Tisztelt Fórumozók!
Köszönöm az eddigi hasznos válaszaitokat. A parabola antenna gond megoldódni látszik, azonban társasházunk újabb problémába ütközött: korábban már írtam a tetőbeázások gondjáról (a tető teljes felújítását az előző közös képviselő nem volt hajlandó megoldani, de most új közös képviselőnk van, aki minden erejével rajta van a tetőszigetelés teljes felújításán). A tetőszigetelés ügyében 12-én közgyűlés összehívására került sor, azonban azon kívül, hogy többen kijelentették, nem hajlandók fizetni a tetőt, a közgyűlés nem volt határozatképes a megjelentek alacsony létszáma miatt. Kérdésem:
1.) Ilyenkor gondolom ismétlő közgyűlést kell összehívni. Vagy elegendő, ha a közös képviselő írásban nyilatkoztatja a lakókat, hogy hajlandók-e a tetőszigetelés rájuk eső részét fizetni?
2.) A tulajdonosok hány százalékának kell igennel szavaznia ahhoz, hogy a tetőszigetelés megkezdődjön, illetve az kifizetésre kerüljön (a társasháznak jelenleg egyáltalán nincs tőkéje)?
3.) Korábban Majordomus írt ez esetben a birtokvédelem lehetőségéről, amelyet jó ötletnek találok. Amennyiben birtokvédelemért folyamodok, kérhetem-e, hogy a lakásomban (magántulajdonomban) keletkezett kárt is kifizesse a közösség? Jelenleg nagyobb beruházásban vagyunk, a lakást muszáj felújítani, nem lehet halogatni a tetőszigetelés miatt.
4.) A jogi lehetőségeket kihasználva vajon mennyi idő lehet, míg elérjük, hogy a lakók fizessenek? Mi van, ha valaki mégsem fizet, milyen lehetősége van ebben az esetben a közös képviselőnek? Hangsúlyozni szeretném, hogy a szigetelés sürgős, hiszen a lakások többsége nagyon ázik a tetőn!
Válaszai(to)kat előre is köszönöm!