetni.
Ő beleegyezett, hogy tovább maradjak, és továbbra is 45.000 ft albérleti díjat fizettem. Természetesen az albérleti díjak befizetéséről nincs papirom, sajna naívan eszembe se jutott, hogy kérjek.A rezsi befizetését a csekkekkel igazolni tudom. A szerződés csak az 1 éven belüli felmondások esetében rendelkezik a kaucióról.
Beszámítható-e a kaució az utolsó havi díjakba? Vagy rendezzem az augusztus havi díjakat, és utólag peres úton érvényesítsem követelésemet?
A Bérbeadó azzal fenyeget, hogy letagadja albérleti díjak kifizetését, sőt áprilistól a dupla díjat fogja követelni. Előre is köszönöm szépen a válaszát.

Zolesz25 # 2009.08.20. 12:38

Üdvözletem!
5hónapja ki béreltem egy házat 1éves időtartamra.
Azt szeretném kérdezni hogy csak előszerződést kötöttünk
és hogy ez érvényes így-e?Tanu nem írta alá.
Az a problémám meg szünt a munkahelyem,szóltam a
tulajdonosnak hogy el kell mennem és nem akarja vissza
adni a kauciómat.A kaucióról is írtunk papírt hogy át
vette és ki költözéskor vissza kapom a pénzt.
Várom mielöbbi válaszát mit tévő legyek.

huncutka69 # 2009.08.25. 16:58

Tiszteletem!

Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy köteles vagyok-e adózni az alábbi esetben:
Saját lakásomat szeretném kiadni és jómagam pedig albérletbe költözni, ami annyit jelent, hogy a saját lakásomból származó "nyereséget" egy az egyben arra a célra fordítom, hogy albérletet fizessek, tehát így plusz jövedelemre nem teszek szert.

Várom szíves segítségüket!

Üdvözlettel:
Huncutka69